ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Διαδηλώνουμε για το Παρίσι και για όσα αγαπάμε



Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύτηκε η συμμετοχή του Παρισιού στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα στις 29 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν τη μεγαλύτερη διάσκεψης της δεκαετίας για την κλιματική αλλαγή. Το Παρίσι δεν μπορεί να διαδηλώσει – η Αθήνα όμως μπορεί. Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις φωνές μας για το Παρίσι και για όλα όσα αγαπάμε. Ας κάνουμε αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα τη μεγαλύτερη στην Ιστορία. Κάνε κλικ για να συμμετέχεις στη δράση της Αθήνας: 
ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες στην Αθήνα,

Η γαλλική κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι πρέπει να ακυρώσουμε την τεράστια διαδήλωση για το κλίμα που ετοιμάζαμε στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου, για λόγους ασφαλείας.   


Εξαιρετικά άσχημα νέα για τα μέλη μας στο Παρίσι, που έρχονται να προστεθούν στα δραματικά γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Περισσότερα από 1.000 μέλη του κινήματός μας συμμετείχαν στις οργανωτικές συναντήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Παρίσι για να βοηθήσουν στη διοργάνωση της δράσης!

Μπορεί να απαγορεύτηκε στους πολίτες του Παρισιού να διαδηλώσουν για την προστασία όσων αγαπάμε, στην Αθήνα όμως μπορούμε να κατεβούμε στους δρόμους. 
Ας δείξουμε σε αυτούς που προσπαθούν να μας φιμώσουν, ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας συσπειρώνουν και να μας κάνουν να ορθώνουμε το ανάστημά μας φωνάζοντας ακόμη πιο δυνατά. Κι αυτό γιατί είμαστε μία ενωμένη ανθρωπότητα, ένας πλανήτης, και θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος για να προστατεύσουμε όλα όσα αγαπάμε. 


Στην Αθήνα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το 
WWF και την Greenpeaceκαι περπατάμε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι τη Βουλή, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου! Κάνε κλικ για να λάβεις μέρος στη μεγαλύτερη κινητοποίηση για τη σωτηρία του πλανήτη μας:


https://secure.avaaz.org/el/event/globalclimatemarch/athens

Η μεγαλύτερη παγκόσμια διάσκεψη της δεκαετίας για το κλίμα θα ξεκινήσει στο Παρίσι, μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα.Πρέπει να κάνουμε τη φωνή των πολιτών να ακουστεί από τους ηγέτες, πριν αυτοί συναντηθούν. Ο κόσμος είναι με το μέρος μας, αλλά μερικές χώρες, όπως η Ινδία και η Σαουδική Αραβία κάνουν ύπουλες κινήσεις για να εμποδίσουν μια προοδευτική, παγκόσμια συμφωνία. Πρέπει να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη, παγκόσμια κινητοποίηση για 100 % καθαρή ενέργεια, για να πιέσουμε όσους σαμποτάρουν τη συμφωνία και να στηρίξουμε τις χώρες που πρωτοστατούν, ώστε να μη λυγίσουν. 

Περισσότερες από 2.000 πόλεις και 150 χώρες θα συμμετέχουν
 στην παγκόσμια ημέρα δράσης. Στόχος μας εξακολουθεί να είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης κινητοποίησης της Ιστορίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η μεγαλύτερη διαδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Παρίσι, αλλά οι τρομοκρατικές επιθέσεις την κατέστησαν αδύνατη. Για άλλη μια φορά, οι πράξεις μερικών απειλούν την ευημερία όλων μας. Εκτός κι αν σταθούμε στο ύψος της ιστορικής μας ευθύνης... Η ανθρωπότητα δεν είναι ιδανικά πλασμένη, αλλάστους πιο σκοτεινούς καιρούς μπορούμε να ανάψουμε την πιο λαμπερή φλόγα. Στις 29 Νοεμβρίου, ας λάμψουμε παντού:


https://secure.avaaz.org/el/event/globalclimatemarch/athens
Ο αγώνας για να αποτρέψουμε την καταστροφική κλιματική αλλαγή δεν αφορά μόνο μερικές καταιγίδες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Οι επιστήμονες τραβάνε τα μαλλιά τους και φωνάζουν ότι παίζουμε με επικίνδυνα σημεία κατάρρευσης της ισορροπίας της βιόσφαιράς μας και κινδυνεύουμε να ενεργοποιήσουμε ανεξέλεγκτα αλυσιδωτά φαινόμενα που θα φέρουν μη αναστρέψιμη κλιματική αλλαγή τέτοιας έκτασης που μπορεί να σημάνει το τέλος του ανθρώπινου είδους. Τι σύμπτωση! Αυτήν την κρίσιμη στιγμή που πρέπει να συσπειρωθούμε για να σώσουμε το είδος μας, οι διχαστικές και βίαιες δυνάμεις του παρελθόντος μας προσπαθούν να μας κλέψουν αυτήν την ευκαιρία. Ας δείξουμε ποιοι είμαστε και ας ανταποκριθούμε στην ιστορική ευθύνη της γενιάς μας με όλη την αγάπη και την ελπίδα που ξέρουμε ότι έχουμε μέσα μας. Για το καλό όλων όσων αγαπάμε. 

Με ελπίδα και ευγνωμοσύνη,
Ricken, Alice, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Αν δεν κατοικείς στην Αθήνα, κάνε κλικ εδώ για να βρεις μια δράση κοντά σου.


Υ.Γ. Οι διοργανωτές, οι συνεργάτες και η ομάδα του Avaaz είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές με στόχο τη διοργάνωση μιας όμορφης, ελπιδοφόρας και ασφαλούς κινητοποίησης.
 

Πηγές:

ΟΗΕ: Επιδίωξη παγκόσμιας δράσης για την κλιματική αλλαγή εντός του 2015 – Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/958147/oie-epidioksi-pagkosmias-drasis-gia-tin-klimatiki-allagi-entos-tou-2015 

Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα: Η επανάσταση αρχίζει εδώ – Το Βήμα (άρθρο της ιδρύτριας του Avaaz, Ricken Patel)
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=730299 

Θερμότερο έτος στην ιστορία το 2015 – Έθνος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=64222476  

Η Γαλλία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις για τη Σύνοδο για το κλίμα «λόγω ασφάλειας»  http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/i-gallia-apagoreyse-tis-diadiloseis-gia-ti-synodo-gia-klima-logo-asfaleias 
«Εάν η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι καταλήξει σε αποτυχία, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο», λέει ο υπεύθυνος της ΕΕ για το κλίμα (στα αγγλικά) – The Guardian
http://www.theguardian.com/environment/2015/jul/06/no-plan-b-if-paris-climate-summit-ends-in-failure-says-eu-climate-chief 

Ακυρώνονται οι διαδηλώσεις για το κλίμα στο Παρίσι (στα αγγλικά) – The New York Times
http://www.nytimes.com/live/paris-attacks-live-updates/paris-climate-marches-to-be-canceled/ 

Η Apple, η Microsoft, η Google και άλλες αμερικανικές εταιρείες δεσμεύονται να συνεισφέρουν με 140.000.000.000 $ στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ― Apple, Microsoft, Google and other US firms to commit $140bn to address climate change (International Business Times)
http://www.ibtimes.co.uk/apple-microsoft-google-other-us-firms-commit-140bn-address-climate-change-1512696

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια