ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΑΤΖΕΜΟΓΛΟΥ: ΑΓΑΠΗ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ



«Κατάδυση στο είναι», «Αναδυόμενο εγώ»  Δύο εξαίρετες ποιητικές συλλογές της Ανδρονίκης Ατζέμογλου  για το συναίσθημα την Αγάπη και την προσπάθεια μέσα από την καθημερινότητα........ το είναι και τον άνθρωπο.........!!! 

Mε τις Ποιητικές   Συλλογές ,”Κατάδυση στο είναι “, Εκδόσεις Αύρα και” Αναδυόμενο Εγώ Εκδόσεις Όστρια, απευθύνομαι σ όλους, που με τα μάτια της ψυχής τους επιθυμούν να  καταδυθούν σ ένα ταξίδι εσωτερικής ψυχικής αναζήτησης. Να αναδυθούν πιο δυνατοί, ανακαλύπτοντας ο καθένας τις δικές του αλήθειες που τον εκφράζουν. Είναι ένας κύκλος δυο Ποιητικών συλλογών. H μια είναι συνέχεια της  άλλης , αλληλοσυμπληρώνονται.



Για μένα το γράψιμο  ,είναι πηγαίο και αυθόρμητο ,  ξεχειλίζει από την καρδιά. Είναι βιωματικό,   με πυξίδα την  Αγάπη  και το  πάθος έκφρασης. Η καρδιά πότε  δεν είναι λάθος. Άσχετα, εάν πολλές φορές προδίδεται από ανθρώπους, αλλά και αυτό είναι ένα κομμάτι Αγάπης, που σου δωρίζεται  από τον Θεό, σαν φάρος να ξεχωρίζεις τις κακοτοπιές και τους αρνητικούς ανθρώπους και να προχωράς πάντα με φαροφύλακα ,αυτήν, την Αγάπη. Πηγές έμπνευσης  αποτελούν για μένα τόσο έμψυχα, όσο και άψυχα ,πρόσωπα καθώς και η φύση. Εάν δεν υπάρχει κινητήριος μοχλός ,πηγή έμπνευσης , δεν υπάρχει η ροή των ωραίων λέξεων. Σ ένα ποίημα ή πεζό, θέλω να κυριαρχεί  το απρόβλεπτο και η ανατροπή ,γι αυτό και η εξέλιξη   πάντα είναι απρόβλεπτη, όπως και  οι τίτλοι τους κάθε φορά. Όπως άλλωστε και στην ζωή των ανθρώπων, όταν συμβεί κάτι ανατρεπτικό, μπορεί να τους αλλάξει θετικά η αρνητικά την ζωή τους. Πιστεύω πως οι άνθρωποι πρέπει να τολμούν να ρισκάρουν, έστω και μια φορά στην ζωή τους για να γευτούν και να ποτιστούν με τις αλήθειες τους, με την Αγάπη και γιατί όχι και με τον Έρωτα.
Στη γραφή , πρωταγωνιστές είναι τα συναισθήματα .Παίζουν ρόλους σε μια παρτίδα σκάκι. Αυτά τα συναισθήματα αντρικά ή γυναικεία ,αφήνουν τα αποτυπώματά τους, ίχνη. Άλλοτε δείχνουν την σκοτεινή τους πλευρά .Άλλοτε  την φωτεινή τους πλευρά. Είναι άγγελοι  φωτός ή έκπτωτοι. Σε μια λοιπόν πολεμική αναμέτρηση ,κερδίζουν ή χάνουν. Ο νικημένος, αλλά και ηττημένος αποκομίζουν εμπειρίες και μαθήματα ζωής με άξονες, την Αγάπη, Πίστη και  την Ελπίδα για ζωή. Ήττα δεν υπάρχει ούτε για τον νικητή, ούτε  για τον ηττημένο. Νίκη, είναι η Ανακάλυψη του ίδιου του  ανθρώπου, ακόμη και του  αρνητικού που σε θωρακίζει καλύτερα στην ζωή  για την  πορεία των μελλοντικών σου βημάτων. Για μένα Έρωτας  χωρίς Ψυχή δεν νοείται, ας θυμηθούμε και την Μυθολογία. Η ρομαντική Αγάπη, είναι το μονοπάτι από το οποίο περνάνε.

Μεγάλο ρόλο παίζουν οι συμπτώσεις της ζωής. Πιστεύω, ποτέ δεν είναι τυχαίες . Μας τις στέλνει ο Θεός για κάποιον λόγο, που εμείς εκείνη την στιγμή δεν  μπορούμε να συλλάβουμε. Σε κάθε μας συνάντηση κρύβεται ,είτε μια εμπειρία ζωής, είτε ένας άνθρωπος ζωής. Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει..

Οι συμπτώσεις πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε γεγονότα απρόβλεπτα, ακόμη και παρεξηγήσεις  που πάντοτε πρέπει να επιλύνονται άμεσα, με διάλογο και επικοινωνία και φυσικά πάντοτε, από τ άτομα που εμπλέκονται ,χωρίς την εισβολή τρίτων ανθρώπων που περιπλέκουν τα πράγματα,αλλά και τα διογκώνουν.Είναι στην φύση του ανθρώπου να πράττει και  με λάθη ,έτσι ποτέ δεν πρέπει να ενδυόμαστε τον ρόλο κριτή,γιατί ο καθένας μπορεί να βρεθεί σ ανάλογη θέση. Ένα ποίημά μου από την Δεύτερη Ποιητική  μου συλλογή «Αναδυόμενο Εγώ»  Εκδόσεις Όστρια,σχετικό με τον ανθρώπινό μας Εαυτό.
                             ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Φοβάμαι τους Εγκλωβισμένους πίσω από κλεισμένες Πόρτες.
Φοβάμαι τους Ανέκφραστουs στην Λειψυδρία των Λέξεων.
Φοβάμαι τους Μονολόγους ,χωρίς Αντίλογο.
Φοβάμαι τους αποστειρωμένους από Λάθη και Πάθη.
Eπειδή ,Όλα αυτά τα Φοβάμαι κρατάω τον Εαυτό μου και δεν Φοβάμαι.
Πίνω την Θάλασσα μέχρι την τελευτάια Σταγόνα και στίβω την
Ύπαρξή μου, στην Ανυπαρξία τους.

Kαι εκεί που φοράνε Ασφυξιογόνα Μάσκα,αναπνέω το Οξυγόνο
του Αληθινού μου Εαυτού βουτηγμένου και στα Λάθη,Πάθη και Αδυναμίες
που με βρέχει Δυνατή στην Γαλάζια Λίμνη πέρα από τους Ορίζοντες που με ορίζουν.Όταν Φοβάμαι,τρομάζω για τους άλλους στην λεπτομέρεια να εξηγήσουν το Ανεξήγητο.
Ανδρονίκη Ατζέμογλου

Όταν κρίνεις τους άλλους, δεν τους χαρακτηρίζεις, χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου.
Wayne W. Dyer, 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

Για να αποφύγεις την κριτική, μην κάνεις τίποτε, μη λες τίποτε, μην είσαι τίποτε.
Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας.

Οι συμπτώσεις με μια χροιά κωμική θ αποτελέσουν πρωταγωνιστές  και στην Νουβέλα που ετοιμάζω,  τον Επίγειο Ουρανό.
Οι αναγνώστες ,είναι πάντα  τελικά αυτοί των  οποίων το ένστικτό , θα τους καθοδηγήσει ,εάν τα έργα του κάθε συγγραφέα είναι γραμμένα μ ε Αγάπη ,καταγράφουν την Αλήθεια  και αποτυπώνουν την  καθαρότητα  της ψυχής του.
Το πρόσωπο της Αγάπης,είναι μόνο ένα.
Η Αγάπη είναι Δώρο Θεού.
Η Αγάπη είναι το Α της Αγνότητος.
Με το πέρασμα των χρόνων,η σημασία της έχασε την αξία της.
Άνθρωποι την μεταφράζουν και την παραφράζουν από την δική τους οπτική γωνία.Είναι ωραίο ν αγαπάτε και να σας αγαπούν Αληθινά με τα μάτια της ψυχής.Η Αγάπη δεν είναι ποτέ φτηνή,αλλά ένα σπάνιο λουλούδι.Δυστυχώς ο Ρομαντισμός χάθηκε σ τις μέρες,επιστρέφοντας σ αυτόν,ίσως ν ανακαλύψουμε ν  αγαπάμε την Ψυχή μας και την Ψυχή ακόμη και αυτών που φορούν μάσκες ψυχής με πρόσωπα καλυμμένα.
Κανείς δεν ζημιώνεται απ την αγάπη.
Εκτός αν δεν την αναγνωρίσει
ή δεν μπορεί να την δεχθεί.

Κάπου και εγώ ,ως αναγνώστης το διάβασα.
mail. alimosniki@hotmail.com,twitter @alimosniki3 και κανάλι you tube.
Σελίδα ποιημάτων και γραφής: https://www.facebook.com/KatadyseStoEinai?fref=ts


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια