ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΑΤΖΕΜΟΓΛΟΥ

































Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ζωή του ανθρώπου είναι να γεννιέται και να παραμένει  άνθρωπος. Όταν κινείται με γνώμονα την καρδιά και την ψυχή και τις αγνές προθέσεις  στο πέρασμα του χρόνου, όσο και ν αργήσει ,η στιγμή της δικαίωσης του θα φανεί.


Πιστεύω  πως  ιδιαίτερα στον κόσμο της τέχνης, χώρο της ευαισθησίας και των απαλών ψυχών, δεν νοείται καλλιτέχνης που η ψυχή του δεν είναι ντυμένη με το ένδυμά της.Με τα χρόνια ,δυστυχώς η τέχνη έχει εμπορικοποιηθεί και οι περισσότεροι αποβλέπουν στο κέρδος και στα συμφέροντα. Μπορεί έτσι να γεμίζουν τις τσέπες ,αλλά όχι τις καρδιές.
Θεωρώ πως με το πέρασμα των χρόνων ,κάθε άνθρωπος, μαθαίνει περισσότερο τις δυνάμεις του, αλλά και τους ίδιους ανθρώπους, αφαιρώντας τις μάσκες της ψυχής τους, καταλαβαίνοντας πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος να είσαι ρομαντικός και ευαίσθητος στις μέρες μας, μεταφράζεται ως διαφορετικός διαφορετικότητα αυτή μεταφράζεται ως περιθωριοποίηση. Ένα μαύρο πρόβατο, μέσα στα άσπρα. Το να έχεις μεγαλύτερο δείκτη ευαισθησίας και φαντασίας, μεταφράζεται ως τρέλα. Αυτή η ευαισθησία αποτελεί  θυσία και φόρο τιμής στον βωμό των συμφερόντων.
Η εκδήλωση  έκφρασης της ευαισθησίας σου, η χιούμορ σου, προς έναν ή περισσότερους ανθρώπους θεωρείται αδυναμία και πηγή εκμετάλλευσης και φτηνού ξεπουλήματος. Υπήρξε ποτέ καλλιτέχνης, που ως πηγή έμπνευσης δεν είχε την Μούσα του; Ας αναλογιστούμε τον  αείμνηστο Όμηρο και την επίκληση της  θεάς Mούσας του. Είναι επιλήψιμος ο θαυμασμός και  πνευματικός <έρωτας >προς την Μούσα;


Πόσες μάσκες και πόσες άλλες πάνω στο πρόσωπο της ψυχής μας φοράμε;
Άραγε ,όταν γι αστείο η ψυχή μάσκα θελήσει να βγάλει;
Ξέρει πως έτσι αφήνει το πρόσωπο γυμνό να φανεί;
H μάσκα η πραγματική, δεν νιώθει τίποτα κάτω απ τη μάσκα.
Αλλά κοιτάζει μες απ αυτή με τα μάτια κρυμμένα.
Φερνάντο Πεσσόα.

Οι άνθρωποι όσο εύκολα εκδηλώνουν την συμπάθεια και την αγάπη τους, άλλο τόσο πατώντας σε στιγμή αδυναμίας ή κάποιου ελαττώματος σου, ηδονίζονται  στη θέα της απογύμνωσης της ψυχής. Θεωρώ πως με την ειλικρίνεια και αγνότητα της ψυχής, δεν έχεις να χάσεις ποτέ. Προτιμώ  την ιδέα του μοναχικού Δον Κιχώτη να κυνηγά ανεμόμυλους ιδεών και  την τρέλα του πάθους δημιουργίας, από την αποστείρωση της έκφρασης και της φίμωσης.
Όλοι μας με την δύναμη ψυχής , πρέπει να παλεύουμε πάντοτε μέχρι εσχάτων, διότι αξίζει να πολεμάμε για την ελευθερία λόγου και εκδήλωση ευαισθησίας μας  προς όλους ανεξαιρέτως, ιδιαίτερα προς τους επικριτές μας.
Δεν αποσκοπούμε στο κυνήγι της δόξας και των αθέμιτων μέσων  και των χτυπημάτων κάτω από την ζώνη, αλλά με την ευαισθησία, την απλότητα και τόλμη των λόγων μας να είμαστε ανοιχτοί προς τους πάντες, δείχνοντας το αληθινό μας πρόσωπο στους μασκοφόρους της  ζωής μας, χωρίς κομπασμό και υπεροψία.
Όταν συλλαμβάνουμε τον αυθορμητισμό  και την αγνότητα, ας συλλάβουμε και τους εαυτούς μας ,σε κάθε παράτολμο πέταγμα του  νου μας. Είναι τα όνειρα απαγορευτικά;
Για μένα  η έκφραση και η αγνότητα της ψυχής  αποτελούν πηγή ζωής και έμπνευσης.

Μ εκτίμηση στους ανθρώπους και την ανθρωπιά.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια