ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δημοκρατική Συνεργασία: Όλοι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες


Η δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πολίτη του δήμου μας αδιάφορο και ασυγκίνητο. Στα ίδια μέρη πριν 90 χρόνια έφθασαν πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους, οι πρόγονοί μας.



 Η ανάγκη για οργανωμένη αλληλεγγύη και βοήθεια είναι μεγάλη.Και άλλες φορές στο παρελθόν η πόλη μας έχει δείξει ευαισθησία και εγρήγορση στο δράμα προσφύγων. Το ρατσιστικό δηλητήριο και η ξενοφοβική προπαγάνδα δεν πρέπει να βρει έδαφος. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά ας εκφραστεί  έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων, φορέων και μεμονωμένων πολιτών για την υποστήριξη των προσφύγων με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από πόλεμο και φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα και καλούνται να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να διαθέσει τα μέσα για αξιοπρεπή, υγιεινή διαμονή και διατροφή τους, μέχρι την αναχώρησή για τις χώρες προορισμού τους. Από τη διοίκηση του δήμου να συμβάλλει μέσω των υπηρεσιών του στην στήριξη τους, στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.


Στην εποχή μας που η ιμπεριαλιστική κρίση δημιουργεί εκατομμύρια προσφύγων πολέμου, οικονομικών μεταναστών, νεκρών από λιμούς και αρρώστιες και το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στον κόρφο του συστήματος, κρατάμε ψηλά την ανθρωπιά, τη λαϊκή αλληλεγγύη, τον αγώνα και το όραμα για μια κοινωνία δικαιοσύνης απαλλαγμένη από τους άρπαγες του πλούτου.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια