ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ


Τελικά δεν θα υπάρξει φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ, διαβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση που εξέδωσε.



Νωρίτερα, είχε προκληθεί αναστάτωση καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε δηλώσει στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ότι το ενδεχόμενο επιβολής τέλους στις αναλήψεις μετρητών, είναι ένα θέμα «που συζητιέται».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Οικονομικών, διέψευσε με ανακοίνωσή του αυτό το ενδεχόμενο τονίζοντας πως επρόκειτο για μια πρόταση που συζητήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις με το Brussels Group αλλά απορρίφθηκε από ελληνικής πλευράς.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση». 

Το πρωί της Τρίτης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο θέσπισης μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών, λέγοντας πως είναι κάτι που συζητείται.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους. 

Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται σύμφωνα με τον υπουργό, η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋπόθεσης. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος είπε, το ΥΠΟΙΚ ανοίγει τη διαδικασία της διαβούλευσης για τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού και του εσωτερικού. 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί όπως είπε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

Σε ο,τι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δε απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια