ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στον Υμηττό και στην πόλη μας. Το μεγαλύτερο μέρος του βουνού πάνω από την Αργυρούπολη κάηκε.Τέτοια ζημιά έχει να γίνει πάνω από 3 δεκαετίες.



Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της πυρκαγιάς και πόσο μπορεί να σχετίζονται με σκόπιμη υποβάθμιση του βουνού, για να διευκολυνθεί η υλοποίηση διαφόρων έργων.
Κανένας αρμόδιος φορέας ή αρχή, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου μας, δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση, πολύ περισσότερο να κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στα αποκαΐδια.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ης του Ιούλη η παράταξή μας έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις - προτάσεις:
  • Επειδή το καλοκαίρι είναι ακόμη μπροστά μας και ο κίνδυνος μιας νεας πυρκαγιάς είναι υπαρκτός θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η αποψίλωση των παρυφών του Υμηττού και να καθαριστούν οικόπεδα με πολλά χόρτα που βρίσκονται μεν στον οικιστικό ιστό αλλά πλησίον του βουνού.  
  • Να γίνουν λειτουργικά όλα τα μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης που υπάρχουν ήδη, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος πυροπροστασίας με υδροβόλα, το οποίο αν είχε  λειτουργήσει στις 17 Ιούλη μπορεί να είχαν σωθεί δεκάδες στρέμματα. 
  • Να επαναδραστηριοποιηθεί και αναπτυχθεί η Ομάδα Εθελοντών Δασοπροστασίας στο δήμο μας.
  • Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων που παρατηρήθηκε στις 17 Ιούλη ώστε να μην επαναληφθεί. 
  • Για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έπονται της πυρκαγιάς (πλημμύρες, διάβρωση του εδάφους του βουνού) να εκπονηθεί και να χρηματοδοτηθεί η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου βασισμένου στην εμπειρία και την επιστημονική γνώση σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
  • Όλες οι καμένες εκτάσεις στον Υμηττό άμεσα να χαρακτηριστούν ως αναδασωτέες χωρίς καμία εξαίρεση και να αναδασωθούν το συντομότερο.
  • Να ενισχυθούν με κονδύλια και προσωπικό οι φορείς δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και να συσταθεί το Δασαρχείο Υμηττού.
  • Να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η λειτουργία του ΣΠΑΥ, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να γίνει πιο αποτελεσματικός στην αποστολή του.
Ως παράταξη προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να έχουμε μια υπεύθυνη συμβολή στην προστασία του Υμηττού, που είναι πνεύμονας ζωής για την πόλη μας και γενικότερα.
Σε αυτή τη λογική και πρακτική θα επιμείνουμε πάρα τις επιθέσεις της δημοτικής αρχής του κ. Κωνσταντάτου, που θέλει μόνο να την χειροκροτούν και ενοχλείται όταν της γίνεται η οποιαδήποτε
κριτική ακόμη και όταν είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη.



ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια