ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Θεοδωράκης: Το Ελληνικό έχει μετατραπεί σε γκέτο (φωτό)


Επίσκεψη αυτοψίας στο Ελληνικό, όπου βρίσκονται περίπου 5000 μετανάστες και πρόσφυγες, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τους τρεις δημάρχους της περιοχής, Γιάννη Κωνσταντάτο από το δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, τον Ανδρέα Κονδύλη από το δήμο Αλίμου και τον Γιώργο Παπανικολάου από τον δήμο Γλυφάδας. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι παρά τις προσπάθειες των δήμων, υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα που δεν θα λυθούν, αν ο χώρος δεν αποσυμφορηθεί. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στο Ελληνικό επιπλέον 500 μετανάστες, τονίζοντας ότι οι δήμοι όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς οικονομική βοήθεια από την κεντρική εξουσία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ζωής με τη συνεργασία λίγων εθελοντών και κάποιον ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ακόμα στην περιοχή. Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας.
Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
«Διαπιστώσαμε με τους δημάρχους της περιοχής ότι αυτό που φοβόμασταν έχει ήδη γίνει. Υπάρχουν εδώ 4.000 – 4.500 άνθρωποι και η περιοχή έχει μεταβληθεί σ' ένα γκέτο. Είναι λογικό να μην μπορεί να φροντίσει, ο κάθε Δήμος αυτούς τους ανθρώπους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις. Αντί να αποσυμφορήσει το χώρο και να οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους σε άλλες δομές, έχουμε αναφέρει συγκεκριμένα ποιες δομές καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά στρατόπεδα και να δημιουργηθούν εκεί καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μαθαίνουμε τώρα ότι φέρνουν καινούργιο κόσμο από τον Πειραιά. Η Κυβέρνηση παίζει μονόπολη με τους πρόσφυγες. Αυτό το παιχνίδι όμως πρέπει να σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνο. Και για τους ίδιους τους ανθρώπους, οι συνθήκες το καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο δύσκολες, αλλά και για την περιοχή. Δεν μπορούμε να έχουμε στην παραλιακή λεωφόρο ένα γκέτο που προσβάλλει και τους Έλληνες και την υπόθεση της προσφυγιάς και των μεταναστών».
Οι δήμαρχοι, από την πλευρά τους χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί "προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες", ενώ σημείωσαν ότι το Ελληνικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα και ότι η κατάσταση είναι πια επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. 
«Σε συνέχεια των επιστολών που έχουμε στείλει στην κυβέρνηση και στους πολιτικούς αρχηγούς, επί τόπου σήμερα, εξηγήσαμε και στον κ. Θεοδωράκη, στον επικεφαλής του Ποταμιού την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εδώ. Πλέον μετά τους μήνες που πέρασαν δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο για οποιαδήποτε ανοχή, αντοχή, από την πλευρά μας και οποιαδήποτε κατανόηση, στα ψεύδη και τη κοροϊδία που έχουμε υποστεί το προηγούμενο διάστημα. Η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε ότι "αυτό που συμβαίνει στο Ελληνικό έχει να κάνει με την αξία του ανθρωπισμού και πάνω απ΄ όλα πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το ρόλο του μέσα σ΄ αυτό". Και σημείωσε:
Εμείς ως δήμοι κάναμε το καθήκον μας από τη πρώτη στιγμή, έχουμε υποστηρίξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό χωρίς καμία απολύτως ανταπόδοση και βοήθεια από το κράτος τους ανθρώπους αυτούς. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες. Εδώ και τώρα το Ελληνικό πρέπει να κλείσει, όχι να αποσυμφορηθεί αλλά να κλείσει.
Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε:
Η κατάσταση στο Ελληνικό ξεκίνησε πριν από εννέα μήνες ως μια προσωρινή λύση. Έχει εξελιχθεί σε μια μόνιμη λύση που εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εδώ και με πολύ κακές συνθήκες και κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια. Περιμένουμε να μάθουμε από την κυβέρνηση πότε θα σταματήσει αυτό το αίσχος.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια