ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

BLOOMBERG: ''Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΗΛΙΔΩΤΗ''


«Το κόμμα του είναι διχασμένο, η κυβέρνηση υπονομεύεται και η οικονομία είναι υπό κατάρρευση. Ωστόσο, στα χαλάσματα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βασιλεύει», σχολιάζει δημοσίευμα του Bloomberg.


Το κείμενο επισημαίνει ότι τους έξι τελευταίους μήνες ο Έλληνας πρωθυπουργός «στέλνει τους αντιπάλους του στα σπίτια τους», αφενός μετά την εκλογική του νίκη και αφετέρου μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, τον επόμενο μήνα πιθανότατα θα υπογράψει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης -με το οποίο ήταν αντίθετος- τη στιγμή που τα capital controls στη χώρα παραμένουν.
«Το παράδοξο αντικατοπτρίζει το πόσο μπερδεμένη είναι η Ελλάδα έπειτα από χρόνια περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων, από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που είχαν συμμαχήσει με τα γεράκια της λιτότητας της ευρωζώνης», τονίζει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι «η δημοτικότητα του Τσίπρα είναι ακηλίδωτη, καθώς οι Έλληνες κατηγορούν την Ευρώπη για την οικονομική τους τιμωρία».
Ο συντάκτης επικαλείται δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύτηκε τη 14η Ιουλίου, η οποία κατέδειξε ότι το 51,5% των Ελλήνων υποστηρίζει τους νέους όρους με τους οποίους συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αντάλλαγμα την παραμονή στο κοινό νόμισμα. Το 49% επιρρίπτει την ευθύνη για τις περικοπές των συντάξεων και τους υψηλότερους φόρους στους Ευρωπαίους, ενώ το 68% υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας πρέπει να ηγείται της χώρας.
Ταυτόχρονα, οι αναταραχές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει εντύπωση, και το συγκεκριμένο δημοσίευμα τονίζει ότι «προς το παρόν ο Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει το κόμμα που έφερε στην εξουσία». Όπως αναφέρει, ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει τώρα να κάνει ξεκαθάρισμα στην «κυβέρνησή του των διαφωνούντων», αφού προχωρά σε μία συμφωνία που βρίσκεται απέναντι από τις δεσμεύσεις που είχε κάνει τον Ιανουάριο.
Η δημοτικότητα του Γιάννη Βαρουφάκη που σήμερα κυμαίνεται στο 28% σύμφωνα με την Kapa Research, είναι για το Bloomberg ένα ακόμη στοιχείο ενδεικτικό της δύναμης του Τσίπρα, του οποίου η δημοτικότητα υπολογίζεται στο 59%.
Ακόμη χαμηλότερη από του Γιάννη Βαρουφάκη, είναι η δημοτικότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια