ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ανακοίνωση για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό


Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό (29 Νοεμβρίου), απευθύνοντας θερμό μήνυμα συμπαράστασης στους  δίκαιους αγώνες του λαού αυτού, που εδώ και πολλές δεκαετίες δοκιμάζεται από την ισραηλινή κατοχή.

Σήμερα, που στη Μ. Ανατολή στρέφεται η προσοχή όλου του κόσμου, καθώς από την ταραγμένη αυτή περιοχή εξορμά το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος εκτοξεύοντας απειλές για όλη την ανθρωπότητα, αποκτά κρίσιμη προτεραιότητα η εκπλήρωση των  πόθων του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου και δημοκρατικού κράτους, εντός των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το Παλαιστινιακό παραμένει πρόβλημα – κλειδί για την ειρήνη σε όλη τη Μ. Ανατολή και Μεσόγειο και η δίκαιη επίλυσή του, το ταχύτερο δυνατό, θα αποβεί προς όφελος και του λαού του Ισραήλ, ο οποίος υφίσταται και ο ίδιος τις συνέπειες της έντονης στρατιωτικοποίησης της χώρας και διαιώνισης της κατοχής των Παλαιστινιακών Εδαφών.
Δυστυχώς, διαδοχικές κυβερνήσεις του Ισραήλ δεν έχουν αρθεί στο ύψος της μεγάλης ευθύνης τους έναντι της παγκόσμιας ειρήνης, αρνούμενες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (2004), για την κατεδάφιση του τείχους, που  ήδη χωρίζει την Ανατολική Ιερουσαλήμ με τη Δυτική Όχθη.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, υπονομεύοντας την προοπτική ενός καρποφόρου ισραηλινο-παλαιστινιακού διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος και τη δημιουργία των συνθηκών, που θα επιτρέψουν την ειρηνική συμβίωση δύο ανεξάρτητων κρατών, του κράτους του Ισραήλ και του κράτους της Παλαιστίνης. Προφανώς ο φαύλος κύκλος βίας και δη κατά αμάχων, επιτείνει αυτό το αδιέξοδο
Δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας με  τον παλαιστινιακό λαό, εκφράζουμε ταυτόχρονα και την βαθιά μας εκτίμηση στους φιλειρηνικούς αγώνες του λαού του Ισραήλ, των αριστερών και προοδευτικών του δυνάμεων, που συχνά διαδηλώνουν   μαζί με την αριστερά της Παλαιστίνης υπέρ του τερματισμού της κατοχής και της δημιουργίας ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, προς όφελος των δύο λαών και της ειρήνης στην πολύπαθη Μ. Ανατολή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά διατηρούν σχέσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης με τις δυνάμεις αυτές, διεκδικώντας από κοινού, όχι μόνο την επίλυση του Παλαιστινιακού αλλά και την μετατροπή όλης της Μ. Ανατολής σε ζώνη ειρήνης και πολυδιάστατης ασφάλειας, ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.
Αυτός είναι ο δρόμος για να απαλλαγεί η περιοχή από άκρως επικίνδυνα για όλο τον κόσμο  φαινόμενα, όπως ο θρησκευτικός φονταμεναλισμός και ο τζιχαντισμός

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια