ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Νέα Δημοκρατία: Στην προεκλογική μάχη με επιθετική στρατηγική - Στόχος να πλήξει τον Τσίπρα

Μεϊμαράκης: «Στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ»

Επιθετική στρατηγική είναι υποχρεωμένη εκ των συνθηκών να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία για να πλήξει το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα αρχίζει και προτάσσει, στα πλαίσια του ρεαλισμού το χαρτί των κυβερνήσεων συνεργασίας την επόμενη μέρα.



Με ισχυρότατο το σενάριο να απαιτηθεί ακόμα και η σύμπραξη τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων για να διαμορφωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενισχύει σταδιακά στο δημόσιο λόγο του, το επιχείρημα ότι χρειάζεται συνδιαμόρφωση λύσεων και προτάσεων την επόμενη των εκλογών.

Τι σημαίνει συνδιαμόρφωση λύσεων και προτάσεων: Αφορά το σενάριο περί κυβερνήσεων συνεργασίας μετά τις εκλογές. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης φρόντισε την πρώτη ημέρα των περιοδειών του να το θέσει από τη Βοιωτία: «Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που “σωτήρες” μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις» είπε και έδειξε το δρόμο, κάνοντας μια ρεαλιστική προσέγγιση των δεδομένων έως αυτή τη στιγμή.

«Στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ» είπε ο κ. Μεϊμαράκης το βράδυ της Παρασκευής στην Χαλκίδα, όπου ιδιαίτερη σημασία είχαν οι λέξεις «κορμός» και κυβέρνηση τετραετίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις πρώτες του ομιλίες, προτάσσει το επιχείρημα ότι η ΝΔ λέει όχι στην πόλωση και τις ακρότητες και πως το κόμμα του είναι η δύναμη του κέντρου.

Η επιλογή του να δείξει ότι η Ν.Δ. υπό την ηγεσία του έχει υψώσει τοίχος στα άκρα και στις ακρότητες είναι σαφής και έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους στον κεντρώο χώρο και την ψήφο των κεντρώων.

Για την ηγεσία της Ν.Δ. ήταν τόσο πυκνός ο χρόνος από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου έως σήμερα, που μπορεί να συγκριθεί πολιτικά με τη διάρκεια ενός έτους και με τα εξής κομβικά σημεία: ψήφιση ενός ακόμα, αλλά πιο σκληρού μνημονίου, κρίση στο μεταναστευτικό και αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ικανοποίηση για την άνοδο των ποσοστών της δημοφιλίας του κ. Μεϊμαράκη. Ακόμα και για τους βασικούς του συνεργάτες, αποτελεί στοίχημα εάν αυτή η αλλαγή εικόνας της Ν.Δ. λόγω του κ. Μεϊμαράκη είναι ικανή να συμπαρασύρει και το κόμμα του, καθώς δεν είναι μόνο ζήτημα σειράς κινήσεων ανασυγκρότησης που ο ίδιος κάνει, αλλά κυρίως στοιχειώδους πολιτικού χρόνου που δεν υπάρχει.

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, εμμένουν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη σκληρή κριτική που του ασκεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σε συνδυασμό με την ανανέωση των προσώπων των πολιτικών αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζουν ότι τίθενται πολλά νέα ερωτηματικά στο μέχρι χθες άτοπο στο ερώτημα νίκη ή ήττα. 

Στο σημείο αυτό, για τη Ν.Δ. είναι μείζον να μπορέσει να ανακτήσει πολιτικό ζωτικό χώρο που απώλεσε τα τελευταία χρόνια και ήδη δίνεται μεγάλη σημασία στο γεγονός, όπως λένε κεντρικά «γαλάζια» στελέχη, ότι ο κ. Τσίπρας έχει απέναντί του το πιο δυναμικό και οργανωμένο κομμάτι του κόμματός του.

Παράλληλα, η ηγεσία της Ν.Δ., έχοντας και τις πρώτες δημοσκοπήσεις στα χέρια της, θεωρεί πως δεν υφίσταται πλέον η αρχή πως «έχει χάσει από τα αποδυτήρια», επιμένουν πως θα κλείνει όλο και πιο πολύ η ψαλίδα και οι εκλογές είναι «ντέρμπι».

Ο κ. Μεϊμαράκης θα «οργώσει» κυριολεκτικά όλη την επικράτεια και θα μιλήσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις σε ανοικτές συγκεντρώσεις, οι οποίες θα έχουν…«άρωμα» από το παρελθόν, με σημαίες, κόρνες, κ.α. στα πλαίσια της δημιουργίας ρεύματος νίκης.

Η αρχή έγινε χθες από τη Χαλκίδα, σήμερα θα ακολουθήσει ο Ασπρόπυργος, ενώ μεγάλη σημασία δίνεται στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Μεϊμαράκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή.

Αύριο ακολουθεί η Κόρινθος και τη Δευτέρα η Δυτική Ελλάδα, δηλ. Αιτωλοακαρνανία και Αχαϊα και ομιλία το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας. Την προσεχή Τρίτη θα είναι στην Αττική, όπου το βράδυ θα μιλήσει στην οδό Ρηγίλλης, έχοντας ως φόντο τα παλαιά και ιστορικά γραφεία της Ν.Δ. σε μια συγκέντρωση που θα αποτελέσει, όπως λένε από την ηγεσία, σταθμό στην προεκλογική εκστρατεία. Θα ακολουθήσει, διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και το ερχόμενο Σάββατο θα υπάρξει περιοδεία στη Θεσσαλία, όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα αγροτικά ζητήματα.

Βαρύτητα δίνει η Ν.Δ. και στο θέμα της μετανάστευσης, που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Για το θέμα έγινε χθες ειδική σύσκεψη στη Ν.Δ. υπό την προεδρία του συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Σίμου Κεδίκογλου και παρουσία της Γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης κας Σοφίας Βούλτεψη.

Την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει το Εθνικό Σχέδιο για την Μετανάστευση, δηλαδή ένα άμεσης εφαρμογής πλήρες Πρόγραμμα για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια, με ειδικές αναφορές σε όλα τα εμπλεκόμενα ζητήματα: προσφυγικό, μεταναστευτικό, ασφάλεια, εφαρμογή και ενίσχυση νομοθεσίας, φύλαξη συνόρων, απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, διεθνείς και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των νησιωτικών περιοχών.

Παράλληλα, τρέχει η διαδικτυακή καμπάνια της Ν.Δ. με κεντρικό μήνυμα "Μας πήγαν πίσω. Τώρα πάμε μπροστά." και ήδη προβάλλεται και σχετικό βίντεο το οποίο δίνει έμφαση στην παρουσίαση των σημαντικότερων προβλημάτων, που προκάλεσε η απελθούσα κυβέρνηση των 7 μηνών. Επίσης, δίνεται το σύνθημα εκκίνησης της προσπάθειας για την επόμενη ημέρα της χώρας με τη λέξη "ΞΕΚΙΝΑΜΕ". Προς το τέλος του video αναφέρεται η έκφραση "Περισσότερα στις 6 Σεπτεμβρίου...". Στοιχείο που ενισχύει τις πιθανότητες αυτή η ημερομηνία να αποτελέσει σημείο σταθμό για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια