ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ


Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε χθες (MEGA) τον κ. Τσίπρα «για τούμπες, μεταλλάξεις και ψέματα».
Πυρετώδεις παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε εξέλιξη στη Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση. Τις τελευταίες ημέρες, έντονες είναι οι συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον σε τεχνικό επίπεδο, δηλαδή στην αναζήτηση τρόπων με τους οποίους στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.


Οι επαφές ανάμεσα στα δύο κόμματα περνούν κυρίως από το γραφείο της κ. Φώφης Γεννηματά, ωστόσο ιδιαίτερα δραστήριος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, ήταν και ο νέος γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής Στ. Ξεκαλάκης. Τα τελευταία 24ωρα έχουν παρουσιαστεί δυσκολίες στις συζητήσεις, ωστόσο από τη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι θα ξεπεραστούν.
Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη καλλιεργείται θετικό κλίμα για το ενδεχόμενο επιστροφής κάποιων «παπανδρεϊκών». Ο κ. Μ. Οθωνας, εκ των στενότατων συνεργατών της κ. Γεννηματά, είναι εξαιρετικά δραστήριος προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, προς το επίσημο «φλερτ» που υπάρχει μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Γιώργου Παπανδρέου υφίσταται ένας δίαυλος, εξ ορισμού ανοιχτός για ορισμένους «παπανδρεϊκούς». Η ανάληψη κομματικού πόστου από τον κ. Κ. Τριαντάφυλλο (ο οποίος δεν είχε κατέλθει στις εκλογές του Ιανουαρίου με το ΠΑΣΟΚ) θεωρείται ως τέτοια κίνηση. Εκτιμάται ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν και άλλα στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως οι κ. Αγγ. Τόλκας και Συμεών Κεδίκογλου.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ήδη έχει ξεκινήσει και μια γενική συζήτηση στρατηγικής κατεύθυνσης για τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα πρέπει να διαμορφώσει την προεκλογική στρατηγική του. Με δεδομένα τα χαμηλά ποσοστά στα οποία κινείται πλέον το ΠΑΣΟΚ, είναι σαφές στην ηγετική ομάδα της Χαρ. Τρικούπη ότι δεν επιτρέπονται λάθη, ενώ μια σωστή τακτική λειτουργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή, αλλά ζωτική για το κόμμα ανάκαμψη. Μερίδα στελεχών, όπως ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, ήδη εισηγήθηκαν στην κ. Γεννηματά, κατά την τελευταία συνεδρίαση των οργάνων, τη διαμόρφωση μιας επιθετικής στρατηγικής ενάντια στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται ένα κόμμα υπό διάλυση.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε, πάντως, χθες (MEGA) τον κ. Αλ. Τσίπρα «για τούμπες, μεταλλάξεις και ψέματα». Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, διότι «φοβάται τη στιγμή που ο λαός θα καταλάβει τι ακριβώς έχει συμφωνήσει, γιατί πέταξε λευκή πετσέτα και άνευ όρων υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση». Η κ. Γεννηματά άφησε χθες αιχμές και εναντίον της Ν.Δ., κατηγορώντας τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη για «πολιτικά τρικ», καθώς, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έχει παραιτηθεί και έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, καθίσταται σαφές ότι «αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετάχθη σαφώς και υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή πολλών κομμάτων, καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη, για να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια