ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας μας έσκαβε λάκκο, όταν εμείς τον στηρίζαμε



Του Δημήτρη Γκάτσιου

Με ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με το σύνθημα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, που όπως τόνισε θα είναι νίκη όλων των πολιτών και ολόκληρης της Ελλάδας, συνδύασε την ομιλία του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.




"Μόνο το κόμμα του αιφνιδίασε με την προκήρυξη των εκλογών ο κ. Τσίπρας. Και τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο. Την ώρα που εμείς του παρείχαμε στήριξη στα μεγάλα ζητήματα αυτός ασχολιόταν με τα μικρά. Από αυτό φαίνεται πόσο μικρός και λίγος είναι αυτός που έσκαβε το λάκκο μας, όταν εμείς του προσφέραμε στήριξη. Και οι πολίτες θα το καταλάβουν αυτό. Ξεκινάμε είναι το σύνθημά μας για αυτήν την εβδομάδα. Την Τρίτη θα γίνει η πρώτη μας μεγάλη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, για να δείξουμε ότι ξεκινάμε από τις ρίζες μας. Ξεκινάμε μία νέα πορεία προς το λαό. Τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε. Το χρωστάμε τους πολίτες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και εστιάζοντας την αυστηρή κριτική του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, επεσήμανε πως η χώρα, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, δεν αντέχει ανεύθυνους, που παίζουν το μέλλον της στα ζάρια.

"Η χώρα χρειάζεται συμφωνίες, συνεννοήσεις. Εμείς αποδείξαμε στην πράξη ότι βάζουμε πλάτη για την Ελλάδα. Είπαμε "ναι” στη Βουλή, όποτε χρειάστηκε η ψήφος μας για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη”, σημείωσε και στράφηκε εναντίον του απερχόμενου πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι δραπέτευσε από τις μεγάλες ευθύνες που του αναλογούν.
"Απέδειξε καθεστωτική νοοτροπία. Αλαζονεία σε βαθμό που τον τυφλώνει. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό. Τον αφήνουμε μόνο του στον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε. Εγώ ζητώ τουλάχιστον δύο debate. Ένα όλοι οι αρχηγοί και ένα με τον κ. Τσίπρα. Με όποιους όρους θέλει και όποια ώρα θέλει και όποιες προϋποθέσεις. Ο κόσμος πρέπει να μάθει και να συγκρίνει. Δε χρειάζονται άλλα ψέματα στον κόσμο. Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα. Είναι ότι τα ψέματά του κόστισαν ακριβά στη χώρα και την Οικονομία. Ευτέλισαν τον πολιτικό διάλογο. Σε επτά μήνες ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι κανένας δε μπορεί να τον πιστεύει. Έφερε το πλέον επώδυνο μνημόνιο. Κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι η διαπραγμάτευση ήταν καλή, γιατί κράτησε καιρό. Το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία; Γιατί έσυρε τον κόσμο στο διχαστικό δημοψήφισμα; Εμπορεύτηκε τις ανάγκες των πολιτών. Έφτιαξε ροζ συννεφάκια”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τους γαλάζιους βουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε τίποτα μετεκλογικά και δεν έθεσε σε εφαρμογή τίποτα από όσα έλεγε πριν τον Ιανουάριο. "Ο κ. Τσίπρας βεβαίωνε πως δεν υπήρχε plan b. Λίγο αργότερα ομολόγησε πως υπήρχε δεύτερο πλάνο και πως ο ίδιος είχε δώσει εντολή στον κ. Βαρουφάκη να το σχεδιάσει. Άλλα λέει τη μία και άλλα λέει την άλλη ο πρωθυπουργός. Καλύπτει κανείς κανέναν; Με ψέματα και πονηριές αντιμετώπισε και τους συντρόφους του ο κ. Τσίπρας. Εγώ δεν είμαι δήθεν, όπως είναι αυτός. Δε θα λέω ψέματα, όπως λέει αυτός. Η κυβέρνηση έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που πήγαινε να περπατήσει. Την ώρα που με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φύγει από το Grexit”, επεσήμανε και προχωρώντας στον απολογισμό της επτάμηνης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκιαγράφησε με τα πλέον μελανά χρώματα τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.
"Η κυβέρνηση προκάλεσε μεγάλο κόστος σε κάθε πολίτη. Το τραπεζικό σύστημα χτυπήθηκε. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 50 δις. Από τις αρχές του χρόνου υπάρχει νέα έξαρση της ανεργίας και με τον κίνδυνο να αυξηθεί με το τέλος της τουριστικής περιόδου. Μετά την ανάκαμψη που πετύχαμε το 2014, η οικονομία έπεσε και πάλι στην ύφεση. Αυτό μεταφράζεται σε νέα ανεργία και νέα φτώχεια. Η κυβέρνηση σκούπισε τα ταμειακά διαθέσιμα και επέβαλε εσωτερικό δανεισμό. Αυτό είναι απόδειξη αποτυχία. Η αγορά έχει παγώσει πλήρως. Εκατοντάδες επιχειρήσεις προσπαθούν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Το χρηματιστήριο κατέρρευσε. Όταν έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι θα βαρά τα νταούλια, τα πίστευε; Αν δεν τα πίστευε εξαπατούσε τον κόσμο. Ήταν ασχετοσύνη ή εξαπάτηση. Και στα δύο έχει ευθύνες. Επειδή δείχνει αφελής, αναρωτιέμαι η αφέλεια σε τόσο κρίσιμες στιγμές είναι προτέρημα; Οι επτά μήνες της συγκυβέρνησης κόστισαν βαριά στη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες. Πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι επιβαρύνεται συνέχεια. Στις πλάτες του φορτώνεται δισεκατομμύρια. Στους πολίτες πάει ο λογαριασμός που ο αφελής και άσχετος κ. Τσίπρας είπε και υποσχέθηκε στους πολίτες. Του αξίζει το βραβείο Γκίνες”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι, ενώ θα μπορούσε να είχε ανοιχτεί σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να γίνει εθνικός ηγέτης "αντί αυτού προχώρησε μόνος του και επιχείρησε να μετατρέψει την Ελλάδα σε Κουμουνδούρου”.
Όπως διεμήνυσε ο κ. Μεϊμαράκης, η Νέα Δημοκρατία (σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε και επιλέγει να πολιτευτεί με τα ψέματα) θα πορευτεί με αιχμή του δόρατος την αλήθεια. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όρισε ως καίριο δεδομένο, για να βγει η χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης τη σταθερότητα και την ασφάλεια και σημείωσε πως η γαλάζια Παράταξη έχει στόχο να αντικαταστήσει τα υφεσιακά μέτρα του Μνημονίου με μέτρα ανάπτυξης. "Δε γίνεται να έχουμε συνέχεια εκλογές. Απαιτείται συνεννόηση. Απαιτείται η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια. Στόχος της πολιτικής μας είναι να φύγουμε όσο πιο γρήγορα παό τον κύκλο της ύφεσης. Να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά και τα ξέρει και τα μπορεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα μπορεί. Σκοπός μας να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. Δέσμευση μας η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών”, είπε και, βάζοντας στο στόχαστρό του το αφήγημα της Κουμουνδούρου περί "νέου” και "παλαιού”, τόνισε πως το "νέο” που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά καταστροφικό. "Δεν είναι το νέο ο κρατισμός. Νέο είναι η ανάπτυξη. Δεν είναι νέο τα capital controls. Νέο είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Νέο δεν είναι η ανεπάρκεια, αλλά η υπευθυνότητα που δείχνουμε εμείς. Σήμερα δεν είμαστε στη ΔΕΘ που ο κ. Τσίπρας μοίραζε τα πάντα στους πάντες. Εμείς θα πάμε και θα παρουσιάσουμε το νέο μας πρόγραμμα. Στη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πραγματικό ριφιφί στις ψήφους των πολιτών. Γνώριζαν πως έλεγαν ψέματα. Ο κόσμος πλήρωσε πολύ ακριβά το πείραμα Τσίπρα-  Καμμένου. Βιάζονται να αποδράσουν και να φύγουν πριν ο κόσμος νιώσει τις συνέπειες της ασυνέπειας τους στην τσέπη του. Ήταν ικανοί να κάνουν εκλογές και στο τέλος Αυγούστου, επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και, στέλνοντας μήνυμα σε όλα τα στελέχη της Παράταξης κατέστησε σαφές πως η Νέα Δημοκρατία δε θα μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις.

"Θα λέμε αλήθειες. Όπου μπορούμε θα βελτιώσουμε την κατάσταση. Η τετραετία, όπως είδατε έγινε επτάμηνο και φεύγεις τρέχοντας. Για αυτό και εμείς θα πούμε την αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα παραμείνει η Παράταξη της εθνικής ευθύνης. Η παράταξη που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο. Το ευρωπαϊκό χαρτί δεν το χαρίζουμε σε κανένα. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Αναλάβαμε αυτήν την ευθύνη και με πολιτικό κόστος. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Η Νέα Δημοκρατία καλύπτει όλους τους πολίτες. Η ψήφος των πολιτών πρέπει να είναι ψήφος εμπιστοσύνης και όχι δυσαρέσκειας. Η επιτυχία της Παράταξής μας είναι επιτυχία της Ελλάδας. Από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα κερδίσουν όλοι οι πολίτες και όλη η Ελλάδα, ώστε όλοι να καταλάβουν ότι άλλαξε η σελίδα μετά τις εκλογές που θα προκηρυχθούν”, τόνισε. 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Το Σκίτσο της Ημέρας από την Ζούγκλα gr






πηγη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια