ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

PUBLIC ISSUE: 27,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ - "ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΝΔ

"ΝΑΙ" ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


27,5 μονάδες διαφορά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ενώ ο Α.Τσίπρας στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία αγγίζει το 63%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue.
 

Συκγεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 48,5% έναντι 21% της Ν.Δ. και ενιαία η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, δηλαδή η αναγωγή επί των ψηφισάντων.
 
Εντολή για συμφωνία με τους δανειστές αλλά με τήρηση των κόκκινων γραμμών για τις απολύσεις, τις συντάξεις και τον ΕΝΦΙΑ δίνουν οι πολίτες της χώρας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue.
 
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση στηρίζουν τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης σε ποσοστό 54% παρά τις μεγάλες δυσκολίες ενώ το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα.
 
Αξιοσημείωτη σταθερότητα δείχνει το πολιτικό κεφάλαιο-Τσίπρας, με τη δημοτικότητά του στο 77% και την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63%. 
 
Αξιοσημείωτο επίσης είναι οτι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, σε ποσοστό 81%, ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση,κάτι που στην ουσία καταδεικνύει ότι όλα αυτά περί εσωτερικής αντιπολίτευσης είναι στην ουσία "πομφόλυγες" που αναπαράγονται από τα μνημονιακά ΜΜΕ.
 
Ενισχυμένη είναι η εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ κατά πολύ περισσότερες από τις θετικές είναι οι αρνητικές γνώμες για τον Γιάννη Στουρνάρα. Αυτό έχει τη σημασία του καθώς η κυβέρνηση θεωρεί τον πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις.
 
Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ψηφίζουν όμως ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής. Βέβαια δεν έχουν ερωτηθεί για το αν είναι διαθέσιμοι να υποστούν κάθε θυσία, καταβαραθρώνοντας το βιοτικό τους επίπεδο, χάνοντας το σπίτι τους, το αυτοκίνητό τους, και εν τέλει και την ελευθερία προσωπικής ζωής, και προσωπικών δεδομένων (αυτό σημαίνει κατάργηση των μετρητών και χρήση χρεωστικών καρτών όπου ο κάθε τυχάρπαστος θα βλέπει τι ακριβώς κάνει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά).
 
Σαρρωτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκριση με τη Ν.Δ η οποία περνά βαθιά κρίση με τον Α.Σαμαρά να προηγείται της Ντόρας Μπακογιάννη στη μάχη για την ηγεσία αλλά και οι δύο μαζί να μην πείθουν ένα στους δύο.
 
 
Τα σημαντικότερα στοιχεία της δημοσκόπησης:
 
- Στο 54% η έγκριση της διαπραγμάτευσης. Τήρηση των κόκκινων γραμμών για απολύσεις, συντάξεις, ΕΝΦΙΑ  .
- Το 56% θέλει ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή έναντι 34% που ζητάει δημοψήφισμα. Δεν έχουν "ρεύμα" οι εκλογές
- Στο 44% η ικανοποίηση για την κυβέρνηση. Το 54% την θεωρεί ως καλύτερη κυβέρνηση
- Στο 77% η δημοτικότητα Τσίπρα στο 63% η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
- ΣΥΡΙΖΑ 48,5% έναντι 21% της Ν.Δ. η εκτίμηση εκλογικής επιρροής
- Στο 59% (+5%) η εμπιστοσύνη στον Βαρουφάκη
- Στο 56% οι αρνητικές και στο 40% οι θετικές γνώμες για Στουρνάρα
- Σε σωστή πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει το 81% των ψηφοφόρων του
- Διχασμένοι (52% - 48%) οι πολίτες για Ε.Ε. αλλά θετική (69%) η γνώμη τους για το ευρώ. Το 19% θέλει δραχμή

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια