ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ - ΞΆΝΘΗ 3-1 (PICS, VIDS)

ΤΟ 17ο ΝΤΑΜΠΛ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!



επιμέλεια σελίδας Τάσος Κατσώρης
Mέχρι να βάλει το πρώτο! Η συνέχεια ήταν μονόλογος για τον Ολυμπιακό που πήρε ένα ακόμη Κύπελλο! Ο Χάρα με... ασίστ του Μπέρτου και οι Τσόρι-Φορτούνης με γκολάρες διαμόρφωσαν το 3-1 επί της Ξάνθης και χάρισαν την 27η «ερυθρόλευκη» κούπα! Κόκκινη ο Μποτία στο 92'.  


Στον πάγκο ο Μήτρογλου!
Μεγάλη έκπληξη ετοίμαζε ο Βίτορ Περέιρα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού! Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Κώστα Μήτρογλου, τον πρώτο σκόρερ των «ερυθρολεύκων» αυτή την σεζόν, τον οποίο είχε ως βασικό σε όλες τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ρομπέρτο. Αριστερό μπακ ο Μαζουακού, δεξί ο Σαλίνο και ο Σιόβας με τον Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, αριστερό ο Φουστέρ, Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Χάρα!
Σέντερ φορ ο Κλέιτον
Στην Ξάνθη, τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ένα «σφιχτό» σχήμα σε 4-4-1-1 ενώ άφησε κι εκείνος στον πάγκο το μέγαλο επιθετικό του «όπλο», τον Παντελή Καπετάνο. Ο Ρουμάνος προπονητής επέλεξε τον Σίλβα Κλέιτον για την κορυφή της επίθεσης.
Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε την εστία της ακριτικής ομάδας. Γούτας και Καρυπίδης οι δύο στόπερ, αριστερά στην άμυνα ο Γουάλας και δεξιά ο Μπέρτος. Ομπόντο, Παπαστεριανός στο κέντρο, δεξί χαφ ο Λουσέρο, αριστερό ο Σολτάνι. Ο Βασιλακάκης ως επιτελικός μέσος και μπροστά ο Κλέιτον.
Χαρα-κίρι
Το ΟΑΚΑ είναι το γήπεδό του! Εκείνος έδωσε την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ, αυτός άνοιξε το σκορ στον τελικό, δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό στην τελευταία φάση του ημιχρόνου! Ο Φράνκο Χάρα είναι ο άνθρωπος του θεσμού για τους «ερυθρολεύκους» και το δικό του εύστοχο πλασέ απέναντι στον Κυριακίδη ήταν εκείνο που έκανε την διαφορά.
Η Ξάνθη ήταν καλύτερη. Το πλάνο του Λουτσέσκου υπηρετήθηκε από έντεκα «στρατιώτες» πάνω στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός είχε «μπλοκάρει», ο Τσόρι ήταν καλά κλεισμένος και οι προσπάθειες από τα άκρα έμεναν «μισές». Οι «ακρίτες», μάλιστα, είχαν και τις μεγάλες φάσεις για να προηγηθούν, εκμεταλλευόμενοι την δυσλειτουργία στο κέντρο της άμυνας των Πειραιτών. Στο 26' ο Ρομπέρτο έβγαλε το μακρινό σουτ του Κλέιτον ενώ στο 43' ο Σολτάνι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν πάτησαν περιοχή, έκαναν το εύκολο λάθος και είχαν απλά μια ανούσια κατοχή της μπάλας(59%-41%). Το τραγικό λάθος, όμως, του Μπέρτου που πήγε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος χωρίς να βλέπει, ήταν η καλύτερη... ασίστ για τον Χάρα και η ευκαιρία δεν γινόταν να χαθεί! Ο αμυντικός της Ξάνθης «κρέμασε» την προσπάθεια της ομάδας του, πέταξε στα σκουπίδια ότι «έχτιζε» επί σαρανταπέντε λεπτά το σύνολο του Λουτσέσκου.
Μαγεία από Τσόρι και... διάδοχο!
Το γκολ του Χάρα έδωσε... φτερά στον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα η Ξάνθη φαινόταν επηρεασμένη, ο Λουτσέσκου άργησε να πάρει ρίσκα και να ρίξει στο ματς τον Καπετάνο και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Τσόρι έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή.
Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής αυτή την στιγμή στην Ελλάδα προσέφερε μια ενέργεια επιπέδου. Μια γκολάρα από αυτές που γράφουν ιστορία, από αυτές που δεν χορταίνεις να τις βλέπεις, μια γκολάρα που μόνο ο Τσόρι μπορεί να βάλει! Ο Αργεντινός μπαλαδόρος πήρε την μπάλα στο ύψος της σέντρας και αριστερά. Την κατέβασε, πέρασε τον Μπέρτο, στην συνέχεια πέρασε τον Μπέρτο και τον Παπαστεριανό μαζί, μπήκε περιοχή και με ένα «χάδι» στην μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Κυριακίδη. Μαγεία...
Ο Ολυμπιακός «καθάριζε» από νωρίς την κούπα, ο Περέιρα έριξε στο ματς Μήτρογλου και Φορτούνη, με τον νεαρό Έλληνα μέσο να δείχνει γιατί μπορεί να αποτελέσει τον... διάδοχο του τεράστιου Τσόρι. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 80' έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του Κυριακίδη, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.
Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 87' με τον Παντελή Καπετάνο...
MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι μπορεί να παίρνει όλη την δόξα για την γκολάρα που έβαλε, ο Χάρα να είναι καθοριστικός για το άνοιγμα του σκορ, ωστόσο ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έκανε ματσάρα και δικαίως βρίσκεται στο ''man of the match''. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, προσέφερε αρκετά κλεψίματα και ήταν σωστός στις επιλογές του με την μπάλα. Αρκετά χιλιόμετρα με ουσία από τον Σέρβο αμυντικό μέσο που έβαλε «σφραγίδα» στον αποψινό Ολυμπιακό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τι έκανε ο άνθρωπος; Ο Τσόρι πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, «κλείδωσε» το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό με το 2-0 και σε ακόμη ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για την ομάδα του κάνει την διαφορά...
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μέχρι το 45΄ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Απροσπέλαστος αμυντικά, με αρκετές σωστές επιλογές στην δημιουργία. Από κει και έπειτα, όμως, κάνει... δώρο το 1-0 στον Ολυμπιακό για αρχή και ο «εφιάλτης» του Μανώλη Μπέρτου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Τσόρι τον πέρασε δύο φορές και στην συνέχεια έγραψε το 2-0.
Η ΓΚΑΦΑ: Χωρίς αντίπαλο για αυτή την κατηγορία. Η ενέργεια του Μανώλη Μπέρτου στα... χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου να γυρίσει την μπάλα με το στήθος σε έναν χώρο όπου βρισκόταν μόνο ο Χάρα απέναντι από τον Κυριακίδη, επί της ουσίας διαμόρφωσε την εικόνα του τελικού σε βάρος της Ξάνθης και υπέρ του Ολυμπιακού.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή διαιτησία από τον Κουκουλάκη και τους βοηθούς του. Πέρασε απαρατήρητος σε έναν τελικό που δεν του «έκατσε» η δύσκολη φάση. Ορθά αποβάλλει τον Μποτία στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σωστές οι υποδείξεις των εποπτών.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός είναι... Ολυμπιακός, έχει τεράστια ποιότητα και θα σε «τιμωρήσει» όταν κάνεις λάθη, όπως εκείνο του Μπέρτου. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το 27ο Κύπελλο της ιστορίας τους, πέτυχαν το νταμπλ και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη που ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. «λύγισε» από το τέρμα που δέχθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κάπου εκεί τελείωσε ο τελικός.
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (78’ Μήτρογλου), Ντοσεβί, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα.
SKODΑ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79’ Φερνάντεθ), Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον. 




ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ



 phgh

















Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια