ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τάσος Ταστάνης: Προτεραιότητα του ΟΑΣΑ τα ΑμεΑ


Για ένα «πρόγραμμα δράσεων που θα αίρει όλα τα εμπόδια και θα κάνει φιλικές και προσβάσιμες τις αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης.


Αφορμή για τη δήλωσή του υπήρξε ένα θλιβερό περιστατικό, όπου οδηγός λεωφορείου απαγόρευσε αδικαιολόγητα σε τυφλή επιβάτιδα να μετακινηθεί μαζί με το σκύλο – οδηγό τυφλών που τη συνόδευε.
Ο οδηγός κάλεσε μάλιστα την αστυνομία για να επέμβει και να την υποχρεώσει να κατεβεί από το όχημα…
Μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο Τάσος Ταστάνης, που εκτός από επικεφαλής των συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, είναι και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό που τραυματίζει την ευαισθησία κάθε ανθρώπου και συνολικά της κοινωνίας.
Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το συγκεκριμένο γεγονός ήρθαμε σε επικοινωνία με την παθούσα και πρόεδρο Δ.Σ. της Ελληνικής Σχολής Σκύλων – Οδηγών Τυφλών «Λάρα» κα Ιωάννα – Μαρία Γκρέτσου και της εκφράσαμε τη λύπη μας, την αλληλεγγύη μας και τη συγνώμη μας εξ ονόματος όλων των εργαζομένων του Οργανισμού.
Έγιναν επίσης αυστηρές συστάσεις στον οδηγό που υπήρξε πρωταγωνιστής του θλιβερού αυτού περιστατικού, χωρίς αυτή τη φορά να προχωρήσουμε εναντίον του σε κάποιες πρόσθετες πειθαρχικές και άλλες ποινές, παίρνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ιδιότητά του ως πολυτέκνου.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 31 Μαρτίου 2016, με αφορμή συνάντηση της Διοίκησης του Οργανισμού με φορείς τυφλών και εκπαιδευτών σκύλων – οδηγών τυφλών, έχουν δοθεί εντολές στο προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών για την αυστηρή τήρηση των διατάξεων που προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται η μετακίνηση των τυφλών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τη συνοδεία εκπαιδευμένου σκύλου – οδηγού.
Είναι γεγονός ότι μία από τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας είναι η έλλειψη υπευθυνότητας και ευαισθητοποίησης στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και πολύ περισσότερο η εφαρμογή πολιτικής και η λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα αίρουν την περιθωριοποίησή τους.
Ως άνθρωπος που και προσωπικά μέσα στην οικογένειά μου έζησα από πολύ κοντά τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, θέλω να διαβεβαιώσω πως η νέα Διοίκηση του ΟΑΣΑ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την καθολική προσβασιμότητα του συνόλου των πολιτών στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους φορείς τους, ώστε να σχεδιαστεί, να δημιουργηθεί και να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα δράσεων που θα αίρει όλα τα εμπόδια και θα κάνει φιλικές και προσβάσιμες τις αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια