ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η έκπτωση βουλευτών από το αξίωμα γίνεται εφικτή από νέα πολιτική Ένωση


Ήταν θέμα χρόνου να υιοθετηθεί και παγιωθεί  σε πολιτικούς-κομματικούς σχηματισμούς (ως προϋπόθεση μέλους) η παροχή, από τους υποψηφίους βουλευτές προς τους ψηφοφόρους, της δυνατότητας να ακυρώνουν την εκλογή των επίορκων βουλευτών αν αυτοί κάνουν τις τούμπες τύπου Σαμαρά, Τσίπρα κλπ.

Οι περιπτώσεις ΓΑΠ αλλά κυρίως του Σαμαρά και Τσίπρα εξόργισαν το λαό και αυτή η οργή βρήκε εκφραστή στην πολιτική Ένωση-Συνασπισμό που αναφέραμε αποκλειστικά πριν από κάποιες εβδομάδες ότι σχηματίζεται αργά αλλά σταθερά.

Η κατάργηση της αρχηγικής ισχύος και αρχηγικής ιδιοκτησίας των κομμάτων θα είναι άμεσο επακόλουθο (και συνεπώς θα αχρηστευθεί η κομματική πειθαρχία), δεδομένου ότι ο αρχηγός του κόμματος που κάνει «τούμπα» είναι αυτός που χρησιμοποιεί το «δικαίωμα ιδιοκτησίας» που έχει στο κόμμα, για να αχρηστεύσει κάθε διαμαρτυρία ή να διαγράψει όποιον δεν  υπέκυψε (για οποιουσδήποτε λόγους).
Αυτή η ολοκληρωτική φεουδαρχική νοοτροπία και πρακτική της κομματικής πειθαρχίας και «υποχρέωσης για προδοσία» θα πάρει οριστικά τέλος όπως φαίνεται. 
Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, η εν λόγω Ένωση-Συνασπισμός επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο πρωτοβουλιών, τόσο στο υπό σύνταξη καταστατικό της όσο και σε κείμενα με ποινικές ρήτρες που θα υπογράψει κάθε υποψήφιος βουλευτής, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να πετύχει την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα των βουλευτών της Ένωσης-Συνασπισμού που τυχόν κάνουν «τούμπες» και προδίδουν την εμπιστοσύνη και ψήφο των πολιτών. Σε συνδυασμό με τη δομή που φαίνεται ότι θα έχει ως Ένωση-Συνασπισμός με συνιστώσες και όχι ως συμπαγές συμβατικό κόμμα, απλώς θα συμφέρει περισσότερο σε κάθε βουλευτή του να εφαρμόσει την λαϊκή εντολή και να μην υποκύψει στις σειρήνες της προδοσίας. Πιθανότατα μάλιστα στο καταστατικό θα υπάρχει ρητή απαγόρευση της άσκησης κομματικής πειθαρχίας κάθε μορφής ως πειθαρχικό αδίκημα με επακόλουθη διαγραφή. Θα διαγράφεται ο επικεφαλής δηλαδή αν τολμήσει να συμπεριφερθεί φεουδαρχικά και παλαιοκομματικά.
Η δυνατότητα έκπτωσης των βουλευτών που θα προδώσουν, θα είναι πια στα χέρια του κάθε πολίτη και αυτός θα έχει τη  ευθύνη αν διατηρούνται στην εξουσία. Είναι προφανές ότι όταν σχηματιστεί και εφαρμόσει αυτά η Ένωσης-Συνασπισμός που αναφέραμε, θα είναι τεράστια η πίεση και στα υπάρχοντα κόμματα να το υιοθετήσουν. Τότε θα αρχίσει το «πανηγύρι». Να δούμε τι θα κάνουν οι «δημοκράτες».
Είδατε πόσο άνετα λύνονται μεγάλα προβλήματα; Αν θέλουμε να τα λύσουμε. Αρκεί ο σχηματισμός της Ένωσης-Συνασπισμού να γίνει γρήγορα. Να τονίσουμε ότι ΔΕΝ έχει σχέση με Βαρουφάκη, Σαμαρά, τέως Βασιλιά που ακούγεται ότι κάνουν κόμμα.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια