ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΟΙ «ΔΙΑΡΡΟΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤΕ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Το θέμα είναι γνωστό. Κάποιο email έφυγε από γραφείο στελέχους του γραφείου τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο όπως είναι γραμμένο (το στυλ έχει περισσότερη σημασία από τα στοιχεία) δίνει την εντύπωση ότι προβάλλει τα επιχειρήματα, με βάση τα οποία πρέπει να διεξαχθεί η πολεμική της αντιπολίτευσης, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Η Εφημερίδα των Συντακτών γνωστοποίησε την ύπαρξη του email, η ΤτΕ διέψευσε ότι υπάρχει email που να έφυγε από το γραφείο τύπου της ΤτΕ ή το γραφείο του διοικητή της και χθες η εφημερίδα επανήλθε, δημοσιεύοντας το email και φωτογραφίζοντας τον αποστολέα του.
Η συνέχεια είναι ακόμα πιό γνωστή, γιατί ξέσπασε μιά νέα επίθεση από τον φιλικό στην αντιπολίτευση τύπο (δηλαδή σχεδόν όλους!) και τα κανάλια, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις και η στάση της κυβέρνησης, που ακόμα περιμένει εξηγήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα, συνιστούν επίθεση ενάντια στην ελευθερία του τύπου και ζητούν ταυτόχρονα έρευνες και δικαστική επέμβαση για το πως έφτασε το επίμαχο email στα χέρια της Εφημερίδας των Συντακτών, θεωρώντας το υποκλοπή.
Στο συγκεκριμένο θέμα, φυσικά αναδεικνύεται η ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την έλλειψη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο κατεξοχήν "μνημονιακός" υπουργός είναι φυσιολογικό να βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, η οποία πολύ θα ήθελε να τον δεί να "παραιτείται". Τον πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση. Και είναι λογικό. Το δεξί χέρι του Σαμαρά βρίσκεται σε μιά θέση "κλειδί" για την οικονομία, όταν στην κυβέρνησ βρίσκεται ο Τσίπρας.  Έχω την εντύπωση ότι ούτε ο πιό στενής συγγενής του Στουρνάρα θα του έχει εμπιστοσύνη ότι εκτελεί με αντικειμενικότητα και μόνο γνώμονα το συμφέρον της οικονομίας, το καθήκον του. Το οποίο δεν μπορεί φυσικά με κανένα τρόπο να αντιστρατεύεται την πολιτική της κυβέρνησης.
Όλα τα υπόλοιπα είναι η γαρνιτούρα και προσπάθειες να βγουν κάποιοι από την δύσκολη θέση.
Προβάλλεται το επιχείρημα της ελευθερίας του τύπου. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση και ο φιλικός της τύπος με βάση τις αποκαλύψεις, θίγουν αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα. Μα κανείς από την κυβέρνηση ή από την Εφημερίδα των Συντακτών δεν έθεσε το θέμα στην βάση του ότι κακώς το theToc ή οποιοσδήποτε άλλος, δημοσίευσε την "διαρροή" από την ΤτΕ. Εφόσον έφτασε στα χέρια τους έκαναν πολύ καλά και δημοσίευσαν το έγγραφο. Το αν "παίρνουν γραμμή" ή αν εντάσσουν το μέσο τους σε κάποια γενικότερη εκστρατεία, δεν είναι θέμα προς συζήτηση , γιατί αυτό κάνει ούτως ή άλλως το σύνολο σχεδόν του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, από την μιά ή την άλλη πλευρά.  Άρα εδώ δεν τίθεται κανένα θέμα ελευθερίας του τύπου, παρά μόνο από την πλευρά αυτών που καμώνονται ότι δεν καλαβαίνουν, ότι η προώθηση τέτοιου εγγράφου από την ΤτΕ είναι χάραξη πολιτικής ενάντια στην κυβέρνηση. Και καμώνονται ότι δεν το καταλαβαίνουν γιατί ακριβώς θέλουν να υπερασπίσουν με κάθε μέσον και τρόπο, τον εκλεκτό των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, της ΕΚΤ και ιδιαίτερα του Σόιμπλε.
Στην πραγματικότητα η ελευθερία του τύπου θίγεται, από αυτούς που ζητάνε την επέμβαση της δικαιοσύνης για την διερεύνηση του πως το επίμαχο email, έφτασε στα χέρια της Εφημερίδας των Συντακτών. Ε λοιπόν, κάπως έφτασε κι αυτό. Δεν έπρεπε η εφημερίδα να το δημοσιεύσει; Δεν πρέπει παράλληλα να προστατεύσει τις πηγές της;
Ο "πονηρούλης" Τσίμας στο δελτίο του ΣΚΑΙ στις 11/5 ανησυχούσε για την δημοκρατία. Γιατί είπε, δεν υπάρχει πιό επικίνδυνο για την δημοκρατία φαινόμενο, από το να θεωρούν κάποιοι κλεισμένοι σε ένα φρούριο, ότι όλοι οι άλλοι τους επιτίθενται και θέλουν την καταστροφή τους. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε ενέργειες, για την προστασία τους, που μπορεί να καταλύσουν στοιχεία της δημοκρατίας. Ώπα μεγάλε που θυμήθηκες και την δημοκρατία! Τα ΜΑΤ, η τρομοκρατία, οι επιστρατεύσεις απεργών, τόσα χρόνια δεν τον πειράξανε, αλλά τον πείραξε που διέκρινε μια κάποια ψυχολογία από την πλευρά των κυβερνώντων... Τι να πείς κανείς;
Κι ένας σκύλος αλυχτά άμα εκτελεί υπηρεσία...
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια