ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σταύρος Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση των αριστερών εκατομμυριούχων έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου»

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας είχε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το Ποτάμι δεσμεύθηκε ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να ανατρέψει μια τέτοια αντι-εκπαιδευτική πολιτική.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε την εξής δήλωση:
«Η κυβέρνηση σήμερα ουσιαστικά ομολόγησε ότι αυτή πρότεινε τον φόρο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και ο κ. Φίλης είπε από τηλεοράσεως ότι αυτά είναι πενταροδεκάρες. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση των αριστερών εκατομμυριούχων έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου. Προσβάλλει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια που προσπαθεί σε μια περίοδο κρίσης να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη παιδεία. Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στην κυβέρνηση να επιστρέψει στην πραγματικότητα. Να διορθώσει τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση, να καλύψει τα κενά, να αποσύρει τον φόρο 23% από τα ιδιωτικά σχολεία και να σκεφθεί ότι οι Έλληνες σε αυτή την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων θέλουν να υπερασπιστούν, πάνω από όλα, τα παιδιά τους».
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος οι: Μιχάλης Κουρουτός, Γιώργος Χριστόπουλος και Τζένη Κωστούση. Από τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας συμμετείχαν οι: Ιωακείμ Καλλιβρούσης, Ερασμία Παπαδοπούλου και Δήμητρα Τσούγια, ενώ παρόντες από την πλευρά του Ποταμιού ήταν: ο βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς και η συνΤονίστρια Σχολικής Εκπαίδευσης, Μαρία Παπαϊωάννου.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού, ως εξής:
Η ομολογία του υπουργού παιδείας κ. Νίκου Φίλη είναι σαφής: Η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τιμωρητική προς τους γονείς επειδή την επιλέγουν!
Ο κ. Φίλης έχει πολλά δικαιώματα ως υπουργός. Αλλά έχει και υποχρεώσεις. Όπως, να μη χωρίζει τους πολίτες ανάλογα με τις δικές του ιδεολογικές παρωπίδες.
Ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοι και όσοι συναλλάσσονται δεν βρίσκονται σε καθεστώς ούτε παρανομίας ούτε επικείμενων διώξεων, αλλά απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα.
Όμως, η ιδεολογική αγκύλωση συμφέρει τον κ. Φίλη. Αντί να περιορίσει δαπάνες στα ρετιρέ του δημοσίου, αντί να καλύψει τα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης δημιουργεί έναν εχθρό: Τους «πλούσιους που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά».
Ο ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία είναι το ισοδύναμο του ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ στη μνημονιακή υποχρέωση της μείωσης των δαπανών στο δημόσιο τομέα. Δεν τον ζήτησε κανείς, ο ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλε στο τραπέζι για να προστατεύσει τις συντεχνίες του.
Ο υπουργός Παιδείας είναι προφανές, δεν έχει καμία εικόνα από την πραγματικότητα της δημόσιας Παιδείας. Αγνοεί ότι στην πράξη δεν υφίσταται για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Δεν έχει επισκεφθεί τις τάξεις της Γ” Λυκείου που είναι άδειες επειδή οι μαθητές είναι στο φροντιστήριο.
Επίσης ο κ. Φίλης είπε ότι οι αποφάσεις για επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μας φέρνουν «…πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα». Πώς γίνεται αυτό όταν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μόνο ο κ. Φίλης μπορεί να το εξηγήσει. Πιθανόν επειδή εκεί δεν χρειάζεται να φορολογούν το… βόειο κρέας ενώ στην Ελλάδα θα το αποφύγουμε φορολογώντας την ιδιωτική εκπαίδευση! Ακόμη κι αυτό ακούστηκε από την Κυβέρνηση!
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια