ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΤΕ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 23-4-15, υιοθέτησε Ψήφισμα – Απόφαση απερίφραστης καταδίκης και μη εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, για την υποχρεωτική απόδοση όλων των αποθεματικών του Δήμου στην ΤτΕ.


Έτσι, με την απόφασή του αυτή το ανώτατο Όργανο διοίκησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έδωσε ξεκάθαρη εντολή στον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, για το πώς πρέπει να κινηθεί.
 Το σημαντικό αυτό Ψήφισμα – Απόφαση ψήφισαν όλες σχεδόν οι δημοτικές παρατάξεις (ο κ. Ν. Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι συμφωνεί με αυτό, αλλά δεν το ψηφίζει διότι προέρχεται από τη … διοίκηση!), πλην του κ. Χρ. Κορτζίδη και των συμβούλων της παράταξής του.
Και αυτό, παρά την έκκληση του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Γιάννη Τσαρπαλή, προς όλους να υπάρχει ομοφωνία στο κρίσιμο αυτό θέμα, που αφορά τη λειτουργία και το μέλλον του δήμου και της Τ.Α., αφήνοντας κατά μέρος τις κομματικές ταυτότητες και σκοπιμότητες, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το αυτοδιοίκητο και το συμφέρον του Δήμου, των δημοτών και των χρημάτων τους  .
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρίσταντο και τα δύο Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου, οι επικεφαλείς των οποίων με τις θεμελιωμένες τοποθετήσεις τους υιοθέτησαν το περιεχόμενο του Ψηφίσματος – Απόφασης και δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασισθούν.
"Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα και για κανένα λόγο να αρπάξει τα χρήματα των δήμων που μέχρι τώρα αυτοί και εμείς οι εργαζόμενοι πληρώσαμε βαριά το τίιμημα της οικονομικής κρίσης. Αν θέλει λεφτά η κυβέρνηση να πάει να τα πάρει από αυτούς που τα έχουν και μέχρι σήμερα φοροδιαφεύγουν, όχι από εμάς και καλούμε τη διοίκηση να μη δώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του δήμου μας", υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Παπαδοπούλου, ενώ ο κ. Σούγελας υπογράμμισε, ότι αν γίνει δεκτή αυτή η ΠΝΠ της κυβέρνησης, τότε θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και σε όλες τις παρεχόμενες από αυτόν υπηρεσίες στους πολίτες, καλώντας και αυτός με τη σειρά του τη δημοτική αρχή να μην δώσει τα χρήματα του δήμου καταδικάζοντας την ΠΝΠ και, επίσης, να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις μαζί με τους άλλους δήμους και τους εργαζόμενους σε αυτούς.   
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του κ. Χρ. Κορτζίδη (κατέθεσε δικό του ψήφισμα που κινείται σε άλλη κατεύθυνση), ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να αναγνωρίσει το χρέος, να μην πληρώσει τους δανειστές φτάνοντας ακόμη και στη ρήξη με αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται, συμφωνώντας όμως παράλληλα να δοθούν  τα λεφτά του δήμου και των δημοτών στην ΤτΕ για να τα διαχειριστεί, όπως προβλέπει η ΠΝΠ, η οποία σημειωτέοναποτελούσε μνημονιακή απαίτηση της τρόικα που τώρα υλοποιείται! .   
«Το πρόβλημα του πρωθυπουργού, που έχει καλές προθέσεις και τον οποίο έχω συναντήσει και συνομιλήσει μαζί του από τα φοιτητικά μας χρόνια, αλλά και μετά, ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, είναι οι θέσεις της πτέρυγας που εκφράζει ο κ. Κορτζίδης και οι ακραίες φωνές που ουσιαστικά του λένε πάμε στη δραχμή, κολλώντας παράλληλα, και κατά πως τους συμφέρει, βολικές γι αυτούς ετικέτες σε κάθε πολιτικό αντίπαλό τους » τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γ. Κωνσταντάτος.
Σημειώνεται ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν κατάμεστη από πολίτες και εργαζόμενους, ενώ τη ζωντανή μετάδοσή της μέσω του διαδικτύου παρακολούθησαν εκατοντάδες δημότες του Ελληνικού - Αργυρούπολης.  
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης, να  δεσμεύσει υποχρεωτικά όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε αιφνιδιαστικά στις 20-4-2015.
»Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε αυτή την προδήλως αντισυνταγματική πράξη της Κυβέρνησης και υπογραμμίζει, ότι τέτοιου είδους ενέργειες παραβιάζουν βάναυσα την αυτοτέλεια των Δήμων, δημιουργούν εικόνα θεσμικής διάλυσης και οδηγούν ουσιαστικά στην αδυναμία και αναστολή της λειτουργίας των Δήμων  με ότι αυτό συνεπάγεται για  τους παιδικούς σταθμούς, τα αθλητικά κέντρα, τις υπηρεσίες καθαριότητας, τις κοινωνικές δομές και γενικά όλες τις υπηρεσίες μας.  
»Καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα την απόφασή της αυτή, που είναι ενάντια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον θεσμό που πλήρωσε  με το παραπάνω «το μερίδιο του στο λογαριασμό» της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, ενώ  με τους ελάχιστους σήμερα εναπομείναντες  πόρους, αγωνίζεται με κάθε δυνατό τρόπο να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.
»To Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα δώσει τα χρήματα του Δήμου στην κυβέρνηση και δεν θα εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»

Κλείσιμο του Δήμου
Tην Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 11.30 π.μ. , το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για το σκοπό αυτό στις 12 το μεσημέρι.
Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, όπως και των Δήμων όλης της χώρας, θα παραμείνουν ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ κλειστές από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια