ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Stop στη γενοκτονία ελεφάντων!


Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Δεκάδες βαριά οπλισμένοι λαθροκυνηγοί εισέβαλαν σε εθνικό δρυμό του Καμερούν. Έσφαξαν πάνω από 600 ελέφαντες και τους κομμάτιασαν τα πρόσωπά για να τους πάρουν τους χαυλιόδοντες. Οι λαθροκυνηγοί έχουν αφανίσει τους μισούς από τους τελευταίους ελέφαντες της Κεντρικής Αφρικής. Και κανένας δεν έχει καταφέρει να τους σταματήσει.


Μέχρι τώρα!

Μια ομάδα τολμηρών ακτιβιστών έχει διεισδύσει σε κυκλώματα λαθροκυνηγών σε οχτώ χώρες της Αφρικής και ήδη έχουν οδηγήσει στη φυλακή 1.200 λαθρεμπόρους! 

Η επιτυχία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή κι έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία, αλλά πολλοί χρηματοδότες φοβούνται να τους στηρίξουν επειδή τα βάζουν με το οργανωμένο έγκλημα. Ίσως εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ενισχύσουμε γρήγορα αυτή την εξαιρετική αποστολή.

Κάθε ώρα δολοφονούνται τέσσερις ελέφαντες. Η διάσωση αυτών των μεγαλόπρεπων ζώων από τον αφανισμό είναι μια μάχη ενάντια στο χρόνο. Αν όλοι και όλες στηρίξουμε τώρα, η ομάδα θα μπορέσει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες, να κλείσει στη φυλακή ακόμη πιο πολλούς εγκεφάλους συμμοριών και διεφθαρμένους αρμόδιους, και εμείς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις εκστρατείες μας για να σώσουμε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα από τη γενοκτονία. 

Καμία άλλη προσπάθεια δεν έχει τέτοια επιτυχία! Στήριξε τώρα: 


Ολόκληρη η Αφρική είναι βαμμένη στο αίμα. Πληρωμένοι λαθροκυνηγοί εντοπίζουν ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους και άλλα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Ύστερα, τα αφεντικά τους στέλνουν ελικόπτερα και πανίσχυρα όπλα για να τα καταδιώξουν, να τα σφάξουν και να τους πάρουν το δέρμα ή τους χαυλιόδοντες. Διεθνείς μαφίες ελέγχουν το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων που έχει τζίρο 19 δισ. δολάρια το χρόνο, και καταφέρνουν να μένουν ατιμώρητοι λαδώνοντας όποιον βρεθεί μπροστά τους.

Τώρα, όμως, το δίκτυο των γενναίων Eco-Activists for Governance and Law Enforcement (EAGLE) τούς καταδιώκει σε κάθε τους βήμα, εισχωρώντας κρυφά στις συμμορίες τους, συλλαμβάνοντάς τους στα πράσα σε συνεργασία με την αστυνομία και στέλνοντας τα μεγάλα κεφάλια στη φυλακή.

Παρόλο που η πρωτοφανής επιτυχία τους έχει κερδίσει βραβεία (μεταξύ άλλων, από την Interpol και το WWF), αυτοί οι ήρωες παλεύουν ακόμη με ελάχιστους πόρους και μοναδικό κίνητρο την ειλικρινή αγάπη τους για αυτά τα ζώα. Αν όλοι και όλες μας στηρίξουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να καταφέρουμε τα εξής:
  • Θα βοηθήσουμε να εκπαιδευτούν ακόμη περισσότεροι ακτιβιστέςπου θα διεισδύσουν σε επικίνδυνα κυκλώματα σε πιο πολλές χώρες και θα κλείσουν τους εγκέφαλους στη φυλακή
  • Θα ξεκινήσουμε έρευνες για να συλληφθούν διεφθαρμένοι αρμόδιοι και πολιτικοί που συγκαλύπτουν στο αιματηρό αυτό εμπόριο
  • Θα διοργανώσουμε μαζικές εκστρατείες υπέρ των συλλήψεων και της απονομής δικαιοσύνης για να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ατιμωρησίας
  • Θα ξεσκεπάσουμε τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις που κερδοσκοπούν από την πώληση ελεφαντόδοντου και άλλων προϊόντων που προέρχονται από άγρια ζώα

Λίγοι από εμάς θα τολμούσαμε να βάλουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατεύσουμε τα ζώα του πλανήτη μας από την ανθρώπινη βαρβαρότητα και την αχαλίνωτη απληστία. Τώρα όμως, μπορούμε να στηρίξουμε εκείνους που το τολμούν. Ας τους προσφέρουμε γενναιόδωρα τη δύναμη του κινήματός μας! Κάνε κλικ για να στηρίξεις τώρα: 

Το κίνημά μας πάντα βοηθάει γενναίους ακτιβιστές της πρώτης γραμμής για να συνεχίσουν να εκτελούν το επικίνδυνο αλλά αναγκαίο έργο τους: από ανεξάρτητους δημοσιογράφους στη Συρία μέχρι εθελοντές που δίνουν μάχη κατά του Έμπολα. Ενισχύουμε τις πιο έξυπνες και αποτελεσματικές ιδέες και πολλές φορές είμαστε οι μόνοι που το κάνουν. Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αυτούς τους ήρωες, για να γεμίσουν ξανά οι όμορφες σαβάνες και τα δάση της Αφρικής με άγρια ζώα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 
Alice, Alex, Iain, Patricia, Σπύρος, Joseph, Nataliya, Emily, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz 

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια