ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δ.Σ.Ε.Α.: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


Η δημιουργία σταθμών διαχείρισης απορριμμάτων, δημόσιων, ήπιας κλίμακας ανά μικρές ομάδες δήμων, κοντά στην πηγή, με σκοπό την ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επανάχρηση υλικών στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, θα είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη. Στο βαθμό που αυτό θα γενικευθεί σε όλη την περιφέρεια,

 θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το σημερινό τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα, ο οποίος είναι και αντπεριβαλλοντικός και αντιοικονομικός και επιχειρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να εκχωρηθεί σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για κερδοσκοπία σε βάρος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.

Στην περιοχή μας μπορεί ένας τέτοιος σταθμός - και όχι χωματερή όπως κακόβουλα διαδίδουν ορισμένοι - να γίνει στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, σε μια έκταση περίπου 12 στρ. σε σύνολο 6200. Με σύγχρονες προδιαγραφές απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον, θα είναι πλήρως συμβατός με το δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο για το οποίο αγωνιζόμαστε.
Αυτό θα βοηθήσει πολύ τους δήμους μας, που σήμερα χρησιμοποιούν σταθμούς μεταφόρτωσης χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και προϋποθέσεις, απειλούνται συνεχώς με πρόστιμα, ο εξοπλισμός που έχουν συνολικά για την αποκομιδή των απορριμμάτων και ο τρόπος που αυτή γίνεται, παρουσιάζουν αρκετά προβληματα και τελικά πληρώνουν πολύ ακριβά για να πηγαίνει στο μεγαλύτερο μέρος του το σκουπίδι για θάψιμο. Η αλλαγή του τρόπου και η μείωση του κόστους διαχείρισής του, θα είναι τελικά πολλαπλά ωφέλιμη, για τους ίδιους τους πολίτες.
Η παράταξή μας ως δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές των όμορων δήμων, είχε αναπτύξει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα για την επίλυση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος.

Σήμερα που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, που φαίνεται ότι δρομολογείται η λύση, μας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν δήμαρχοι, που ενώ έχουν συμφωνήσει επί της ουσίας, προσπαθούν για λόγους επικοινωνιακούς ή άλλους, να συσκοτίσουν την αλήθεια και να φοβίσουν τον κόσμο.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια