ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ομιλία Νίκου Δένδιαγια το μεταναστευτικό σε εκδήλωση του Ιδρύματος Αντενάουερ στο Λουτράκι


Σε εκδήλωση του Ιδρύματος Αντενάουερ για Έλληνες νέους στο Λουτράκι μίλησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Bουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Δένδιας, σχετικά με  την πρόκληση που αποτελεί για την Ευρώπη και τη χώρα μας το μεταναστευτικό ζήτημα.


Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα καινούργιο ζήτημα που ξαφνικά ανακαλύψαμε το 2015, καθώς οι ταραχές στις αραβικές χώρες άρχισαν το 2010 και ο πόλεμος στη Συρία το 2011, η δε Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κοινές πολιτικές για τα εξωτερικά σύνορα, τη μετανάστευση και το άσυλο ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Αναφερόμενος στην περίοδο 2012-2014 επεσήμανε τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής του αναθεωρημένου σχεδίου δράσης για τη μετανάστευση και το άσυλο: Τα σύνορα φυλάχθηκαν αποτελεσματικά, η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας άλλαξε, η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου ανατέθηκε σε νέες, πολιτικές υπηρεσίες αντί των αστυνομικών αρχών και άνω των 50.000 παρανόμων μεταναστών επέστρεψαν στις χώρες προέλευσής τους, ώστε ήδη ένα έτος αργότερα (2013) οι επιστροφές ήταν περισσότερες από τις παράνομες εισόδους.

Αντίθετα, με την πολιτική ανοικτών συνόρων της Κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ  το Αιγαίο έγινε κύρια πύλη εισόδου προσφύγων - μεταναστών προς την Ευρώπη (85% του συνόλου των αφίξεων), με αποτέλεσμα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα, τη θέση σε δοκιμασία της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων εντός της ζώνης Schengen, την πολιτική και φυσική απομόνωση της χώρας μας, τον εγκλωβισμό περισσότερων από 54.000 ανθρώπων στην Ειδομένη, τον Πειραιά και δεκάδες άλλα σημεία της επικράτειας.

Προκειμένου ν’ αντιστραφεί η κατάσταση αυτή και να ανακτηθεί, κατά το δυνατόν, το κεκτημένο της προηγούμενης περιόδου, ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, υπαγωγής της ακτοφυλακής σ’ ένα ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών & Ασφάλειας, γρήγορου διαχωρισμού προσφύγων – παρανόμων μεταναστών, ένταξη των πρώτων σε προγράμματα επανεγκατάστασης σε άλλες χώρες και επιστροφής των δεύτερων στις χώρες προέλευσης – καταγωγής τους.

Καταλήγοντας, ο κ. Δένδιας, τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να παίξει το στρατηγικό ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από την ΕΕ που της επιτρέπει η γεωπολιτική της θέση και να μην επιτρέπει στην Τουρκία να εμφανίζεται αυθαίρετα ως ο απόλυτος ρυθμιστής των μεταναστευτικών ροών, εκβιάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την Ευρώπη για ανταλλάγματα προκειμένου να προσφέρει οποιαδήποτε συνεργασία. 


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια