ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΙΔΗΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΙΤΣΕ



«ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ. ΤΗΝ ΑΓΝΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ» 
Ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ήσυχος κατά την παράδοση και παραλαβή των νέων του καθηκόντων προς τον κ. Δημήτρη Βίτσα.
Αυτή η προσφώνηση κατά την άποψη μου και πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, όχι μόνον πρέπει να λέγεται αλλά και να εφαρμόζετε. Τουλάχιστον οι νέοι Αξιωματούχοι «ας το αλλάξουν και να το εφαρμόσουν το έχει ανάγκη η κοινωνία, το έχει ανάγκη ο λαός, το καλεί η Ιστορία», διότι όλοι οι προηγούμενοι ΔεξιοΑριστεροΣοσιαλιστικόΣτροφοι δεν το πέτυχαν και λυπάμαι που ακόμη υπάρχουν νέοι αξιωματούχοι σε ηλικία ή κάποια μειοψηφία του λαού, που ΕΜΜΕΝΟΥΝ σε αυτά τα ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΧΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.      
Και πάλι στη σκέψη μου ήρθαν ρήσεις των αρχαίων μας φιλοσόφων, αυτών δηλαδή που το εκπαιδευτικό μας σύστημα σύσσωμο από τα μέσα της δεκαετίας του 70α  και οι κατά την άποψη τους ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ  σύγχρονου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΞΕΧΑΣΑΝ» είτε από άγνοια, είτε από ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟ, είτε από ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ή ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΑ σκέψη.
Ο Σωκράτης  πίστευε ότι το καλόν συμπίπτει με το αγαθόν, ενώ αμφότερα συμπίπτουν με το ωφέλιμο.
 Δηλαδή το καλό και το αγαθό κατά τον Σωκράτη, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και που μετά από Χιλιάδες χρόνια ο Φρίντριχ Νίτσε, ο μεγάλος γερμανός φιλόσοφος  διακηρύττει την Αισθητική ως την Ηθική του μέλλοντος, αποτελώντας έτσι προέκταση της σωκρατικής σκέψης.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια