ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

"MEGA-λύση"! - Δεν κλείνει το κανάλι - Οι τράπεζες δέχθηκαν την πρόταση των μετόχων


ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 



της Χριστίνας Φλάσκου

Θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στο ΜΕGA, καθώς όλοι οι μέτοχοι του ιστορικού καναλιού αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


Ετσι, το MEGA παραμένει στην ζωή με τους μετόχους να καλύπτουν το ποσό πο ζητούσαν ως προκαταβολή των περίπου 85 εκατομμυρίων οφειλομένων δανείων και το οποίο ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά: 7,5 εκατ. ευρώ θα βάλει ο Φώτης Μπόμπολας, 5 εκατ. ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και άλλα τόσα ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Την πρόθεση να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega ανακοίνωσε το Διοικητικό συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και  τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας  συνεισφέροντας  όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

Καταρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της".
Οι πιστώτριες τράπεζες ήδη δέχθηκαν την πρόταση των μετόχων.

Χθες γράφαμε σχετικά ότι: "Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, μετά την αρχική απειλή αποχώρησης, δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., οι Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. και ο Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ.

Αυτή την ώρα συντάσσεται πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ.

Μία συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β.Μαρινάκης με την πλευρά Μπόμπολα, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, στην οικία Μπόμπολα, εκτός από το ότι φαίνεται ότι αποκατάστησε τις ταραγμένες, στο πρόσφατο παρελθόν, σχέσεις των δύο πλευρών, δεν φαίνεται για την ώρα να οδηγεί σε άμεσα αποτελέσματα.

Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση Μαρινάκη για ένα ποστό 20-25 εκατ. ευρώ, χωρίς να φαίνεται, πάντως, επίσημη εκπροσώπησή του"
Μεγάλο πρόβλημα είχαν δημιουργήσει στις σχέσεις Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα οι υποχρεώσεις του MEGA προς την εταιρεία παραγωγής «Άνωση» ιδιοκτησίας του δευτέρου, αλλά βρέθηκε η μέση λύση.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το χρέος του MEGA προς την εταιρεία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Η πλευρά Βαρδινογιάννη είχε προτείνει να αφαιρεθούν από το ποσό αυτό οι υποχρεώσεις που έχει ο «Πήγασος» προς το MEGA λόγω διαφημιστικής δαπάνης και τα υπόλοιπα να δοθούν σταδιακά, σε διάστημα τριών ετών, ο Πήγασος τα ήθελε αμέσως, αλλά κάπου εκεί βρέθηκε η μέση λύση.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια