ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«53+»: Τα κόμματα της Αριστεράς δεν φτιάχνονται από αρχηγούς, αλλά αρχές

«Η ηγεσία της κυβέρνησης κατά περίπτωση επιλέγει να μιλά ως ηγεσία και του ΣΥΡΙΖΑ»



Σφοδρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η κίνηση των «53+» σε κείμενό της που κατέθεσε στην Πολιτική Συνδιάσκεψη. «Τα κόμματα της Αριστεράς δεν φτιάχνονται από αρχηγούς, αλλά από αρχές, ιδέες, προγράμματα και τους αγώνες των ανθρώπων της» τονίζει. 



Οι «53+» επικρίνουν έντονα την απόφαση της ηγεσίας της κυβέρνησης, «που κατά περίπτωση επιλέγει να μιλά ως ηγεσία και του κόμματος» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, να μην υλοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η ΚΕ. «Η κίνηση υπήρξε λανθασμένη και ήδη ζούμε τις δραματικές επιπτώσεις της στον κόσμο του κόμματος και της Νεολαίας. Αποστρατεύσεις, αποχωρήσεις, παραιτήσεις» σημειώνουν. 

Η κίνηση επικρίνει όμως και τη ΛΑΕ, δηλώνοντας ότι «οι σύντροφοι που τη συγκρότησαν αποχωρώντας από το κόμμα, με την ελλειμματική οπτική τους για όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ωθούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση ενός, κυρίως, αντιμνημονιακού κόμματος και όχι ολοκληρωμένα και σύνθετα αριστερού πολιτικού οργανισμού». 

«Χρειάζεται να συζητήσουμε αν το κόμμα είναι ένας απλός υποστηρικτικός μηχανισμός για τη διεκδίκηση, ανάληψη και άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα. Αν θέλουμε το κόμμα να δρα, τόσο πριν όσο και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης» προσθέτει ακόμα η ομάδα.

Οι «53+» διατυπώνουν ακόμη την αντίθεσή τους σε συγκρότηση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με κόμματα που το πρόγραμμά τους είναι ασύμβατο με το δικό του πρόγραμμα, και «την ανάγκη απεγκλωβισμού από την παγίδα του μνημονίου και της πνιγηρής λιτότητας». 

«Το μνημόνιο είναι η επιτομή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής» δήλωσε στο μεταξύ στην Πολιτική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας

Η τήρηση της συμφωνίας με τους εταίρους είναι μόνο ένα μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον ΣΚΑΪ η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη

Σύμφωνα με την τέως κυβερνητική εκπρόσωπο, πέραν της συμφωνίας υπάρχει και το πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μεταρρύθμιση του κράτους, τα εργασιακά, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. 

Πάντως, το μέλος των «53+», Ευκλείδης Τσακαλώτος διευκρίνισε το Σάββατο ότι θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επίσης μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής σχετικά αν θα κατέλθει στις εκλογές.




πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια