ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Φεύγουν οι μετανάστες, μένουν οι διακινητές...


Της Αθανασίας Αγγελοπούλου 

Στα νότια προάστια της Αθήνας μετακομίζουν οι διακινητές που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες, στο μακρύ ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Γύρω από τον καινούργιο χώρο φιλοξενίας, στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, τα κυκλώματα οργανώνουν το νέο πεδίο δράσης τους, με τις Αρχές να φοβούνται ότι τα «γκέτο» του κέντρου θα εξαπλωθούν στην παραλιακή λεωφόρο.


Η Αστυνομία, που έχει αναλάβει την ασφάλεια στο γήπεδο του χόκεϊ, προσπαθεί να ελέγχει τις εισόδους και τις εξόδους, έργο καθόλου εύκολο αφού οι μετανάστες μπαινοβγαίνουν και τα πρόσωπα που φιλοξενούνται αλλάζουν συνεχώς. Την ίδια ώρα γίνονται εκτεταμένες έρευνες με στόχο την εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών, καθώς οι 2.000 μετανάστες που διασκορπίστηκαν μετά την εκκένωση του κλειστού γηπέδου του τάε κβον ντο είναι έρμαιο στα νύχια τους.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως Αλγερινοί, Πακιστανοί και Μαροκινοί, μετά την απόφαση να απομακρυνθούν από το Φάληρο, προτίμησαν να βγουν στους δρόμους ώστε να παραμείνουν σε άμεση επαφή με τους διακινητές που τους ανοίγουν τον δρόμο προς τον Βορρά. Εκπληκτοι οι κάτοικοι της Γλυφάδας είδαν ένα κονβόι μεταναστών το βράδυ της Πέμπτης να περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, ένα σκούρο τζιπ τους συνόδευε και οι επιβαίνοντες τους έδιναν κατευθύνσεις, στη λεωφόρο Καραμανλή μπροστά από το Γκολφ. «Πληροφορηθήκαμε ότι οι διακινητές έφτασαν μέχρι τη Γλυφάδα και κατηύθυναν τους μετανάστες, ώστε να φτάσουν πεζή στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό και να περάσουν το βράδυ», λέει ο Γ. Παπανικολάου και προσθέτει: «Στους ευάλωτους μετανάστες που έχουν πραγματικά ανάγκη για βοήθεια έχουν παρεισφρήσει παραβατικά στοιχεία, δουλέμποροι και κυκλώματα, που τους εκμεταλλεύονται. Θέλουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων, αλλά είμαστε απόλυτοι σε θέματα δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για αυστηρή αστυνόμευση, που θα εξασφαλίσει μηδενική όχληση στην περιοχή» .

Το κονβόι που εμφανίστηκε ξαφνικά στην περιοχή του Γκολφ εκτιμάται ότι έφτασε από το κέντρο της Αθήνας στο Ελληνικό με το μετρό, αλλά οι μετανάστες έχασαν τον δρόμο προς το χόκεϊ και κατέληξαν στη Γλυφάδα. Νέα δεδομένα, πάντως, δημιουργεί η απόφαση που ελήφθη την Παρασκευή να απελαύνονται όσοι προέρχονται από την Τυνησία, το Μαρόκο και την Αλγερία, που αποτελούν πλέον μεγάλο μέρος των μεταναστευτικών ροών . Οι μετανάστες αυτοί θα κρατούνται στα κέντρα καταγραφής και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αθήνα προκειμένου να απελαθούν στις χώρες τους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 phgh

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια