ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


--Σύσκεψη για τους λαθρομετανάστες που έχουν καταφύγει στο Πεδίον του Άρεως αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωί, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, των συναρμόδιων υπουργείων, του Δήμου Αθηναίων.


Στόχος της σύσκεψης αποτελεί η λήψη απόφασης για τον χώρο και το κτίριο εντός των ορίων της Περιφέρειας, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής για τους λαθρομετανάστες που φθάνουν μαζικά από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Η λήψη απόφασης, όπως σημειώνουν τόσο ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, όσο και ο Ανδρέας Θεολόγου, εκπρόσωπος της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, επείγει τόσο για την προστασία των λαθρομεταναστών, όσο και για λόγους υγιεινής.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Κανάκης, «είναι δουλειά μας να διασφαλίσουμε ότι στο Κέντρο της Αθήνας δεν θα έχουμε μια ανθρωπιστική κρίση μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. Είναι άδικο τόσο γι αυτούς, όσο και για εμάς, να δημιουργηθεί ένας άτυπος προσφυγικός καταυλισμός στο Κέντρο της Αθήνας».
«Αναζητούμε λύσεις, ώστε το Πεδίον του Άρεως να μη γίνει καταυλισμός προσφύγων, κάτι που είναι ανθυγιεινό, καταρχάς για τους ίδιους. Προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε ένα χώρο υποδοχής. Είναι κάτι που επείγει δεδομένου ότι συνέχεια φθάνει από τα νησιά μας στην Αθήνα προσφυγικός πληθυσμός, ο οποίος χρησιμοποιεί την Αθήνα ως πέρασμα για να προχωρήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» λέει ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Ανδρέας Θεολόγου.
Εμπλεκόμενοι και λαθρομετανάστες τονίζουν το σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας που συνεπάγεται για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες η παραμονή τους σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, εκφράζουν ανησυχία για τις ανθυγιεινές συνθήκες διαμονής τους και τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται σε μικρούς και μεγάλους.
Πολλά από τα 150 περίπου παιδιά, ηλικίας 1-10 ετών, παρουσιάζουν προβλήματα γαστρεντερίτιδας, πυρετό, εμετούς, διάρροια. Κάποιοι από τους 300 περίπου λαθρομετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Πεδίον του Άρεως έχουν ανάγκη οδοντιατρικής φροντίδας.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια