ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΟΝ.... ΑΕΡΑ Η SUPER LEAGUE!

Μεγάλα εμπόδια παρουσιάζονται στην έναρξη της Super League και κρίσιμο για το μέλλον είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης.



Οπως γράφει το Goalnews, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, στο οποίο η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της περιόδου (2014-15), η εγγραφή των νέων μελών (ΑΕΚ, Ηρακλής) και το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Από τα τρία θέματα, μάλιστα, μόνο το δεύτερο ίσως προχωρήσει.


Η επικύρωση
Σε ό,τι αφορά την επικύρωση, στην ημερήσια διάταξη γίνεται λόγος για «θέματα σε σχέση με την εγγραφή νέων μελών και την επικύρωση της βαθμολογίας Πρωταθλήματος Super League 2014-15» και όχι για «επικύρωση της βαθμολογίας» και μόνο τυχαία δεν είναι η διατύπωση.
Η βαθμολογία δεν πρόκειται να επικυρωθεί, καθώς την Πέμπτη έχει κληθεί σε απολογία η Κέρκυρα από την πειθαρχική επιτροπή, με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδικαστεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Λεβαδειακού, που ζητάει τον υποβιβασμό της Βέροιας για τον προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι ημέρες περνούν και το ενδεχόμενο να μην έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις στις 22 Αυγούστου είναι ορατό.
Τρέχουν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αύριο το πρωί ο συνεταιρισμός θα ανοίξει τις προσφορές των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και στη συνέχεια θα γίνει ανάθεση για την κατασκευή της κεντρικής μονάδας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με την οποία θα συνδέονται όλα τα γήπεδα, μιας και το υπάρχον σύστημα είναι απαρχαιωμένο.
Η εκτίμηση που υπάρχει στην Αστροναυτών είναι ότι οριακά θα προλάβουν τις ημερομηνίες και όλα τα γήπεδα θα είναι έτοιμα. Αν πάλι όχι, θεωρούν ότι το έργο θα είναι έτοιμο την 3η αγωνιστική (μεσολαβεί και η διακοπή λόγω εθνικής) και θα ζητήσουν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή μία μικρή παράταση. Στον νέο αθλητικό νόμο, άλλωστε, προβλέπεται ότι στα γήπεδα που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο ή κάμερες οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Τα μισά γήπεδα της Super League πάντως δεν έχουν καν τις προϋποθέσεις για να συνδεθούν με την κεντρική μονάδα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Οι αδειοδοτήσεις
Σε ό,τι αφορά τις ποινές που θα επιβληθούν στις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια τον ερχόμενο Μάρτιο, είναι στα θέματα που θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο και οι ΠΑΕ θα κληθούν να αποφασίσουν. Αν θα παραμείνει δηλαδή ο περιορισμός (τρεις μεταγραφές, δύο ανανεώσεις άνω των 24), αν θα προχωρήσει η πρόταση του Γιώργου Μποροβήλου για επιστροφή του υποβιβασμού ή κάποια άλλη τιμωρία. Η ΕΠΟ, για παράδειγμα, προτείνει να είναι υπό έλεγχο ο προϋπολογισμός μίας ομάδας και να καθοδηγεί τις ΠΑΕ καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου.
Η πρόταση για τους δανεικούς
Σήμερα το μεσημέρι, εξάλλου, στην Αστροναυτών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δικηγόρων των ΠΑΕ της Super League και θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πρόταση του Παναθηναϊκού για περιορισμό των δανεικών.
Οι «πράσινοι» ζητούν κάθε ομάδα να μπορεί να έχει μέχρι έξι δανεικούς, να μην μπορεί να δανείσει πάνω από δύο παίκτες σε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος, ούτε να δανείσει παίκτες σε περισσότερες από 2 ομάδες του πρωταθλήματος.
Εφόσον το συγκεκριμένο μέτρο περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της Super League και από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, μπορεί να ισχύσει ακόμη και από το φετινό πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο σενάριο, πάντως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Η UEFA και οι φάκελοι των ομάδων
Το συμβούλιο αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί Πέμπτη, αλλά τελικά μετατέθηκε για 24 ώρες νωρίτερα επειδή παίζει ο ΠΑΟΚ στο Europa League.
Την ίδια ημέρα, εξάλλου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA που θα εξετάσει την αναφορά του Παναθηναϊκού για την «εγκληματική οργάνωση» και θα εξεταστούν οι φάκελοι του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρόμητου που έχουν δηλώσει τις εκκρεμότητες που έχουν, είτε για το «koriopolis» είτε για την «εγκληματική οργάνωση».
Το κριτήριο της επιτροπής της UEFA, σε πρώτη φάση, είναι αν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από πειθαρχικές επιτροπές. Σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο, όμως, δεν έχουν ασκηθεί καν δίωξη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης τον Σεπτέμβρη του 2011 είχε αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό. Συνεπώς, θέμα μη συμμετοχής στην Ευρώπη δεν τίθεται. Οι όποιες ποινικές εκκρεμότητες, αν δεν φτάσουν σε βαθμό παραπομπής σε δίκη, δεν αφορούν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Το «όχι» του ΟΠΑΠ
Στο μεταξύ, η Super League χτύπησε την πόρτα του ΟΠΑΠ και ζήτησε να αυξήσει την πρόταση για τη χορηγία του πρωταθλήματος, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Από τον Οργανισμό δεν δέχθηκαν να αυξήσουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ στα 8,5 που ήταν η χορηγία την περίοδο 2014-15.
Οσον αφορά τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων, κι εδώ ο ΟΠΑΠ δεν ανεβαίνει πάνω από τα 10,5 εκατ. ευρώ που έχει προτείνει σε τρεις κλίμακες. Οι ομάδες, κυρίως οι μικρομεσαίες, βλέπουν με θετικό μάτι τη συγκεκριμένη πρόταση την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός λέει «όχι». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που προορίζεται για τους «ερυθρόλευκους» (1,8 εκατ. ευρω), αν τελικά επιμείνουν στην άρνησή τους, θα μοιραστεί στις υπόλοιπες ΠΑΕ (περί τις 120.000 ευρώ σε έκαστη).


 phgh















Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια