ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΡΙΤΖ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Παίκτες παγκόσμιας κλάσης, από 21 χώρες θα «συναντηθούν» στο Ζάππειο Μέγαρο, μεταξύ 4-10 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας συνολικά έπαθλα 35.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά, το παγκοσμίου κύρους Ελληνικό Φεστιβάλ Μπριτζ,που εορτάζει φέτος και τα 10 του χρόνια, διεξάγεται στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώνοντας το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα στον κόσμο με τον πολιτισμό και την ιστορία. 
Για μια εβδομάδα (4-10 Σεπτεμβρίου), στην καρδιά της Αθήνας, στο επιβλητικό Ζάππειο Μέγαρο, παίκτες από 21 χώρες θα αγωνιστούν σε ένα Φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, με συνολικά έπαθλα 35.000 ευρώ, απολαμβάνοντας το πλουσιότερο από ποτέ επετειακό πρόγραμμα, με πλήθος από events, σχετικά και μη με το μπριτζ.
Στο πλαίσιο προώθησης του Μπριτζ, ως πολύπλευρο πνευματικό άθλημα που εξασκεί το μυαλό στην αυτοσυγκέντρωση, είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικό, και προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, οι διοργανωτές ανοίγουν τις πύλες του Φεστιβάλ σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το Μπριτζ και να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις που θα διεξαχθούν από παίκτες διεθνούς φήμης.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και του ΟΠΑΦ.  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τις εγγραφές και τις διαλέξεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.bridgefestival.gr.
(βλ. συνημμένα ενημερωτικό υλικό)

Λίγα λόγια για το Μπριτζ
Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα στον κόσμο, σύμφωνα και με το βιβλίο Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Παγκοσμίως υπάρχουν περισσότερα από 700.000 σωματεία σε περίπου 120 χώρες. Αν και παίζεται με τράπουλα, ξεχωρίζει γιατί ο παράγοντας «τύχη» επηρεάζει ελάχιστα την έκβαση του παιχνιδιού. Το Μπριτζ είναι άθλημα πολύπλευρο, εξασκεί το μυαλό στην αυτοσυγκέντρωση, είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικό, αφού παίζεται από δύο αντίπαλα ζεύγη και προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία. 
Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist. Στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930  τέθηκαν οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας δημιουργήθηκε και το Αγωνιστικό (Duplicate) Μπριτζ που γνώρισε αμέσως μεγάλη ανάπτυξη και μετέτρεψε το Μπριτζ από παιχνίδι σε πνευματικό άθλημα.
Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ αριθμεί 113 χώρες – μέλη και πάνω από 1.000.000 αθλητές αγωνιστικού Μπριτζ. Το 1995 αναγνωρίστηκε επίσημα σαν αθλητική Ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Μπριτζ μετείχε ως άθλημα επίδειξης στη Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ ιδρύθηκε το 1965 με αρχική δύναμη 3 σωματεία – μέλη και μερικές δεκάδες αθλητές. Έκτοτε γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και αριθμούσε, στις αρχές του 2008, συνολικά 33 σωματεία – μέλη σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 3.500 ενεργούς αθλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Ελισάβετ Αγγελακοπούλου τηλ. +30 210 67 72 129, fax: +30 210 67 72 116 e-mail: angelakopoulou@militos.org


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια