ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Να μην εκτελεσθεί το ιταλικό ένταλμα σύλληψης κατά των 5 Ελλήνων φοιτητών, ζητούν οι οικογένειές τους


Να μην εκτελεστεί το ιταλικό ένταλμα σύλληψης εναντίον των πέντε Ελλήνων φοιτητών οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια στο Μιλάνο την περασμένη Άνοιξη, ζητούν οι συνήγοροι, οι οικογένειες, αλλά και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, δημότες του οποίου είναι οι πέντε νεαροί.

Οι φοιτητές κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Έκθεσης Expo, που εγκαινιάσθηκε στο Μιλάνο την 1η Μαΐου 2015. Ενώ, όμως, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι φοιτητές κατά το ελληνικό Δίκαιο συνιστούν πλημμεληματικές πράξεις, κατά το ιταλικό Δίκαιο συνιστούν κακουργηματικές πράξεις.
Συγκεκριμένα, οι φοιτητές κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, στάση, αντίσταση και παράνομη βία. Οι επιμέρους αυτές πράξεις συνιστούν κακούργημα στην Ιταλία, το οποίο τιμωρείται με ποινή έως και 15 χρόνια. Οι ίδιες πράξεις στην Ελλάδα συνιστούν πλημμελήματα, οπότε εγείρεται θέμα ευθείας παραβίασης της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας.
Συγχρόνως, εγείρεται θέμα παραβίασης της αρχής της ημεδαπότητας, διότι Έλληνες πολίτες ζητείται να δικασθούν σε άλλη χώρα με ένα νομοθετικό πλαίσιο, στα συγκεκριμένα αδικήματα, που έχει επικριθεί για τη σκληρότητά του επανειλημμένως από Ιταλούς νομικούς. Κατά τον ίδιο τρόπο καταστρατηγείται η αρχή του διπλού αξιόποινου, καθώς οι φοιτητές ζητείται να εκδικασθούν για αδικήματα, που είναι μικρής σημασίας στην Ελλάδα και συνιστούν βαρύ κατηγορητήριο στην Ιταλία.
Τί λένε οι γονείς
Εν όψει σημερινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι γονείς των 5 φοιτητών μιλάνε παράλληλα, στην «Εφ.Συν.», τονίζοντας τη σημασία που έχει το να μπλοκαριστεί η έκδοση των παιδιών τους, όχι μόνο για όσα σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και για τη βαριά αρνητική παρακαταθήκη που θα αφήσει μια τέτοια πρωτοφανής εξέλιξη για «όλο τον κόσμο του κινήματος, για την Αριστερά, για τα δημοκρατικά δικαιώματα», όπως μας λένε.
«Ζητάμε τα παιδιά μας να δικαστούν εδώ», είναι το κοινό αίτημα των γονέων, προσθέτοντας ότι «κανένα ευρωπαϊκό κράτος μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει τους πολίτες του επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση».
«Πρόκειται κατεξοχήν για πολιτικές και φρονηματικές διώξεις» επιμένουν, θεωρώντας ότι και ο τρόπος που προσήχθησαν ενισχύει αυτή την άποψη.
Οι πέντε φίλοι, που βρέθηκαν στο Μιλάνο σε εκδρομή, συμμετείχαν στην πορεία «όπως θα έκαναν αν βρίσκονταν στην Αθήνα, αφού είναι ενεργοί πολιτικά και συμμετέχουν και στις αντίστοιχες διαμαρτυρίες και εδώ». Εκείνο το βράδυ δεν μπορούσαν να κοιμηθούν στο κάμπινγκ λόγω έντονης βροχής και αναζήτησαν στέγη σε κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο.
«Το άλλο πρωί η αστυνομία τούς προσήγαγε μαζί με άλλους, στοχοποιώντας συνολικά τον ίδιο τον χώρο.
Δεν υπήρχαν μάρτυρες, δεν τους απαγγέλθηκαν καν κατηγορίες. Εξι μήνες αργότερα ζητάνε την έκδοσή τους, με βάση φωτογραφίες που διοχετεύθηκαν στα ιταλικά ΜΜΕ» μας λένε οι γονείς, σίγουροι ότι «τα ιταλικά ΜΜΕ διαχειρίζονται επικοινωνιακά το θέμα» στήνοντας αρνητικό κλίμα εναντίον των παιδιών τους.
«Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στα παιδιά μας. Μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι. Εχουν όραμα να γίνει η κοινωνία καλύτερη» μας λέει μια μητέρα, επαναλαμβάνοντας ότι μιλάει εκ μέρους των γονέων και των πέντε φοιτητών, που συμμετέχουν στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, στο φοιτητικό κίνημα και σε εργατικές διεκδικήσεις.
«Χαιρόμαστε που τα παιδιά μας βγαίνουν έξω και αγωνίζονται. Ομως δεν θέλουμε να μιλήσουμε συναισθηματικά αλλά πολιτικά.
«Σωστά ο κόσμος του κινήματος αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που δημιουργεί το ευρωένταλμα. Αν εκδοθούν τα παιδιά μας, θα πρέπει να καταπιεί το ελληνικό δικαστήριο κάτι πολύ βαρύ. Οτι Ελληνας πολίτης, γεννημένος και μεγαλωμένος με το ελληνικό δικαιικό σύστημα, θα συλλαμβάνεται και θα δικάζεται με βάση το δικαιικό σύστημα μιας άλλης χώρας, που είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν θέλω να θέσω θέμα εθνικής κυριαρχίας, αλλά θα είναι ένα είδος υποτέλειας και σε δικαστικό επίπεδο».
Οπως σημειώνουν οι συνήγοροι, οι ποινές που αντιμετωπίζουν αν εκδοθούν στην Ιταλία είναι θηριώδεις, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καν οι αντίστοιχες κατηγορίες (το αμέσως πλησιέστερο είναι απλά πλημμελήματα). Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει στις 7, 8, και 11 Ιανουαρίου, σε τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις. Κάτι στο οποίο επιμένουν όλοι οι συνήγοροι είναι ο πολιτικός αντίκτυπος μιας ενδεχόμενης έκδοσης των φοιτητών:
«Στην περίπτωση αυτή θα ανοίξει το πεδίο για μια άγρια εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος. Θα είναι εξαιρετικά βαρύ για την ιστορία της Αριστεράς να είναι μια αριστερή κυβέρνηση αυτή που θα ανοίξει αυτό τον δρόμο» μας λέει η Ιωάννα Κούρτοβικ, τονίζοντας ότι «το πολιτικό κόστος που θα προκύψει από μια τέτοια έκδοση θα είναι τεράστιο και με απρόβλεπτες συνέπειες».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια