ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της γ' δέσμης των προαπαιτούμενων μέτρων


 Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως, κατά τη συζήτηση της τρίτης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής, επικέντρωσε την ομιλία της σε τέσσερα σημεία:


1. η μείωση της θητείας του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων πλήττει την ανεξαρτησία της αρχής.
2. η Κυβέρνηση μονίμως αυτοαναιρείται, τροποποιώντας εν προκειμένω για τρίτη φορά το καθεστώς των 100 δόσεων που η ίδια εισηγήθηκε.
3. οι αντισταθμιστικοί φόροι του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορούν τα τυχερά παίγνια και το κρασί, πλήττουν άμεσα τον παίκτη, τον καταναλωτή και τον Έλληνα οινοπαραγωγό.
4. η πρώτη κατοικία μένει απροστάτευτη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια.
Ακολουθούν το πλήρες κείμενο και το βίντεο της ομιλίας:
Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί, Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Λυπάμαι που για άλλη μια φορά βρισκόμαστε, άνευ λόγου, ενώπιον μιας fast track διαδικασίας νομοθέτησης, εντός ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, που αφαιρούν τελικά τη δυνατότητα από το βουλευτή να ασκήσει δεόντως τα καθήκοντά του. Και λέω άνευ λόγου γιατί τα προαπαιτούμενα που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα ήταν γνωστά σε όλους από τον Αύγουστο, για να μην πω από τον Ιούλιο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν σχέδιο, ήταν πρόγραμμα. Και αυτό φαίνεται δεν το έχετε.
Η σύντομη παρέμβασή μου θα επικεντρωθεί σε τέσσερα σημεία που καταδεικνύουν την ασυνέπεια λόγων και πράξεων της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται και σε αυτό το νομοθέτημα.
Με το Άρθρο 3:
Μειώνετε τη θητεία της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από 5 χρόνια σε 2. Ασυνεπείς για άλλη μια φορά, τη στιγμή που ανάγετε την πάταξη της φοροδιαφυγής σε κεντρικό πυλώνα της πολιτικής σας, αφού πρώτα συρρικνώσατε τις αρμοδιότητες της ΓΓΔΕ, σήμερα περιορίζετε τη θητεία της, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Βέβαια, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε προϊδεάσει από την προηγούμενη θητεία του προς το υπουργικό συμβούλιο, ότι θα στραφεί κατά των «αυτόνομων οντοτήτων» που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου. Γιατί; Ποιος είναι ο λόγος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ποιος είναι ο λόγος που βάλλετε για άλλη μια φορά εναντίον της ανεξαρτησίας των αρχών; Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μία από τις δράσεις που συμφωνήσατε με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου είναι η αποπολιτικοποίηση της διοίκησης (σας παραπέμπω στη σελ. 1032 του Μνημονίου), αλλά σας παραπέμπω και στη δήλωση της συνόδου για το ευρώ τον Ιούλιο (στη σελ. 4, ως βασική προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης). Έτσι οραματίζεστε την ανεξάρτητη, μακριά από στενά κομματικά κριτήρια, διοίκηση, με μειωμένες θητείες και αυθαίρετες παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία;
Με το Άρθρο 4:
Τροποποιείτε για τρίτη φορά το καθεστώς που εσείς οι ίδιοι εισαγάγατε για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Προβλέπετε τώρα, κατόπιν εορτής, αφού πολίτες έχουν ήδη επιλέξει να υπαχθούν στη ρύθμιση, έχοντας ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά της ρύθμισης, ότι αλλάζουν οι όροι, ότι ο οφειλέτης μπορεί πολύ πιο εύκολα να χάσει τη ρύθμιση από ότι του είχατε πει αρχικά.
Είστε και εδώ ανακόλουθοι, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, αυτή τη φορά σε σχέση με τις ίδιες τις κυβερνητικές σας πράξεις, αλλάζετε τη δική σας ρύθμιση αποκλείοντας χρεο-οφειλέτες του Δημοσίου που καλοπροαίρετα σας πίστεψαν και νοικοκυρεμένα πληρώνουν τις δόσεις τους.
Με τα Άρθρα 13-14:
Προτείνετε την επιβολή δύο νέων φόρων ως αντιστάθμισμα στην απόσυρση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία εισήχθη με τροπολογία καθυστερημένα πριν από λίγο. Mε ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόσυρση του μέτρου, όμως κύριοι δεν είναι λύση να σωρεύετε φόρους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν «πλήττουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας», όπως χαρακτηριστικά παιανίζετε. Εξηγούμαι:
•Το ειδικό τέλος πέντε λεπτών (0,05) του ευρώ ανά στήλη κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ ΑΕ βαρύνει αποκλειστικά τον παίκτη, και όχι τον ΟΠΑΠ, με προφανείς επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες πρακτορείων και πολλά κίνητρα για την άνθηση του παράνομου τζόγου.
•Η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πλήττει την ελληνική εμφιαλωμένη οινοπαραγωγή, μία παραγωγή που χάρη στην καλή σχέση ποιότητας-τιμής, είναι ανταγωνιστική και αποτελεί σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Η φορολόγηση με 40 λεπτά ανά λιτρο τελικού προϊόντος υπερβαίνει κάθε λογική. Και υπερβαίνει κάθε λογική, όχι μόνο γιατί το κόστος παραγωγής αυτού του λίτρου κυμαίνεται στα 35 λεπτά, αλλά και γιατί διπλασιάζει τις τιμές πώλησης του κρασιού και θέτει εκτός ανταγωνισμού τα ελληνικά κρασιά. Και το λέω αυτό διότι η τιμή πώλησης του κρασιού στην εγχώρια αγορά ξεκινάει από τα 40 λεπτά. Με άλλα λόγια, ευνοείται με αυτό τον τρόπο η διακίνηση παράνομου χύμα κρασιού και προφανώς μειώνεται η ανταγωνιστικότητα, άρα και η εξαγωγική ικανότητα. Η ασυνέπειά σας είναι παροιμιώδης: πριν από μία εβδομάδα αποσύρατε αντίστοιχη διάταξη που έπληττε την ελληνική ζυθοποιία, σήμερα έρχεστε να χτυπήσετε την ελληνική οινοποιία. Μήπως, λοιπόν, να σκεφτείτε για μία φορά να φορολογήσετε εισαγόμενα ξένα προϊόντα ή, ακόμη καλύτερα, μήπως να σκεφτείτε να περικόψετε δημόσιες δαπάνες αντί να αντιστρατεύεστε την ήδη κατά-ταλαιπωρημένη ελληνική ιδιωτική οικονομία;
Με το Άρθρο 15:
•Από την προεκλογική σημαία της σεισάχθειας και τη διαγραφή χρεών, φτάσαμε σήμερα να προστατεύεται μόνο το 25% των δανειοληπτών και στην πραγματικότητα η α’ κατοικία να μένει απροστάτευτη.
•καταργείτε τελείως την εξώδικη προστασία της α’ κατοικίας
•δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μετά το 2018
•δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα επιχειρηματικά δάνεια. Κάποια στιγμή ακούσαμε ότι θα ενεργοποιήσετε το νόμο Δένδια (ν. 4307/14), αλλά από όσο φαίνεται από όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει έως τώρα, η στήριξη της επιχειρηματικότητας- μικρής και μεσαίας- δεν φαίνεται να σας απασχολεί διαιτέρως.
Και εμείς κύριοι της Κυβέρνησης σήμερα στεκόμαστε εδώ και για άλλη μια φορά κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, το είδατε χτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ στις Επιτροπές, και σας λέμε να χτίσετε πάνω στο νομικό οπλοστάσιο που σας παραδώσαμε. Όχι μόνο ο ψηφισμένος νόμος 4307/2014 για τα επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και ολόκληρη η προεργασία για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, ήταν στη διάθεσή σας. Εσείς όμως επιλέγετε να πορεύεστε στα σκοτεινά, τόσο σκοτεινά που και εσείς οι ίδιοι διαψεύδετε όχι μόνο τις προεκλογικές σας υποσχέσεις αλλά και τις ίδιες τις κυβερνητικές σας πράξεις.
Σας ευχαριστώ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΑΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια