ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές κατά της Ενεργειακής Φτώχειας


Οι Υπουργοί Ενέργειας του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σημερινού Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας. Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Maroš Šefčovič (PES), Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση.

Ο Alex White, Ιρλανδός Υπουργός Επικοινωνιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Πρόεδρος του δικτύου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Υπουργών Ενέργειας, δήλωσε: «Η ανταλλαγή απόψεων με τον Αντιπρόεδρο Šefčovič κατέδειξε ότι εννέα μήνες μετά την έναρξη της συζήτησης, η Ενεργειακή Ένωση βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά πολλή δουλειά βρίσκεται ακόμα μπροστά μας, ώστε να απαλλαγούν οι οικονομίες μας από υδρογονάνθρακες και να είναι πιο ανεξάρτητες από τις εισαγωγές ενέργειας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ο Αντιπρόεδρος κ. Šefčovič εστιάζει σε μια Ενεργειακή Ένωση που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καταναλωτών, και ιδίως των ευάλωτων καταναλωτών ενέργειας. Εμείς οι Υπουργοί Ενέργειας, θέλαμε να συμπεριλάβουμε ειδικά το θέμα αυτό στη σημερινή ημερήσια διάταξη και συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να θέσουμε την ενεργειακή φτώχεια στην ιστορία της Ευρώπης».
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές Υπουργοί Ενέργειας συζήτησαν επίσης την πορεία των διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Εθνών για το παγκόσμιο κλίμα, COP21, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου, υπό την Προεδρία της σοσιαλιστικής Γαλλικής κυβέρνησης.
Ο Alex White πρόσθεσε: «Οι προοπτικές είναι απτές για τη σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας για το κλίμα που είναι νομικά δεσμευτική για όλες τις χώρες, δυναμική για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, και μας φέρνει πιο κοντά στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς, όπως απαιτείται από την πολιτική μας οικογένεια. Εμείς, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές Υπουργοί Ενέργειας, είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε μια ισχυρή Ενεργειακή Ένωση, που καθιστά την Ευρώπη έναν αξιόπιστο παγκόσμιο ηγέτη κλίματος κι ένα πρότυπο παράδειγμα. Πρέπει να αποδείξει ότι η καθαρή ενέργεια μπορεί να είναι προσιτή για όλους και ότι μπορεί να διατηρήσει και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών».
Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Ενεργειακής Ένωσης, ιδιαίτερα για τις μικρές κα μεσαίες χώρες, καθώς και στη μεγάλη σημασία της Εξοικονόμησης Ενέργειας, τόσο στην καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής, όσο και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον τομέα της οικοδομής. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η μάχη κατά της Ενεργειακής Φτώχειας πρέπει να αποτελέσει την κορυφαία πολιτική σημαία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που τους διαφοροποιεί από τις συντηρητικές πολιτικές των λαϊκών κομμάτων. Τέλος, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο Šefčovič, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου τα κοιτάσματα Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ κι Ελλάδας μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας της Ε.Ε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
Alex White, Υπουργός Επικοινωνιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Πρόεδρος του δικτύου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Υπουργών Ενέργειας, Ιρλανδία
Vazil Hudak, Υπουργός Οικονομίας, Σλοβακία
Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ελλάδα
Maroš Šefčovič, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Ένωση
Johan Vande Lanotte, πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός αρμόδιος για την Ενέργεια, εκπρόσωπος της ενεργειακής πολιτικής στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, Βέλγιο.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια