ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ



Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα «Η Μεσογειακή Γαστρονομία στην παιδική ηλικία» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» επί της οδού Κύπρου 68 στην πλατεία Δημαρχείου στην Αργυρούπολη.

Στην Ημερίδα θα λάβουν μέρος ως εισηγητές εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο των Επιστημών, της Γαστρονομίας καθώς και του Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης καθώς και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

 Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με την ομιλία του Δρ Αθανάσιου Νακάση, Msc ΕΜΠ, Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών – ICOMOS, Α' Αντιπροέδρου Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), Προέδρου Επιτροπής Ιστορικής Έρευνας Παγκρατίου Αθλήματος της ΕΟΠΑ και Γραμματέα Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΠΟΠΑ) με θέμα «Διατροφικές συνήθειες αθλητών κατά την αρχαιότητα». Θα ακολουθήσει η ομιλία του τ. Προέδρου ΕΦΕΤ, Διευθυντή Τμήματος Διατροφολογίας, New York College και Επιστημονικού Συνεργάτη ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κ. Νίκου Κατσαρού με θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή ως παράγων υγείας, ευζωίας και μακροζωίας και οικονομικής ανάπτυξης». Σειρά έχει η ομιλία της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Πτυχιούχου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Συγγραφέως του βιβλίου «STOP στην παιδική παχυσαρκία» κ. Χριστίνα Φορντόρ με θέμα «Πώς να προσαρμόσω τη Μεσογειακή Διατροφή στο διαιτολόγιο του παιδιού μου». Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των Διευθυντών Γαστρονομίας, Υπευθύνων Δράσεων Επισιτισμού των μόνιμων Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων καθώς και Αρχιμαγείρων κ. Ηλία Ιωσηφέλη με θέμα «Πρότυπο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, τα Ναι & Όχι της παιδικής ηλικίας» καθώς και του κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη με θέμα «Σύγχρονος καταναλωτής, Πολιτισμός Υγεία, Παιδεία στην διατροφή στην παιδική ηλικία».
Την Ημερίδα συντονίζει η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Γεωργία Παράσχου.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν «Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση ενός ευρύτερου κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών σχετικά με την αξία και τα οφέλη της εφαρμογής της Μεσογειακής Δίαιτας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Οι τοποθετήσεις από τους ομιλητές επί του θέματος θα οδηγήσουν στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για τη σημασία της Μεσογειακής Διατροφής, ενός μνημείου Άυλης και Προφορικής Κληρονομιάς που καταγράφηκε πρόσφατα στον Κατάλογο της UNESCO, πράξη που οφείλουμε να προωθήσουμε και θα ωφελήσει σε πολλαπλά επίπεδα την χώρα μας. Να είστε όλοι εκεί!».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια