ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μαυρομάτης: "Το Final 4 της Γλυφάδας είναι ένα μεγάλο στοίχημα"


Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον REAL FM στην εκπομπή PAME SPORTS, την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Περπερίδης, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούσαν τη διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών 2016 που θα διεξαχθεί το διήμερο 26-27 Μαρτίου στο ΔΑΚ Γλυφάδας ‘Μάκης Λιούγκας».



Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μαυρομάτη:

«Ήταν εξ αρχής μεγάλο το στοίχημα και δύσκολο το τόλμημα και οι συνθήκες το κάνουν ακόμη δυσκολότερο. Την εβδομάδα αυτή θα μπορούσα να ω ότι προσπαθούμε σαν Ομοσπονδία να κρατήσουμε μια ισορροπία του τρόμου, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδειχθεί ότι θα τα έχουμε καταφέρει. Κι εννοώ να έχουμε κρατήσει τη σύνθεση των θεατών του Final 4 όπως την έχουμε συμφωνήσει με τις ομάδες και την Αστυνομία».
-Τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει λοιπόν;
«Ας το ξεκινήσω λίγο διαφορετικά…. Εμείς έχουμε ακολουθήσει μια άλλη πολιτική επιλέγοντας μικρότερα γήπεδα στην περιφέρεια συνδυάζοντας την ανάπτυξη του αθλήματος και δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιους ανθρώπους που δεν ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα να παρακολουθήσουν από κοντά μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως είναι το Final 4 του Κυπέλλου.
Ενδηκτικά θα αναφέρω την Πρέβεζα, τη Σάμο, τη Σύρο, τη Χίο όπου έχουν διεξαχθεί τέτοιου είδους διοργανώσεις κι αυτό θα γινόταν και φέτος στους άνδρες που θα διεξαγόταν στη Ρόδο. Προέκυψαν βέβαια τα γεγονότα με τη διαφωνία του Φοίνικα Σύρου για τα γεωγραφικά κριτήρια και είχαμε την αντίδραση των τοπικών αρχών και δη της Περιφέρειας με την Ομοσπονδία να θέτει σε εφαρμογή το Plan B που ήταν η Γλυφάδα καθώς ο Δήμος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον».



Η Γλυφάδα όμως και οι συμμετέχουσες ομάδες είναι υψηλού κινδύνου, Τι έχει κάνει λοιπόν η Ομοσπονδία για να μην συμβεί το παραμικρό;
«Δυστυχώς δεν υπάρχει γήπεδο στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει οπαδούς του Ολυμπιακού του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, όπως και να ήταν τα ζευγάρια των ημιτελικών. Κι αντιστοίχως στις γυναίκες με την ΑΕΚ αντί του ΠΑΟΚ. Έτσι λοιπόν είπαμε ότι δεν θέλουμε να νικήσει η βία. Ξέρουμε όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία και στον αθλητισμό υπάρχουν βίαια φαινόμενα αντανακλώντας και την κατάσταση που επικρατεί γενικά. Δεν θέλαμε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή μεταξύ συγγενών και φίλων κι έτσι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να το φέρουμε στο κέντρο.
Όπου βέβαια υπάρχει συν ότι είναι όλες οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και ο κόσμος του αθλήματος μπορεί να υποστηρίξει τη διοργάνωση ενώ και η Αστυνομία έχει την εμπειρία να χειριστεί τις όποιες καταστάσεις προκύψουν.
Βέβαια λυπάμαι γιατί αδικούμε κάποιους ανθρώπους, πραγματικούς φίλους του αθλήματος, καθώς αποφασίσαμε να έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν μόνο άνθρωποι που προέρχονται από την οικογένεια του βόλεϊ.
Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία των ομάδων και της Αστυνομίας αποφασίστηκε ότι οι ομάδες θα πάρουν από 30 προσκλήσεις κι από κει πέρα τα εισιτήρια θα διατεθούν από την Ομοσπονδία σε συγκεκριμένες κατηγορίες.
Σε αθλητές των σωματείων μας κι όταν αυτοί είναι ανήλικοι και στους γονείς τους, με την υποσημείωση ότι ο γονιός για να έρθει στο γήπεδο θα πρέπει να συνοδεύεται από το παιδί του.
Επίσης σε παλιούς αθλητές, προπονητές, διαιτητές, διοικήσεις των συλλόγων του βόλεϊ και των φορέων του αθλήματος ενώ όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά, αναγράφεται ο αριθμός ταυτότητας του δικαιούχου και θα υπάρχει διπλός έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν θα μπορέσει κάποιος να πάρει εισιτήριο και να το δώσει σε κάποιο φίλο του».
Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε πάρει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσετε την ειρήνη εντός γηπέδου και η Αστυνομία από την πλευρά της θα κάνει τα πάντα για διασφαλίσει τα εκτός γηπέδου γιατί η Γλυφάδα δεν είναι και το πιο εύκολο γήπεδο.
«Δεν ξέρω αν ποτέ μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, αλλά κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Πάντως με την εμπειρία τη φετινή, αν πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα, ίσως από το χρόνου επανεξετάσουμε το ενδεχόμενο να διεξάγονται οι αγώνες σε μεγάλες πόλεις, αλλά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθεια της Αστυνομίας, η οποία στη Γλυφάδα μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια εκτός γηπέδου. 
Υπάρχει ένα ρίσκο να μην είναι γεμάτο το γήπεδο, αν και υπάρχει μεγάλη κίνηση από τον κόσμο του αθλήματος, αλλά όπως αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου στην ΕΟΠΕ αυτό επιλέξαμε ήταν ότι για το καλό του αθλήματος πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε βίαια επεισόδια από το να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο γιατί το άθλημα έχει χτυπηθεί στο παρελθόν»
Όπως επίσης έχει δώσει το κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση διοργάνωσης στο Τροκαντερό και σε άλλους που αποφεύγουν τα Final 4 για να αποφύγουν το πρόβλημα και θεωρώ ότι το βόλεϊ είναι πρωτοπόρο σ’ αυτό.
«Βασική μας προτεραιότητα είναι να αποδείξουμε στον κόσμο είναι ότι τι βόλεϊ είναι ασφαλές άθλημα. Η λογική του Τροκαντερού ήταν σωστή με τη μόνη διαφορά ότι εκεί ήταν τελικός και όχι φάιναλ φορ. Κι αυτό που εύχομαι είναι από τη Δευτέρα να ασχολούμαστε μόνο με τις επιδόσεις των αθλητών μέσα στο γήπεδο, τις οποίες θα έχει την ευκαιρία ο κόσμος να παρακολουθήσει από την κρατική τηλεόραση».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια