ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Διήμερες εκδηλώσεις στην πλατεία Σουρμένων Ελληνικού


Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολιτιστικών τμημάτων του δήμου και των σχολείων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.



Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό φιλοξενήθηκε ηΈκθεση Εικαστικών των παιδικών τμημάτων Εικαστικών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αφροδίτη Κροντήρη. Οι μικροί μαθητές αποτύπωσαν σε χαρτί ακουαρέλας με νερομπογιές, παστέλ και πολλά χρώματα τον κόσμο από την δική τους οπτική και δημιούργησαν τα δικά τους κολάζ και γλυπτά από χαρτί. Οι μαθητές – τριες του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού “Ρήγας Φεραίος”, του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού της τάξης της Κ. Ανδρουτσοπούλου και του 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ελληνικού  της Σακκή Ρ. παρουσιάσαν εικαστικά έργα.
Παράλληλα λειτούργησε και έκθεση έργων τεχνολογίας με τους μαθητές – τριες του1ου Γυμνασίου Ελληνικού “Ρήγας Φεραίος”και του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού με υπέυθυνες καθηγήτριες κυρίες Δελή Δ. και Σταμπέλου Μ. αντίστοιχα.Η δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς παρουσιάστηκε στο κοινό για δύο ημέρες  μέχρι και την Κυριακή 15 Μαΐου το βράδυ όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλοί συμπολίτες μας.
Στο πολιτιστικό μέρος της βραδιάς το 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού παρουσίασε ένα πρόγραμμα Μοντέρνου καθώς και Παραδοσιακών Χορών από το Πόντο και τη Νάξο με υπεύθυνη Καθηγήτρια την Τσιακίρη Βάγια. Το1ο Γυμνάσιο Ελληνικού «Ρήγας Φεραίος» παρουσίασε ένα Χορευτικό τμήμα με Παραδοσιακούς και Μοντέρνους χορούς που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Βαρδαξή Μαριάννα και το 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ελληνικού πρόβαλε  video  που επιμελήθηκαν οι καθηγητές Καραμολέγκου Γεωργία, Τουτουδάκη Αφροδίτη, Μπαντή Μαρία, Αδαμαντία Μουχελή και Κλεάνθης Ιορδανόπουλος.
Την Κυριακή 14 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Πλατεία Σουρμένων η φετινή παράσταση των Τμημάτων Χορού Ελληνικού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του τμήματος Χορού του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού.
Τα Παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών παρουσίασαν μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στην αρχαία κωμωδία με τίτλο “Ειρήνη του Αριστοφάνη” ενώ τα τμήματα Ενηλίκων Παραδοσιακών και Λάτιν χορών και το  Α΄Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού παρουσίασαν μία μουσικοχορευτική παράσταση πολύ όμορφα στημένη.  Με τους κατάλληλους χορούς και τραγούδια περιέγραψαν την ιστορία αγάπης και πάθους δύο νέων που από φιλία εξελίχθηκε σε έρωτα, αγάπη,  χωρισμό και τέλος  επανασύνδεση με τίτλο “Της αγάπης οι καημοί ”  όπου την επιμέλεια και τη διδασκαλία είχε η καθηγήτρια Αργυρώ Κωνσταντινίδου.
Κάθε χορογραφία ξεσήκωνε εκ νέου το κοινό που χειροκροτούσε θερμά. Χρώματα , μουσικές, εντυπωσιακές ενδυμασίες , Ελληνικοί και Λάτιν χοροί συνέθεσαν ένα εξαιρετικό θέαμα που με μεγάλη επιτυχία προσέφεραν τα τμήματα των μικρών και μεγαλυτέρων της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο  υπεύθυνος του Πολιτισμού Φώτης Ιασωνίδης πολλοί Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια