ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Θεσμοί προς Μαξίμου: Εάν δεν προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού δεν παίρνετε φράγκο…


Αποφασισμένοι να σταματήσουν τις παλλινωδίες της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με το πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση είναι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί. 



Μαθαίνω από έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι οι θεσμοί έχουν βάλει άγριο "χέρι" στο επιτελείο του υπουργού οικονομικών κ. Τσακαλώτου για μια σειρά θεμάτων στα οποία φαίνεται να κωλυσιεργεί εντέχνως το Μαξίμου. Ένα από αυτά τα θέματα είναι και η μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. 

Στελέχη του Μαξίμου ζήτησαν από τους θεσμούς 20 ήμερη παράταση στην υπογραφή της σύμβασης και την επίσημη κύρωσή της από την Βουλή κάτι που αποδέχθηκε και η Lamda Development.

Οι Θεσμοί μόλις άκουσαν το αίτημα της κυβέρνησης το απέκλεισαν κατηγορηματικά λέγοντας ότι η σύμβαση του Ελληνικού θα κυρωθεί από την Βούλη σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αλλιώς θα πάρουν ένα μικρό μέρος της δόσης, ίσα-ίσα να πληρώσουν το ομόλογο που λήγει σε λίγο...

Οι θεσμοί θεωρούν την επένδυση του Ελληνικού πολύ σημαντική διότι εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει και το ρευστό που θα πέσει στα κρατικά ταμεία αλλά και στην αγορά, θα σηματοδοτήσει στα παγκόσμια επενδυτικά κέντρα ότι στην Ελλάδα μπορούν να πραγματοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις. 

Το μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει την σημασία της επένδυσης του Ελληνικού, παρά τις αντιδράσεις που είχε το κόμμα τους παλαιότερα... άλλωστε ο Α. Τσίπρας είναι έτοιμος να φορέσει γραβάτα... και έχει πειστεί ότι η επένδυση του Ελληνικού θα λειτουργήσει ως "διαπιστευτήριο" στους θεσμούς για την πορεία και των υπόλοιπων αποκρατικοποιήσεων.

Οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr αυτή η μικρή παράταση ζητήθηκε από τους θεσμούς, όχι για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τον επενδυτή αλλά για να υπάρξει αρκετός χρόνος στην κυβέρνηση για το πολιτικό "μασάζ" που θα πρέπει να κάνει σε πολλούς βουλευτές της. 

Το άριστο κλίμα που υπάρχει μεταξύ της ομάδας Φλαμπουράρη και των στελεχών της Lamda,βοήθησε στο να αποσαφηνιστούν και να ξεπεραστούν κάποιες μικρο-λεπτομέριες στην σύμβαση και όλα πλέον είναι έτοιμα για τις υπογραφές. 

Βέβαια η υπογραφή της σύμβασης αντιμετωπίζει μεγάλες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχτισαν την πολιτική τους καριέρα καταγγέλοντας την συγκεκριμένη επένδυση. Παράδειγμα ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ που διακινούσε μία μελέτη που “αποδείκνυε” το “ξεπούλημα” του Ελληνικού, που φυσικά ουδέποτε τα αρμόδια όργανα του Επιμελητηρίου υιοθέτησαν, ενώ η νέα διοίκηση την χαρακτήρισε "μεροληπτική" κατά της επένδυσης.
Επίσης, ο υπουργός περιβάλλοντος, Γλυφαδιώτης κ. Τσιρώνης, πολέμιος οποιασδήποτε επένδυσης η οποία υπερβαίνει τις… πέντε μελλισοκομικές κυψέλες, έχει δώσει μάχη ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη σύμβαση, ενώ πληθώρα πρωτοκλασσάτων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι, Αννέτα Καββαδία, Δημαράς Γιώργος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Φάμελλος Σωκράτης, Βαγενά Άννα και άλλοι, με επανειλεμμένες ερωτήσεις τους στην Βουλή χαρακτήριζαν την συγκεκριμένη επένδυση ως “ξεπούλημα” και τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο.

Από ότι φάνηκε όμως και από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τις αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, όταν θα συζητηθεί η κύρωση της σύμβασης στην Βουλή άλλοι θα "λυπηθούν”, μερικοί θα “κλάψουν”, άλλοι θα πονέσει η ψυχή τους, αλλά όλοι τελικά θα το ψηφίσουν και θα περάσει πανηγυρικά με μεγάλη πλειοψηφία αφού θα το ψηφίσουν και βουλευτές άλλων κομμάτων. Πρόσφατα είναι εξάλλου και τα παραδείγματα των 14 Αεροδρομίων και του ΟΛΠ, όπου βουλευτές που έκαναν σημαία τον αγώνα τους εναντίον αυτών των αποκρατικοποίησεων (Σπίρτζης, Δρίτσας), έβαλαν τελικά την υπογραφή τους όμορφα και ωραία.

Μαθαίνω επίσης ότι η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου σχεδιάζει μεθοδικά τον τρόπο που θα προβληθεί το συγκεκριμένο έργο καθώς, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και για πολλούς βουλευτές το Ελληνικό αποτέλεσε "casus belli" εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, θα το παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη και στους Ευρωπαίους ώς μεγάλη προσωπική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα...


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια