ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ


Γίνομαι λίγο ενοχλητικός αυτές τις ημέρες γιατί με το δημοψήφισμα άνοιξε διάπλατα μια ευκαιρία κι ένας κίνδυνος. 
Ο κίνδυνος είναι σαφής. Κινδυνεύουμε με απομόνωση από όλο τον δυτικό κόσμο. Όχι σαν αυτή που ήδη ζούμε αλλά μια λιγότερο πρόσκαιρη.

Μια απομόνωση που θα χρειαστεί δεκαετίες επανόρθωσης, αν ποτέ αναστραφεί. Μια απομόνωση που εκτός από οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζημιά μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα ακόμα πιο ευαίσθητα ζητήματα αναβιώνοντας ιστορικές εθνικές καταστροφές. 
Έχουμε όμως και μια μεγάλη ευκαιρία. Μια ευκαιρία να πούμε ξεκάθαρα ΝΑΙ στην Ευρώπη. Να πούμε όχι τόσο στο ολιγαρχικό μοντέλο της πρώην ΕΣΣΔ, όσο και σε αυτό της υποσαχάριας Αφρικής. Να διαλέξουμε Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι ένας ατελής σχηματισμός με αρκετά προβλήματα. Παρά τις ατέλειές της όμως, συγκριτικά, η Ευρώπη παραμένει ό,τι πιο ανθρώπινο υπάρχει στον σύγχρονο κόσμο. Να αγωνιστούμε μέσα από την Ευρώπη για το κοινό μας μέλλον μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κι όχι απέναντί τους. Η λύση στα προβλήματά μας δεν είναι να αυτοτιμωρηθούμε αλλά να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να τα αντιμετωπίσουμε.  
Στο θολό δίλημμα που τίθεται ψηφίζουμε ΝΑΙ. Στέλνουμε μήνυμα πως ορισμένα πράγματα είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτα.
Και μην ξεχνάμε, δημοψήφισμα σημαίνει η ευθύνη σε εμάς τους πολίτες. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα ο καθένας μας την καμπάνια του ώστε να φέρει όσο περισσότερα ΝΑΙ στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Όποια κι αν είναι η πολιτική μας τοποθέτηση, αυτό χρωστάμε στις νεότερες γενιές, αυτές που μεγαλώνουν μέσα στην κρίση, αυτές που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και αυτές που θα έρθουν. 

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια