ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ. «ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ» ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ .


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας , λίγες μέρες μετά την φωτιά που από τον Βύρωνα ξεκίνησε και έφτασε στο βουνό μας και αφού ευχαριστήσω προσωπικά τους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν, τους εργαζόμενους του δήμου μας ,τους άνδρες της πυροσβεστικής και τους εθελοντές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεσή της, οφείλω να  σας ενημερώσω με επίσημα αρχεία και έγγραφα τι κάναμε εμείς για το βουνό , τι παραλάβαμε και πως φέρθηκαν οι συνήθεις ύποπτοι που πριν σβήσει η φωτιά έβγαζαν δελτία τύπου εναντίον μας ότι δήθεν φταίμε και ότι δεν λειτούργησε η πυρόσβεση και όλα αυτά τα παρακολουθούσαν από τις ταράτσες τους!

Αναλυτικά σας παραθέτω λεπτομερώς τις ενέργειες προετοιμασίας και ετοιμότητας πυρασφάλειας του βουνού μας όπως εγγράφως ενημέρωσε η υπηρεσία το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δράσεις προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2015:
1) πρόσληψη τεσσάρων (4) πυροφυλάκων δίμηνης σύμβασης και ενός (1) οδηγού βυτιοφόρου οχήματος επίσης με δίμηνη σύμβαση – έναρξη εργασίας τους 8/7/2015.
2) Αποψίλωση και καθαρισμό σε βάθος 20 μέτρων στις παρυφές του βουνού στα όρια του Δήμου μας.
3) Τοποθέτηση νέας δεξαμενής 10.000 lt κάτω από τις κεραίες και μετακίνηση 2 υδατοδεξαμενών σύμφωνα με το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
4) Πλήρωση όλων των δεξαμενών (21) πυρόσβεσης στο βουνό στα όρια του Δήμου μας
5) Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου προβήκαμε στον καθαρισμό δασικής βλάστησης στο δασικό οδικό δίκτυο.
6) Συντήρηση με επιχωμάτωση δρόμων του δασικού δικτύου σύμφωνα με το έγγραφο του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού. Με αυτή την ενέργεια υπάρχει ανεμπόδιστη πλέον προσέλευση πυροσβεστικών και βυτιοφόρων οχημάτων. Αυτό το διαπιστώσαμε ιδιαίτερα κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της 17ης Ιουλίου 2015.
7) Έλεγχος και επισκευή μπαρών εισόδων βουνού
8) Πρόγραμμα πυροφύλαξης εργαζομένων του Δήμου  στις εισόδους του βουνού με έναρξη στις 8/7/ 2015.
9) Έλεγχος της κατάστασης των βυτιοφόρων του δήμου και επέμβαση επισκευής τους – από το Τμήμα Συντήρησης οχημάτων – για να είναι πλήρως λειτουργικά
10) Παρουσία βυτιοφόρου επανδρωμένο με προσωπικό του Δήμου, στην είσοδο του βουνού όταν η Πολιτική Προστασία ενημερώνει με βαθμό επικινδυνότητας 4 και άνω.
11) Καθαρισμός εύφλεκτων υλών και διαφόρων ογκωδών (μπάζα) απορριμμάτων από το βουνό.
12) Με αφορμή την Πανελλήνια Εθελοντική εκδήλωση καθαρισμού “LET'S DO IT”συμμετείχαμε με τον καθαρισμό της θέσης “τρενάκι” στο βουνό.
Όσο αφορά τα ψευδή και επίβουλα δημοσιεύματα των παρατάξεων του κ. Κορτζίδη  του κ. Βαζαίου και του κ. Σπυρόπουλου έχω να δηλώσω ότι με την συμπεριφορά τους και τα ψευδή δημοσιεύματά τους δείχνουν σαν να μας την έχουν στήσει στην γωνία και να περιμένουν πότε θα γίνει κάτι κακό έτσι ώστε να βρουν ευκαιρία να αντιπολιτευθούν το έργο της διοίκησης που είναι ορατό και το απολαμβάνουν οι δημότες σε μια Ελλάδα που κάθε μέρα καταρρέει.Σε 9 μήνες θητείας δεν έχουμε προλάβει να τα διορθώσουμε όλα.
Οι παρατάξεις αυτές καταγγέλλουν:
α) ότι μας παρέδωσαν τον Σεπτέμβριο του 2014 με την ανάληψη των καθηκόντων μας σύστημα πυροπροστασίας λειτουργικό και έτοιμο για πυρόσβεση με εκτοξευτήρες νερού .
ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ!!!
Όπως καταθέτει η υπηρεσία με έγγραφο της και ΑΡ.ΠΡΩΤ.26817-21/07/15 το σύστημα αυτό είχε κλαπεί και ο τότε αντιδήμαρχος του κ .Κορτζίδη  κ. Κοροβέσης όφειλε να καταθέσει μήνυση η οποία ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε αν την κατέθεσε παρόλο που ερωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Ιουλίου 2015.Στην επίμονη ερώτηση μου αν εκλάπησαν και αν έκανε μηνύσεις σιώπησε. Η απάντηση  στους συκοφάντες δίνεται από την υπηρεσία.
β) ότι η κοπή των χόρτων έγινε μόνο σε βάθος 5 μέτρων από τα όρια του δρόμου.
ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ!!!
Την ευθύνη καθαρισμού του βουνού έχει αποκλειστικά ο ΣΠΑΥ με άδεια της Δασικής Υπηρεσίας .Επειδή ο ΣΠΑΥ καθυστερούσε να καθαρίσει το βουνό αναθέσαμε σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού την αποψίλωση του βουνού η οποία ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου 2015 και κατά την μέρα της πυρκαγιάς 17 Ιουλίου είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% και σε βάθος 25, 50 ,70 μέτρων σε διάφορα σημεία όπως ορίζει η σύμβαση και πιστοποιεί η Υπηρεσία Πρασίνου με σχετικό έγγραφο της.
Επιπροσθέτως θέλω να σας ενημερώσω ότι τα 3 βυτιοφόρα του Δήμου ανατάχθηκαν και έγιναν λειτουργικά με ενέργειες της διοίκησης μας και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικού τα οποία από  την πρώτη στιγμή ήταν στον βουνό ,έσωσαν το εκκλησάκι της Αγ. Ειρήνης και τα σπίτια και ανεφοδίαζαν συνεχώς τα πυροσβεστικά οχήματα που προσήλθαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στις 2 το μεσημέρι καθότι άργησαν.
Όσο  αφορά την γεώτρηση στην οδό Κιάφας είναι εκτός λειτουργίας πριν από το 2000 επειδή το νερό είναι υφάλμυρο και καταστρέφει τις αντλίες συνεχώς. Ως εκ τούτου η υπηρεσία την έχει εγκαταλείψει ως μη συμφέρουσα και λειτουργική. Άλλωστε στον δήμο μας υπάρχουν επαρκή σημεία ανεφοδιασμού νερού των βυτιοφόρων μας .Η παράταξη του κ. Κορτζίδη και η ιστοσελίδα του ψευδώς αναφέρονται σε αυτήν την γεώτρηση .
γ) ποιος έχει την ευθύνη της Δασοπροστασίας και της Δασοπυρόσβεσης
Η δασική έκταση στου Υμηττού είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους ,της Δασικής Υπηρεσίας και του ΣΠΑΥ.Ο Δήμος που δέχεται απειλές και μηνύσεις κατά καιρούς από την Δασική Υπηρεσία για τις παρεμβάσεις του στο βουνό έχει ηθική υποχρέωση και παλεύει με τα λιγοστά του μέσα.
Φίλες και Φίλοι 
Σε καμία περίπτωση δεν θα απαντούσαμε με αυτόν τον τρόπο. Έχει γίνει όμως μονότονο ,ακόμα και για φυσικές καταστροφές, να έχουμε καθημερινά πόλεμο από την προηγούμενη διοίκηση που μας ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΑΠΙΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΗ.
Εμείς μέρα με την μέρα την νοικοκυρεύουμε.Τους παραδίδω στην κρίση σας.


Γιάννης Κωνσταντάτος
          Δήμαρχος
Ελληνικού - Αργυρούπολης

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια