ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Θέσεις της Δημοτικής Συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης (video)


1. Όσοι πρόσφυγες/μετανάστες φτάνουν στη χώρα μας πρέπει να καταγράφονται και να φιλοξενούνται προσωρινά, μέχρι να ξεκαθαρίζεται τι μπορεί να γίνει με τον καθένα, σε χώρους ανοιχτής φιλοξενίας, που να έχουν ικανοποιητικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας.



Οι χώροι αυτοί πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης και για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση πρέπει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, να διαθέσει τους ανάλογους πόρους και προσωπικό. 
Χρειάζεται να γίνουν γι αυτό και κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις (πχ για να μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού). 
Οι εθελοντές συμπληρωματικά πρέπει να βοηθούν και όχι να σηκώνουν το κύριο βάρος όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.


Η τοποθέτηση του Χρήστου Κορτζίδη στο δημοτικό συμβούλιο





2. Στο Ελληνικό, στο πρώην αεροδρόμιο, μπορεί να λειτουργεί ένας τέτοιος χώρος φιλοξενίας. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει εδώ να συγκεντρωθούν χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες και να γίνει ένας τεράστιος χώρος φιλοξενίας. 
Οι χώροι φιλοξενίας πρέπει να είναι μικρής κλίμακας, αυτό εξυπηρετεί από κάθε άποψη. 
Γι αυτό ζητούμε η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση (η οποία πρέπει να δείξει την ανάλογη ευθύνη) να συνεργαστούν για να δημιουργηθούν και αρκετοί άλλοι χώροι φιλοξενίας, στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

3. Για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό/μεταναστευτικό οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να συμφωνήσουν και αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη άμεσα, να δεχτούν αναλογικά τη φιλοξενία των προσφύγων/μεταναστών. 

Το κλείσιμο των συνόρων είναι απάνθρωπη ενέργεια. Οι φράχτες πρέπει να πέσουν σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στον Έβρο. 
Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο - όπλο που διαθέτει στην ΕΕ, τον ΟΗΕ και όπου αλλού. 

4. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα για να λυθεί, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που το γεννούν.

Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία να υπάρξει πολιτική λύση και να δοθεί η δυνατότητα στο Συριακό λαό να ξαναφτιάξει τη ζωή του.
Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, για να εξαλειφθούν ή να μετριασθούν οι αιτίες που υποχρεώνουν εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύουν.
Η χώρα μας πρέπει και σε αυτόν τον τομέα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να κάνει ότι περνάει από το χέρι της.

5. Για να προωθηθούν όλα τα παραπάνω, είναι καθοριστικός ο ρόλος του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. 

Για να ενώνονται οι απλοί άνθρωποι του λαού με αληθινή αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες/μετανάστες, και όχι να χωρίζονται από ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. 
Για να ενώνονται οι απλοί άνθρωποι του λαού απέναντι στον ιμπεριαλισμό, γιατί αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός, αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος όχι μόνο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά και για την ανεργία, τη φτώχεια, τη χειραγώγηση και όλα τα βάσανα που περνάμε.

(κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 9/3/2016)



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια