ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

IΛΙΓΓΟΣ για το θρόνο της ΝΔ

Το ραντεβού-μυστήριο Μεϊμαράκη με Καραμανλή και τα μυστικά δείπνα


Φουντώνει το παρασκήνιο στη Ν.Δ. εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού, που υπολογίζεται ότι θα γίνει το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου. Ο εσωκομματικός ίλιγγος συνοδεύεται από μυστικά δείπνα, υπόγειες συνεννοήσεις, συγκρούσεις,μπλόφες και δηλώσεις. Εως την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, πάντως, όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την ηγεσία θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους.


Το μυστήριο γύρω από τις διεργασίες εντάθηκε ύστερα από τις φήμες για ραντεβού Καραμανλή - Μεϊμαράκη στη Ραφήνα. Αν και η συνάντηση δεν επιβεβαιωνόταν για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μόλις το θέμα πήρε διαστάσεις, οι σίγουρες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του νυν προέδρου της Ν.Δ. με τον πρώην πρωθυπουργό τροφοδοτούν από χθες έναν κύκλο σεναρίων. Οπως λέγεται, μάλιστα, ένα ενδεχόμενο είναι να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Μεϊμαράκης, να στηριχτεί από τους καραμανλικούς -ώστε να εκλεγεί για να μην υπάρχουν κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της Ν.Δ. ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη πολιτική περίοδο- και να δοθεί χρόνος για να προετοιμαστεί μια πιο μακροπρόθεσμη λύση στο θέμα της ηγεσίας.

Σε αυτό το σενάριο φέρεται ότι συμφωνεί και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προτιμά να στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη έναντι του (αδελφού της) Κυριάκου Μητσοτάκη. Κυρίως όμως εξασφαλίζει τον απαιτούμενο χρόνο για τον Κώστα Μπακογιάννη, 
ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει έως το 2019 ως περιφερειάρχης κοινοβουλευτικό ασυμβίβαστο.

Σε άλλη γραμμή κινείται ο Αντώνης Σαμαράς, πιέζοντας τον Μάκη Βορίδη να θέσει υποψηφιότητα. Ο κ. Βορίδης, που σκέφτεται την επόμενη κίνησή του, είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό στην Κηφισιά (αν και οι δυο τους το διέψευδαν), στην οποία ήταν παρών και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Σαμαράς τούς είπε ότι «ένας από τους δύο πρέπει οπωσδήποτε να είναι υποψήφιος». Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης θα στηρίξει τον κ. Βορίδη, εάν το αποφασίσει, και μόνο εάν δεν κατέβει θα είναι ο ίδιος δυνάμει υποψήφιος.

O Kυριάκος Μητσοτάκης, που έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και επιμένει ότι θα παραμείνει στην κούρσα μέχρι τέλους, σε δηλώσεις του ζητά από τους πολίτες να τον κρίνουν για το βιογραφικό του και όχι για το επώνυμό του.
Καθώς, πάντως, ο χρόνος άρχισε να κυλά αντίστροφα και η ώρα των αποφάσεων για όλους πλησιάζει, χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. έδωσε και επισήμως το πρώτο χρονοδιάγραμμα.
Η υποβολή των αιτήσεων με τις υπογραφές 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής ή 445 από μέλη του προηγούμενου Εθνικού Συνεδρίου (αριθμούσε 4.450 μέλη) αρχίζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Το Σαββατοκύριακο θα είναι η περίοδος ενστάσεων και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τυχόν ενστάσεις και θα γίνει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Μία πρόταση που συζητείται από τη Συγγρού και από υποστηρικτές του κ. Μεϊμαράκη είναι η εκλογή να γίνει από όσους γραφτούν ως μέλη στη Ν.Δ. πριν από την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες και όχι την ίδια μέρα των εσωκομματικών εκλογών.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στη συνέχεια με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, που τοποθετείται περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
Νίκος Ελευθερόγλου
Π. Ψωμιάδης: Μπαίνω στην κούρσα διαδοχής αν...
Ενα βήμα παραπέρα έκανε χθες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. «Αν δεν είναι μόνο οι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης, θα είμαι και εγώ υποψήφιος» σημείωσε ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

«Θα ζυγιάσω και θα σταθμίσω κάποια πράγματα και μετά θα δω τι θα κάνω. Ομως αν δεν είναι ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μητσοτάκης οι μόνοι υποψήφιοι, τότε δεν αποκλείεται να είμαι κι εγώ ένας από τους συνυποψηφίους» σημείωσε.
Οταν ρωτήθηκε για τις άλλες υποψηφιότητες, έκανε λόγο για «έξι, επτά μπουμπούκια της Ν.Δ.» και για «κομματικές κουδουνίστρες» που «δεν έχουν προσφέρει τίποτε». «Είναι αδιανόητο αυτή η μεγάλη παράταξη να μην έχει κάνει ακόμη την αυτοκριτική της, να μην έχουν αναλάβει κάποιοι τις ευθύνες και κάποιοι να μην έχουν παραιτηθεί» σχολίασε με νόημα.

Αντίθετα, συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Απόστολος Τζιτζικώσκας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ερωτήθηκε χθες (και επίμονα) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για ένα πρόγραμμα ΑμεΑ, αλλά απέφυγε να απαντήσει. «Είμαστε στην περιφέρεια και παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό. Εδώ ασχολούμαστε με τη δουλειά μας» σημείωσε.
Πάντως, θεωρείται πολύ πιθανό ότι η απόφασή του θα εξαρτηθεί από τις τελικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο διατηρεί μια πολύ στενή πολιτική σχέση εδώ και πολλά χρόνια.
Ν.Οικονόμου

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια