ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

A.ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ"


«Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό "περίπατο στο δάσος", ότι θα είναι όλα εύκολα. Μην αναφερόμαστε σε μία ομιλία του 2012 αποσπασματικά. Τα δεδομένα ήταν διαφορετικά πριν τις εκλογές.
Να αφήσουμε το πλαίσιο μίας λαϊκιστικής προσέγγισης. Είχαμε προγραμματικό πλαίσιο και μέσα σε αυτό είπαμε ότι θα διαπραγματευθούμε σκληρά, που το κάναμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Κόκκινο.
 
Παράλληλα, έκανε απολογισμό των έξι μηνών διακυβέρνησης, ξεκινώντας από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την κατάληξή τους. «Μέσα σε αντίξοες συνθήκες αναδείξαμε το δίκαιο ενός λαού» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε νηφάλια αποτίμηση, χωρίς να μαστιγώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε».
 
«Ψηφίσαμε νόμο για ανθρωπιστική κρίση, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, ψηφίσαμε τον νόμο για τις 100 δόσεις "κόντρα στους θεσμούς", είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε προοδευτικούς νόμους πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο. Πήραμε πρωτοβουλίες σε ασφυκτικό περιβάλλον, την ώρα που διαπραγματευόμαστε. Ας μην μηδενίζουμε το έργο της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
 
«Οι συσχετισμοί ωστόσο ήταν τόσο ετεροβαρείς που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που μένει ωστόσο είναι ότι η Ευρώπη μετά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας δεν είναι η ίδια», αναφερόμενος στη σφοδρή κριτική που δέχεται πλέον η Γερμανία για τη στάση απέναντι στην Ελλάδα.
 
«Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι είτε η απομείωση, είτε η διαγραφή του χρέους ώστε η χώρα να έχει δημοσιονομικό περιθώριο, ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.
 
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω σε δημοψήφισμα. Ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Ήταν όλοι απέναντί μας. Οι πιθανότητες να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλες, δεδομένου ότι οι εταίροι οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα και αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών. Ήταν μονόδρομος γιατί μας έδιναν μια συμφωνία με δύσκολα -και κατά τη γνώμη μου- αχρείαστα μέτρα και δεν έδιναν καμία διέξοδο επιβίωσης».
 
Ερωτηθείς κατά πόσο η διαπραγμάτευση αποτέλεσε αποκλειστικά θέμα του πρωθυπουργού και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το κόμμα είχε απόλυτη σύνδεση με τα κυβερνητικά όργανα. Και το κόμμα, αλλά και την κυβέρνηση, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός τα ξεπέρασε» πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, με σαφείς αιχμές προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά και το εκπεφρασμένο αίτημά του για «συγχρονισμό» του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εικόνα που δίνεται στην κοινωνία είναι ότι υπήρχε προσπάθεια διαπραγμάτευσης που κάποιοι παρακολουθούσαν γκρινιάζοντας ενώ η κοινωνία ήθελε να ενισχύσει την κυβέρνηση»

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια