ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΕΛ: Σήμερα αποφασίζουν για Χαϊκάλη


Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Παύλος Χαϊκάλης χθες θα εξετάσουν στο κόμμα των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφασίσουν εάν οι απαντήσεις που έδωσε είναι πειστικές ώστε να παραμείνει στις εκλογικές λίστες.



Μετά από μια σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Λευτέρη Αυγενάκη, περί ύπαρξης εξωχώριας εταιρείας του Παύλου Χαϊκάλη, ο τέως υπουργός παραδέχθηκε ότι διατηρεί off shore από το 2008 στην Κύπρο.

Μετά από ένα μήνα σιωπής ο Παύλος Χαϊκάλης χθες, σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι δεν είναι μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης offshore εταιρείας. 

«Είχα μια νόμιμη συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία που έχει έδρα στην Κύπρο». Ο τέως υπουργός υποστήριξε πως στόχος των επιθέσεων που δέχθηκε ήταν για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. 

«Μέσω λάσπης στο πρόσωπό μου θέλουν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ και την απελθούσα κυβέρνηση», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής κ. Χαϊκάλης. 

Στην συνέντευξη παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «ουδέποτε είχε σχέση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εξωχώρια εταιρία, αλλά σχέση επ' αμοιβή ως πελάτης με κυπριακή εταιρία, η οποία διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα και με τα εισοδήματά του να έχουν φορολογηθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

Ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε τη θλίψη του για το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός διάλογος στη χώρα, εγκαλώντας, χωρίς να κατονομάσει, ιστοσελίδες και blogs για σκόπιμη άγνοια και διαστρέβλωση καθώς, όπως κατ' αρχήν επισήμανε, «η έννοια της εξωχώριου (offshore) εταιρείας δεν υφίσταται στην περίπτωση της Κύπρου από το 2003 και εντεύθεν, αφ' ης στιγμής η χώρα κατέστη πλήρες μέλος της ΕΕ, οπότε πρέπει να γίνεται πλέον λόγος για ευρωπαϊκές εταιρείες».

Είπε ότι το 2008, και με δεδομένο ότι «πήγαιναν καλά οι δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο», σκέφθηκε να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο και σύνηψε στην Κύπρο με την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Metrofin, νόμιμη σύμβαση επ' αμοιβή, ως πελάτης της. «Λέω για να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η εταιρεία λειτουργούσε ως ατζέντης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε απολύτως σαφές ότι στην εταιρεία αυτή δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε μέτοχος, ούτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ούτε μεσολάβησε παρένθετη εταιρεία. Πρόσθεσε δε, ότι το 2011, οπότε και λύθηκε η συνεργασία με την εταιρεία, «κόπηκε το τελευταίο τιμολόγιο», χωρίς ακόμα να έχει εισπράξει το αναλογούν ποσό.

Ανέφερε ότι εφόσον του ζητηθεί θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες.

Στην Ελλάδα ο κ. Χαϊκάλης έχει μια εταιρεία Ο.Ε. για θέματα παραγωγής καλλιτεχνικών εργασιών, ενώ τα πνευματικά του δικαιώματα διαχειρίζεται ο «Διόνυσος», ο μόνος φορέας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Διευκρίνισε ότι αντίστοιχος φορέας δεν υπάρχει στην Κύπρο. Υπογράμμισε δε ότι όλες οι αποδοχές του φορολογούνται κανονικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε, επίσης, ότι ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, μετά τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα αυτό. 

Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε πάρα πολύ σωστά ζητώντας του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς αποσαφήνιση του ζητήματος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατέληξε λέγοντας πως η κατάρτιση της λίστας υποψήφιων βουλευτών είναι πάντοτε θέμα του Π. Καμμένου.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια