ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου Έτους 2016


25 Μαρτίου Γιορτή της θρησκείας μας και γιορτή της πατρίδας μας. Μονάχα στην Ελλάδα ταίριαξε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και του επαναστατημένου Έλληνα.




Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας πραγματοποιήθηκαν παρά τις ασταθείς  καιρικές συνθήκες οι εκδηλώσεις  του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2016.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την  δοξολογία στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και λίγο αργότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα έγινε η δοξολογία στο Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος.Ακολούθησαν επιμνημόσυνες δεήσεις και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στο Ελληνικό από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ελένη Κορίλλη και  στην Αργυρούπολη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Φώτη Ιασωνίδη.



Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ηρώων και την έπαρση της σημαίας ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Κεφαλλονιάς «Θέμος Αμούργης»  και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Διοικητικών, τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, σχολεία,  δημοτικές παρατάξεις φορείς και Συλλόγους στο Μνημείο Πεσόντων στο Ελληνικό και στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Αργυρούπολη αντίστοιχα.
Με την αυστηρή τήρηση του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε δεκαπέντε  λεπτά νωρίτερα στην Δημοτική Κοινότητα του Ελληνικού κατέστη δυνατό ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος  να παραστεί στις δύο  κοινότητες και να παρακολουθήσεις και τις δύο παρελάσεις των μαθητών και φορέων του Δήμου μας.
Τελετάρχης στην Αργυρούπολη ήταν ο γυμναστής του ΟΝΑΔΕΑ κ. Ν. Δουβόγιαννης και βοηθοί τελετάρχες οι γυμναστές κ. κ. Πολύβιος Χαρεράς και Νίκος Μίμμος  . Εκφωνήτρια η κα Αντωνοπούλου Μαριάννα. Τελετάρχης στο Ελληνικό ήταν ο γυμναστής και Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου κ. Β.Λανές, βοηθός τελετάρχη η γυμνάστρια του ΟΝΑΔΕΑ κ. Β. Συμεωνίδου . και εκφωνητής ο κ. Χ. Βερνάρδος.  Την επιμέλεια των κειμένων εκφώνησης είχε η κα Ελένη Κορίλλη , Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού. Συντονιστές των παρελάσεων ήταν ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου κ. Φώτης Μάνταλος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας κ. Δέσποινα Δεσύπρη.
 Ευχαριστούμε τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Φώτη Ιασωνίδη, Πόλης, κ. Λάζαρο Τογρίδη,  Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Βασίλη Κρητικό, καθώς και τις υπηρεσίες μας ήτοι τα τμήματα Παιδείας, Τεχνικών Συνεργείων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πολιτισμού και του ΟΝΑΔΕΑ για τις πολύωρες προσπάθειές τους για την προετοιμασία της παρέλασης αλλά και την εργασία τους κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες μετά το πέρας των παρελάσεων
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Φιλαρμονική του Δήμου Κεφαλονιάς «Θέμος Αμούργης» γιατί λάμπρυνε με την παρουσία της την παρέλαση της Αργυρούπολης και την Σχολή κρουστών «Σπύρος Λιβιεράτος» για την εξαιρετική της συμβολή στην παρέλαση του Ελληνικού.
Η παρέλαση στην Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης  έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου  ‘Χοροέκφραση’ το οποίο και ευχαριστούμε γιατί παρά την έντονη βροχή πραγματοποίησε  μέρος του προβλεπόμενου προγράμματος. 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εκπαιδευτική μας  κοινότητα , τους μαθητές μας , τους Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας για την συμμετοχή τους.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Παρέλαση στο Ελληνικό 25η Μαρτίου 2016
Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - Municipality of Hellinikon Argyroupolis στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016



Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2016 στην Αργυρούπολη
Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - Municipality of Hellinikon Argyroupolis στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016


Στο πέρας της παρέλασης στην Αργυρούπολη το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Χοροέκφραση" υπό βροχή χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από τον Μωριά!
Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - Municipality of Hellinikon Argyroupolis στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια