ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

“Κόντρα κορυφής” για τον βούρκο της Ειδομένης

Χωρίς σχέδιο η Κυβέρνηση, που κατάντησε την Ελλάδα μια "χωρα-καταυλισμό" λέει ο Κ. Μητσοτάκης. “Ακροδεξιό λαϊκισμό” και ”επίδειξη ευαισθησίας” του προσάπτει η Όλγα Γεροβασίλη.


Πολιτική κόντρα ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε αναφορικά με το δράμα χιλιάδων εγκλωβισμένων και τις συνθήκες διαβίωσης στον βούρκο της Ειδομένης, στην σκιά της αποτυχημένης προσπάθειας εκατοντάδων προσφύγων να περάσουν στην ΠΓΔΜ διασχίζοντας ορμητικούς χειμάρρους.



Στην Ειδομένη βρέθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους του πρόχειρου καταυλισμού κι ενημερώθηκε για την κατάσταση από εκπροσώπους διεθνών οργανώσεων, ιατρούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε γράψει στο Twitter ότι μεταβαίνει στην Ειδομένη «όπου βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος Αλέξη Τσίπρα».
Μητσοτάκης - Ειδομένη - tweet
Από τον βουρκότοπο όπου «λιμνάζουν» άνθρωποι και όνειρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση στην Ειδομένη είναι μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη», συμπληρώνοντας ότι «οι συνθήκες είναι απολύτως απάνθρωπες».


Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για εν δυνάμει υγειονομική βόμβα, «κάνουμε και σήμερα εδώ πέρα μια ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε συνθήκες αξιοπρεπείς. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί», ενώ “πυροβολώντας” το Μαξίμου σημείωσε ότι «δυστυχώς η Κυβέρνηση και το Κράτος είναι απόντες από αυτή την κατάσταση. Αυτό υποστηρίζει η Περιφέρεια, υποστηρίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, υποστηρίζουν οι εθελοντές: το Κράτος όμως είναι απόν. Συνάντησα έναν μόνο κρατικό λειτουργό, έναν γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τίποτα παραπάνω".
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ειδομένη - πρόσφυγες - επίσκεψη

Γεροβασίλη: επίδειξη ευαισθησίας ενός ακροδεξιού λαϊκιστή  

Σε απάντηση, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωση της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί «να πατά σε δύο βάρκες».
Όπως αναφέρει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, «ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να κάνει  επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη», σημειώνοντας ότι «κατά τα άλλα, το κόμμα του οποίου ηγείται, κατηγορεί, εδώ και μήνες, την κυβέρνηση ότι δεν επαναπροωθεί πρόσφυγες στην θάλασσα, αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας. 
Ειδομένη - καταυλισμός - πρόσφυγες - μετανάστες - κακοκαιρία - λάσπη - σκηνές - σύνορα
Η Όλγα Γεροβασίλη καταλήγει «οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας».

Αιχμηρή απάντηση Κουμουτσάκου

Απαντώντας στην δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου και στην επίθεση που εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο για «πολιτικό θράσος» και «παταγώδη αποτυχία του απόντος κ. Τσίπρα».

Στην δήλωση του, ο Γιώργος Κουμουσάκος αναφέρει «ο απών κ. Τσίπρας, που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία. Η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”».
Ειδομένη - καταυλισμός - πρόσφυγες - μετανάστες - κακοκαιρία - λάσπη - σκηνές - σύνορα
«Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.  Ούτε τα σύνορα της χώρας προστατεύει, ούτε, όμως, και τους ανθρώπους,  πρόσφυγες και μετανάστες. Μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα  - καταυλισμό", σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και συμπληρώνει «η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή ανεπάρκεια της πολιτικής τους».
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια