ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σφοδρή επίθεση Ε.Μεϊμαράκη και Π.Λαφαζάνη στον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο με βαριές καταγγελίες ως "εντολοδόχο του Μαξίμου"!

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

του Χρήστου Μακρή
Μέτωπο λατα του κυβερνητικού σχεδιασμού να πάει τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου σύστησε η αντιπολίτευση με τον πρόεδρο της ΝΔ Ε.Μεϊμαράκη να τάσσεται υπέρ των θέσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον τον κρούσματα καταστρατήγησης των θεσμών από την πλευρά του ΠτΔ και να εξαπολύει για πρώτη φορά άμεσα πυρά και αυτός κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόιπουλου!
Μαζί με τον Π.Λαφαζάνη (στην δεύτερη μέσα σε τέσσερις ημέρες συνάντησή τους) κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να τηρήσει το Σύνταγμα, όπως είπαν, και να μην συναινέσει σε «εκλογές-εξπρές» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να βάλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να το κάνει» είπε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος άφησε ένα βαρύτατο υπαινιγμό κατά του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «δεν είναι δυνατόν να λάβει μια απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου" με τον πρόεδρο της ΝΔ να κουνά συναινετικά το κεφάλι του στην βαριά καταγγελία του Π.Λαφαζάνη!
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί με την συμμαχία τους και την έμμεση στήριξή τους στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που θεσμικά βρίκσεται στην τρίτη θέση του πολιτεύματος της χώρας, στην πρόσφατη κόντρα της με τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο, ανατρέπουν όλον τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αρχικά επιδίωκε να υπάρξουν εκλογές ακόμα και στις 13 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να μην υπάρξει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Το αίτημα των δύο πολιτικών αρχηγών για σύγκληση του συμβουλίου «προσυπέγραψε» και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η  οποία θα ζητήσει  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με αίτημα που αναμένεται να καταθέσει .

Η στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όμως, δεν επέτρεψαν την υλοποίηση των σχεδίων αφού αφενός πήραν τις διερευνητικές εντολές, τις οποίς και εξήντλησαν, και αφετέρου πλέον μιλούν ανοιχτά για διεξαγωγή εκλογών το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου.  
Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε, μάλιστα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "να κινηθεί με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας και να προασπίσει τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να πάει στις κάλπες με τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών εκφράζοντας την αντίθεσή του στις "επίσημες διαρροές" από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Είπε ότι είναι απαραίτη η σύγκληση όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι "αν κάποιοι δεν θέλουν ας μην έλθουν στην σύσκεψη και ας μείνει κενή η καρέκλα".
Ο  κ. Μεϊμαρακης είπε ότι είχε μία εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση  με τον κ. Λαφαζάνη και διευκρίνισε ότι παρότι τα δύο κόμματα χωρίζει άβυσσος αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε και να αναζητούμε σημεία συνεννόησης και σύγκλισης. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε "απαράδεκτο ότι ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός δεν δέχεται να έλθει σε συζήτηση και συνεννόηση αν όχι για τον σχηματισμό κυβέρνησης για το πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό την επόμενη ημέρα των εκλογών".
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι καθώς είναι ανοικτή ακόμη η Βουλή υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών. «Αν η πρότασή μου βρει ανταπόκριση και πρέπει να βρει ανταπόκριση μπορούμε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική για την ανόθευτη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εκτός αν είναι και αυτό στις προδιαγραφές του μνημονίου».
Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον κ. Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. Παρότι είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης και οι δύο έχουν κοινό αντίπαλο τον κ. Τσίπρα. Συμφωνούν όμως στην απομόνωση του πρωθυπουργού ενώ και οι δύο επιθυμούν περισσότερο χρόνο για την προεκλογική περίοδο.
Το αίτημα των δύο πολιτικών αρχηγών για σύγκληση του συμβουλίου «προσυπέγραψε» και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η  οποία θα ζητήσει  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με αίτημα που αναμένεται να καταθέσει .
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να διατυπώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο το αίτημά της για σύγκληση του συμβουλίου όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος της τριήμερης διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει συνταχθεί σχετική επιστολή που θα αποσταλεί τις επόμενες ώρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να μην προσδιοριστεί αμέσως η ημερομηνία των εκλογών, αλλά να προηγηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα
























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια