ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ




«Μια φιλική εταιρεία του 21ου αιώνα που θα συνενώσει άτομα, δεξαμενές σκέψης, ομάδες και κόμματα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας παραγωγικής και καινοτόμου Ελλάδας». Έτσι χαρακτήρισε ο καθηγητής Γιώργος Μπήτρος, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής, το Άλμα Ανάπτυξης, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι της «μαχόμενης» οικονομίας.



Στις 21/7, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου το Άλμα Ανάπτυξης διοργάνωσε μια  συζήτηση με θέμα: «Πόλεμος στην Ανεργία: Προτάσεις για την Έξοδο από την Κρίση και την Ανάπτυξη».

Εισηγητές ήταν οι:

-Νίκος Βερνίκος, Οικονομολόγος, Εφοπλιστής, Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου,
-Παναγιώτης Γεννηματάς επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων,
-Άννα Διαμαντοπούλου πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη,
-Πέτρος Δούκας πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και συγγραφέας,
-Στάθης Καλύβας, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale,
-Μάνος Κόνσολας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία, και
-Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ),
οι οποίοι παρουσίασαν ιδέες και επιτυχημένες πρακτικές που θα μπορούσαν χωρίς κόστος και σε σύντομο χρόνο να μεταμορφώσουν τη χώρα από παρία της Ε.Ε. σε πρωταθλήτρια ανάπτυξης.

Όλοι υπογράμμισαν την καταστροφική για την οικονομία επίδραση του κράτους και ζήτησαν τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου δράσης με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση που θα περιλαμβάνουν επιτάχυνση στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, απλοποίηση της νομοθεσίας και επιτάχυνση στην απόδοση Δικαιοσύνης, εξάλειψη της στρέβλωσης που προκαλούν στην αγορά οι επιδοτήσεις και, ως γενικό πλαίσιο, την δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος, φορολογικού, οικονομικού και πολιτικού, που είναι η προϋπόθεση για προσέλκυση επενδύσεων. Παρουσιάστηκαν οι ιδιαίτερες επιδόσεις των Ελλήνων στην ναυτιλία και αναλύθηκαν οι λόγοι που έφεραν το 17% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας στα χέρια Ελλήνων. Η ναυτιλία που συνεισφέρει στο ΑΕΠ με 13 έως 19 δισ. ευρώ τον χρόνο, θα μπορούσε να δημιουργήσει σε πολύ σύντομο διάστημα 75.000 άμεσες και 535.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, αν άλλαζε η παρωχημένη νομοθεσία και η κυριαρχία των συνδικαλιστών.

Οι εισηγητές παρουσίασαν τους τομείς στους οποίους η χώρα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα και ζήτησαν απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η υπερρύθμιση της οποίας έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Καυτηρίασαν την στασιμότητα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας μόνο από την διακοπή των μεγάλων δημόσιων έργων, 115 εκατομμυρίων ημερομισθίων μόνο από το πάγωμα των έργων σε Αστέρα Βουλιαγμένης και Ελληνικό και πάνω από 200 δισ. ευρώ ζημιά στο σύνολο της οικονομίας, και ζήτησαν όσοι πόροι του ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι, όπως γίνεται μέχρι τώρα, στην παροχή πρόσκαιρης οικονομικής βοήθειας, ψηφοθηρικού χαρακτήρα.

Η συνάντηση που διήρκεσε 3 περίπου ώρες ολοκληρώθηκε με συμμετοχή του κοινού το οποίο έκανε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Οι προτάσεις και οι ομιλίες των εισηγητών θα παρουσιασθούν στο site www.alma-anaptixis.gr



 Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια