ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι κορυφαίες συναυλίες του Σεπτεμβρίου!



του Χρήστου Σκυλλάκου
Μέσα στο καλοκαίρι, όπου και αν βρισκόμασταν, όποιο και να ήταν το budget μας, σίγουρα θα βρεθήκαμε σε ένα νησί, σε ένα χωριό, σε μια πλατεία, σε κάποιο πλάτωμα και σε μεγάλες σκηνές όπου η μουσική ζωντάνεψε και χορέψαμε στους ρυθμούς της. 



Και ενώ οι μέρες του καλοκαιριού και τυπικά συμπληρώθηκαν, ο Σεπτέμβρης δεν μας αφήνει παραπονεμένους και επαναφέρει στην πρωτεύουσα τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας και μας καλεί υπό τους ήχους τους να συνεχίσουμε να γλυκαινόμαστε από την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού που κρατάει και κρατάει, αφού κάθε μέρα - σχεδόν - έχει και μια συναυλία (και σας τις παρουσιάζουμε σχεδόν όλες). 

Φωτεινή Βελεσιώτου 
2 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη 
velesiotou-bg 

Σε μια βραδιά η σύγχρονη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού με την εκφραστικότατη φωνή που πιάνει την συνέχεια της μουσικής ειλικρίνειας που άφησε στον χρόνο η Σωτηρία Μπέλλου, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία και μαζί της θα εμφανιστούν οι φίλοι καλλιτέχνες Eυγένιος Δερμιτάσογλου, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και ο Σταύρος Σιόλας και όποιος βρεθεί σίγουρα θα γίνει κοινωνός του ευρύτατης, ριζωμένης στη ζωή, ερμηνευτικής αλήθειας των διαλεγμένων τραγουδιών που αγαπά(με). 

Παντελής Θαλασσινός 
3 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο 
thalassinos 

Ένας από τους πιο σεμνούς, σοβαρούς καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς, ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος γεμάτος ανθρωπιά και αισθητική καλλιέργεια, που ποτέ δεν έπαψε να ζει και να τραγουδά με τον κόσμο. Ο Θαλασσινός δεν έγινε μόδα γι' αυτό και συνεχίζει ακάθεκτος να περιβάλλει με τους ήχους του, την σπουδαιότατη φωνή του και την στάση του, την όποια μας αισθητική ανησυχία. 

Σωκράτης Μάλαμας 
3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη 
Image 

Έχουμε γράψει για τούτο τον κύριο, έχουν γραφτεί πολλά από πολλούς μα πιότερο οι μελωδίες του και η χαρακτηριστική του εμφάνιση και εκφραστικότητα στα ζωντανά live, έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στη γενιά μας - ίσον, δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις. Θα παίζει μέχρι να βαρεθούμε. Γνωστό τούτο και παράλληλα... εξαιρετέο. 

Παύλος Παυλίδης & The B Movies 
4 Σεπτεμβρίου στη Τεχνόπολη 
pavlidis 

Τον γνωρίσαμε στη γκροτέσκο αγριάδα των Μωρών στη Φωτιά και των Ξύλινων Σπαθιών και συνεχίσαμε μαζί του στην ώριμη σόλο περίοδο των πιο ηλεκτρονικών και chill out στιγμών του, χωρίς όμως να ξεχνά τις ροκ ρίζες του που είναι πανταχού παρούσες. Σίγουρη ικανοποίηση σε όποιον βρεθεί. 

Θάνος Μικρούτσικος 
4 Σεπτεμβρίου στο Κήπο του Μεγάρου 
Image 

Ίσως ο μεγαλύτερος εν ενεργεία συνθέτης της χώρας, που ανήκει στο κλαμπ των μεγάλων δημιουργών και έδωσε ένα τεράστιο μερίδιο σε αυτό που λέμε έντεχνο ήχο, σε αυτό που λέμε σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Αυτός που μας γνώρισε την ξένη ποίηση, τον Μπρέχτ, τον Μαγιακόφσκι, τον Μπίρμαν, που μας ταξίδεψε μαζί με τον Καββαδία με ένα από τους πιο ολοκληρωμένους δίσκους της ελληνικής μουσικής, τον θρυλικό «Σταυρό του Νότου», που μεγάλωσε πατρικά όλους τους γνωστούς ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, ο Μικρούτσικος ποτέ δεν έλειψε από την μεγάλη τέχνη και ίσως μετά τον Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι, είναι αυτός που μας έμαθε ελληνική μουσική. Στο πιο πολιτικό, δίνει μια συναυλία με την χαρακτηριστική του στάση, μπρος στο πιάνο. 

Μίλτος Πασχαλίδης 
5 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο και 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας 
Image 

Επίσης δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού γιορτάζει φέτος τα 20α του μουσικά γενέθλια και δεν έχει αφήσει τόπο, χωριό, πόλη ανά την επικράτεια χωρίς να είναι sold out. Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει, τα δημιουργήματα του! Εκεί που δεν το περιμένεις, λες αυτό είναι τραγούδι του Μίλτου. Μαζί του, πάντα η Μιρέλα Πάχου. 

Ελευθερία Αρβανιτάκη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων 
arvanitaki 

Έχοντας ακούσει και (σχολιάσει) το νέο της δίσκο και αφού περιόδεψε σε όλη την χώρα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, έρχεται να κλείσει το καλοκαίρι της, στο συναυλιακό Θέατρο Βράχων και οι πιστοί φίλοι της φωνής της, έχουν ήδη κλείσει εισιτήριο. Είναι μια παρουσία στην μουσική, που δύσκολα προσπερνάς. 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Γιάννης Κότσιρας 
7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων 
kotsiras-maxairitsas 
Μια συνάντηση που δεν περιμέναμε, ούτε μπορούμε να φανταστούμε το τελειωτικό της αισθητικό μίγμα, αλλά να δυο πασίγνωστοι και αγαπημένοι από πολλούς μουσικοί, που έρχονται σε μια «έτσι και αλλιώς» όπως την ονομάζουν «αντιπαράθεση» που σίγουρα αν δεν ακούσουμε, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Το ενδιαφέρον μοιάζει αυξημένο. 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη 
9 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο 
protopsalti 

Επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι κ.α. για να φέρει τα «Χρώματα της Ελλάδας» μαζί με σολίστ μουσικούς σε μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. Πολλοί προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τεράστια δημιουργήματα οικουμενικής τέχνης. Οι κριτικές είναι σπουδαίες. Αρκεί να βρεθούμε να δούμε πως μια δυνατή μέσα στην ένταση και την εκφραστικότητα φωνή, μπορεί να δώσει χρώματα στην σπουδαιότητα των στίχων και των συλλαβών της μεγάλης ποίησης. 

Χαίνηδες 
9 Σεπτεμβρίου στη Τεχνόπολη 
xainides1 

Οι «αντάρτες» από την Κρήτη, δεν πέφτουν ποτέ στα γόνατα. Η ποιητική του Αποστολάκη και το ευφυέστατο πάντρεμα παράδοσης και σύγχρονων ήχων, μαζί με την ολοκληρωτική απεύθυνση του συγκροτήματος - που ως τέτοιο και μόνο συστήνεται παρά την αυθύπαρκτη μουσική σπουδαιότητα του κάθε μέλους - στο κοινό είναι παροιμιώδης. Αν και πάνω στη σκηνή, είναι απολύτως κάτω μαζί μας. Και επειδή θεωρούν κάθε στίχο και κάθε νότα πολιτική πράξη, μας έδωσαν και λόγο να τραγουδάμε πως «με τον καιρό να είναι κόντρα, έχει τιμή σαν πετάς...». 

Alexandre Desplat 
9 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο 
Alexandre Desplat 

Το όνομα του, ίσως, δεν είναι ευρύτερα γνωστό, μιας και αυτή η «κατάρα» συχνά ακολουθεί τους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής. Τους δημιουργούς δηλαδή των γνωστών μας soundtrack. Αλλά με 8 προτάσεις για Oscar μουσικής - και με κερδισμένο το ένα για το Grand Budapest Hotel - καθώς και με την παρουσία της 100μελής κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καταλαβαίνουμε όλη την μυσταγωγική ατμόσφαιρα του μουσικού σύμπαντος που θα ταξιδέψει - και εμείς μαζί του. 

Μια συναυλία για τον Θάνο Ανεστόπουλο: Διάφανα Κρίνα, Γ. Αγγελάκας, Last Drive και Α. Ιωαννίδη 
10 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη 
aggelakas 

Μια συναυλία για την ζωή και τον αγώνα του ανθρώπου μέσα σε αυτή - και όχι μνημόσυνο - , μια συναυλία που ενώνει ξανά τα Διάφανα Κρίνα, φέρνει κοντά φίλους μιας και η αλληλεγγύη ενίοτε πρέπει να υπερισχύει στο μουσικό μαραθώνιο. Ο Ανεστόπουλος που μας γνώρισε τον ιδιαίτερο σκοτεινό ήχο στο ελληνικό ροκ, είναι κοντά μας και σιγοτραγουδά μελωδίες που βίωσε μια ολόκληρη γενιά. Θα είμαστε εκεί, γιατί η μουσική κοντράρει ορθοστατούσα. 

Γιάννης Πάριος 
11 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο 
parios 

Είτε έχουμε εντρυφήσει είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι, την φωνή του σίγουρα την έχουμε οικειοποιηθεί. Ο Πάριος δεν χρειάζεται (ούτε αυτός) συστάσεις, αφού έχει τραγουδήσει όλα τα είδη μουσικής με ειλικρίνεια και έχει δημιουργήσει έναν ερμηνευτικό μύθο, δεκαετίες τώρα. 

Encardia 
11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Α. Μινωτής», Αιγάλεω 
Encardia 

Απλά σπουδαίοι μουσικοί. Γνήσιοι, ειλικρινείς, αληθινοί, γήινοι, ανθρώπινοι. Όπως η μουσική την οποία επαναφέρανε στο προσκήνιο. Την pizzica, την tarantela, τα grecanica. Η Ν. Ιταλία, πιο ζωντανή από την ίδια την χώρα προέλευσης. Πολλοί ταξίδεψαν στις περιοχές όπου μιλιέται αυτή η σχεδόν «νεκρή» διάλεκτος, γιατί το έναυσμα το έδωσαν οι Encardia. Μαζί με τις δυο χορεύτριες να σέρνουν πρώτες των εκστατικό χορό της παράδοσης και της άκαρπης πέτρας της Puglia, γινόμαστε πραγματικά φίλοι τους, αφού αυτό και οι ίδιοι αποζητούν. Και με μεράκι το έχουν καταφέρει. 

Ελεωνόρα Ζουγανέλη 
13 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο 

Image 

Άλλη μια γυναικεία φωνή, που είχαμε δει το καλοκαίρι, επανέρχεται με μια βαλίτσα που μάλλον δεν ξαπόστασε ακόμη και έτσι το δεύτερο ήμισυ (μαζί με την Μποφίλιου) της σύγχρονης ερμηνευτικής δυναμικής, θα βγει ορεξάτο να χαρίσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μουσικής ικανοποίησης. 

Ευανθία Ρεμπούτσικα 
10 και 14 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο και στο Θέατρο Βράχων 
reboutsika-1 1 

Με την συμφωνική μουσική να ποτίζει τις αισθήσεις μας, συνθέτοντας στην τομή των ανατολικών και δυτικών ήχων, της παράδοσης και του μέλλοντος, μια από τις πιο σπουδαίες συνθέτριες κινηματογραφικής μουσικής στη χώρα μας, θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα όχι συναυλιακή αλλά καθαρά αισθητική, που το μυαλό θα γεννά σκέψεις, ιδέες, περιεχόμενο, όπως μόνο η τέχνη μπορεί. 

Γιάννης Χαρούλης 
14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Τεχνόπολη 
giannis xaroulis 

Τι να πούμε για έναν εκ της «Αγίας Τριάδας» των σύγχρονων έντεχνων τραγουδιστών; Μαζί με Σ. Μάλαμα και Θ. Παπακωνσταντίνου - που ανταλλάσουν, συνεργάτες, τραγούδια, αισθήσεις κτλ - ο νεαρός Χαρούλης εκ Κρήτης, που η φωνή του έχει βαπτισθεί στη Ξυλουρέικη αντίληψη της μπέσας, είναι αυτός που σίγουρα τα τελευταία χρόνια κάνει δυο συνεχόμενες μέρες live και ακόμα κόσμος περιμένει στις ουρές. Φαινόμενο που δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω ανάλυση για να το καταλάβουμε και από ότι φαίνεται, ουσία. 

Νότης Μαυρουδής 
18 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο 
mavroudis 

Ο μεγαλύτερος εν ζωή κιθαρωδός. Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες. Το βιογραφικό του στάζει πολιτισμό. Η κιθάρα του μοιάζει να ποτίζεται στο - αν μπορούσαμε να πούμε - ντουέντε της αίσθησης και του γλυκού αγγίγματος. Το Ηρώδειο του αξίζει. Γιατί δίνει με την σειρά του αξία και σε αυτό. Το λέω άνευ υπερβολής. Τραγουδούν οι: Νένα Βενετσάνου, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη, Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου, Γιώργος Τοσικιάν, Μιρέλα Πάχου. 

Φοίβος Δεληβοριάς 
22 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη 
foivos delivorias 

Το μονίμως παιδί Φοίβος, νιώθει μπάσταρδος γιος και προσπαθεί να βρει την άκρη από live σε live. Με την ακραίως περίεργη σκηνική του παρουσία, τις ιδιαίτερες μελωδίες που η ιδιόμορφη φόρμα του ροκ και της έντεχνης μουσικής ντύνει την στιχουργική του άσκηση ύφους που περικλείει όμως ουσία, έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στα ακροάματα μας. Όσο μεγαλώνει και ωριμάζει, δεν σημαίνει πως χάνει το υπόγειο χιούμορ του, που εν τέλει είναι η λεπτή κλωστή που διαπερνά όλο του το έργο. 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου 
23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων 
Image 

Να και ο γνωστός μας Θανάσης - αυτοί οι Παπακωνσταντίνου είναι γνωστοί με το μικρό τους κι αυτό είναι κατάκτηση - που με την ποιητική του οξύτητα και το πάντρεμα του λαικού, με το ροκ και το ηλεκτρονικό έδωσε μια νέα νότα στην μουσική της χώρας, άφησε χνάρια που πολλοί ακολούθησαν, έγινε τάση, ξαναεμφανίζεται ζωντανός και ακμαίος όπως λέμε. Και απλά θα γεμίσει το Θέατρο. Φυσικό και αναγκαίο. 

Πάνος Μουζουράκης 
25 Σεπτεμβρίου στο Κήπο του Μεγάρου 
mouzourakis 

Εμφανίστηκε γεμάτος στυλ και χιουμοριστική διάθεση στο τραγούδι και την σύνθεση και συνεχίζει ακάθεκτος, να ποντάρει στην νέα γενιά και την κερδίζει. Είναι αυτή η ανάγκη για μια μουσική πιο καθημερινή, πιο στρωτή, πιο άμετρη, που δεν χάνεται στην ψευτιά και την επιτήδευση και αφού ο ίδιος γουστάρει με την μουσική της στιγμής, εμείς σίγουρα δεν θα του την αρνηθούμε, αφού πολύ διασκεδάζουμε. Μαζί του γνωστοί και καθόλου άγνωστοι φίλοι. 

Και μια συναυλία διεθνών προδιαγραφών για να κλείσουμε τον γεμάτο Σεπτέμβρη 

Thirty Seconds to Mars 
30 Σεπτεμβίου στο Terra Vibe, Μαλακάσα 
Thirty Seconds to Mars 

Rock, ηλεκτρονικά περάσματα, νέοι πειραματισμοί με υποδόρια grunge σημεία, το αμερικάνικο συγκρότημα έχει κατακτήσει τον κόσμο καταπώς φαίνεται και την χώρα μας. Το τριο με τον γνωστό ηθοποιό Jared Leto στον ρόλο του frontman, έρχεται να γεμίσει το πιο μεγάλο σταδιακών διαστάσεων χώρο του Terravibe και αφού τα καταφέρνει, αυτό σημαίνει πως τα τέσσερα άλμπουμ τους σίγουρα ήταν κάτι που έλειπε από τον σύγχρονο ήχο της διεθνής σκηνής.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια