ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η Βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Πολυνομοσχέδιό του και ειδικότερα για ό,τι αφορά στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ):



«Οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Η κατάργηση των ΠΠΣ και η εισαγωγή των μαθητών στα νέα «Πειραματικά» σχολεία με κλήρωση απαξιώνει κάθε έννοια αξιοκρατίας, άμιλλας και αριστείας, εμπεδώνοντας τον εξισωτισμό προς τα κάτω. Καταργείται έτσι στην πράξη ένας θεσμός που έχει προσφέρει συστηματικά υψηλής ποιότητας, πρωτοποριακή, δωρεάν, δημόσια εκπαίδευση.

Ο ορισμός κάποιων από τα ΠΠΣ ως «Πρότυπα» για υποτιθέμενους ιστορικούς λόγους, χωρίς ποιοτικά κριτήρια και διευκρινίσεις για τον τρόπο επιλογής τους, χωρίς εξηγήσεις για την σκοπούμενη κατάργηση όλων πλην ενός των εκτός Αττικής Πρότυπων Σχολείων, χωρίς μελέτη και αποτίμηση του ισχύοντος καθεστώτος, απαξιώνει το θεσμό και αγνοεί την ελληνική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, που έχουν αγκαλιάσει με θέρμη τα ΠΠΣ.

Το Υπουργείο αποδεικνύει ότι επαναφέρει την ελληνική παιδεία σε πλήρως οπισθοδρομικά μοντέλα, που επεκτείνουν τη διεθνή απομόνωση της χώρας και στο χώρο της παιδείας.»

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Τις Θερμότερες ευχές μας για την Μέρα της  Ανάστασης του Θεανθρώπου....... "Χριστός Ανέστη"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια