ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εκβιασμοί και αντιστάσεις


Πριν από μερικούς μήνες, όταν η πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπέγραφε το νέο Μνημόνιο, ορισμένα κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου έλεγαν χαμηλόφωνα, αλλά με έμφαση, ότι «όλα τώρα ξεκινούν».

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η προκήρυξη εκλογών έθεσαν σε δεύτερη μοίρα τις διαπραγματεύσεις, αλλά το πρόβλημα παρέμενε: τίποτε δεν απέκλειε το ενδεχόμενο για νέα τελεσίγραφα και νέους εκβιασμούς στην πορεία υλοποίησης του επώδυνου Μνημονίου, με πιέσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και σε νέα σενάρια για «Grexit».
Οι αφορμές για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό δεν είναι λίγες. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, η πορεία των εσόδων και η «υστέρηση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων» αποτελούν πάντοτε βολικά επιχειρήματα για νέες συγκρούσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα εντείνονται.
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις έφτασε στην Αθήνα με σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα των σκληρών κύκλων της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ατεγκτος νεοφιλελεύθερος ο ίδιος, επέλεξε να εκφραστεί με αινίγματα και εκφράσεις που παραπέμπουν σε «ίσες αποστάσεις». Αλλά που τελικά έχουν ως άξονα την πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα μέτρα που θα εφαρμόσει στο πλαίσιο του Μνημονίου πρέπει να μη βάζουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή ή, τουλάχιστον, να μη λειτουργούν «εμπρηστικά» για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Σε πεδία όπως στα εργασιακά, αρμόδιοι κυβερνητικοί δεσμεύονται ότι δεν θα καμφθούν από την «καθυστέρηση» που παίζει μερίδα των Ευρωπαίων αξιωματούχων και ότι δεν θα υποχωρήσουν σε θέματα που αγγίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο. Ο πρωθυπουργός είπε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η τήρηση του Μνημονίου απαιτεί πολιτική σταθερότητα. Ποιος θα επικρατήσει στη σύγκρουση;
Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ευρωζώνης ξέρει καλά το παιχνίδι των εκβιασμών. Το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να τους αντιμετωπίσει σθεναρά, με συγκροτημένες αντιπροτάσεις και κυρίως με ενισχυμένες συμμαχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό...
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια