ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Στο Παρίσι για τη διεθνή συνδιάσκεψη για «Ένα Σχέδιο Β΄ στην Ευρώπη» η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Η αναβληθείσα διεθνής συνδιάσκεψη για «Ένα Σχέδιο Β΄ στην Ευρώπη» του περασμένου Νοεμβρίου -που μετατέθηκε λόγω των δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι- πραγματοποιείται το διήμερο 23 - 24 Ιανουαρίου 2016, «στην πόλη του φωτός»...



Η διεθνής συνδιάσκεψη, που θα συμμετέχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με ευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς, κινήματα, οργανώσεις, πολιτικούς, διανοητές και πολίτες από όλο τον κόσμο, βασίζεται στην κοινή διακήρυξη για «Ένα Σχέδιο Β΄ στην Ευρώπη» που υπέγραψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Ζαν Λουκ Μελενκόν (ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς), Ζωή Κωνσταντοπούλου (τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων), Γιάνης Βαρουφάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας), Όσκαρ Λαφοντέν (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνιδρυτής του Die Linke) και Στέφανο Φασίνα (βουλευτής Ιταλικής Αριστεράς, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας).

Κεντρικοί ομιλητές στη συνδιάσκεψη θα είναι οι συνυπογράφοντες την διακήρυξη, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απευθύνει ομιλία στις 4.15 το απόγευμα του Σαββάτου.

Στις ομάδες εργασίας θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωβουλευτές Μ. Ουρμπάν (Podemos, Ισπανία), Φάμπιο ντε Μάσι (Die Linke, Γερμανία), Ξαβιέ Κουζό (Izquierda Unida, Ισπανία), Νίκος Χουντής (Λαϊκή Ενότητα, Ελλάδα), Μαρίνα Αλμπιόλ (Izquierda Unida, Ισπανία), Λόλα Σάντζεζ (Podemos, Ισπανία), καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, οικονομολόγοι, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Έρικ Τουσέν και η καθηγήτρια στο London School of Economics και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Μάργκοτ Σάλομον.

Στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η επεξεργασία ενός Σχεδίου Β΄ στην Ευρώπη, με σκοπό τον εκδημοκρατισμό, την προστασία των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την απαλλαγή από το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, την πολιτική αλλαγή και την αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην συνδιάσκεψη αφορούν τη νομισματική πολιτική, το χρέος και τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι προσκεκλημένη του Ζαν Λουκ Μελενκόν, σε ειδική εκπομπή για την Ελλάδα, που θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει επαφές με τους εκπροσώπους του γαλλικού τύπου και των ΜΜΕ.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια